Bugün, 18 Ekim 2024 Cuma

Renault`ta üretim yok

Renault`ta üretim yok

MESS grup sözlesmesi öncesinde sendikalarinin açikladigi taslak metnini

MESS grup sözlesmesi öncesinde sendikalarinin açikladigi taslak metnini yetersiz bulan Oyak-Renault isçileri üretimi durdurdu. Dün 16.00-24.00 vardiyasinda çalisan isçilerin baslattigi is birakma eylemi engellenemeyince gece vardiyasi da iptal edildi. Dünya devi Renault araba üretemedi.

Türk Metal Sendikasinin toplusözlesme taslagini açiklamasinin ardindan geçtigimiz Cuma gününden beri çesitli eylemler yapan Renault isçileri, eylemlerine olumlu yanit alamayinca is birakti.

“Türk Metal taslagi al basina çal”, “Isçiyi satani biz de satariz”, “Noter gelsin istifalar baslasin”, “Sendika disari” sloganlari atan isçiler, vardiya süreleri boyunca fabrika içinde yürüyüs ve oturma eylemleri yapti.

GECE VARDIYASI DISARIDA

16.00-24.00 vardiyasinin üretimi durdurmasinin ardindan gece vardiyasina gelecek olan isçilerde fabrikanin disarisinda toplandi. Fabrika içinde eylem yapan isçilerle disaridaki isçiler bir süre karsilikli sloganlar atti. Renault isvereni ise eylemlerin büyümesini engellemek için gece vardiyasini iptal etti. Gece vardiyasinda çalisan isçileri tek tek arayan isveren temsilcileri, ise gelmemelerini istedi. Servislerin iptal edilmesine ragmen gece yarisina dogru yüzlerce isçi fabrikanin disinda da toplandi. Türk Metal Sendikasi Renault Isyeri Temsilcisi isçilerin dagilmasini istedi. Isçiler bu çagriya itibar etmeyince eylemin bitirilmesini isteyen bazi kisiler provokasyon yaratarak isçilerin dagilmasina neden oldu.

Fabrikada eylem yapan isçiler de isveren, sendika temsilcileri ile polisin baskilari sonucunda saat 01.30 gibi fabrikayi bosaltmaya basladi.

Sabah vardiyasinda ise giden isçiler de üretimi durdurdu. Fabrika içerisinde bölüm seflerinin isçileri ikna çabalari sürüyor.(Bursa/EVRENSEL)



  • Cuma 15.1 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.7 ° / 13.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı