Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Reyhanli Katliami`nda karanlik noktalar

Reyhanli Katliami`nda karanlik noktalar

Istanbul Milletvekili Levent Tüzel, Reyhanli`da 52 kisinin yasamina, onlarcasinin yaralanmasina yol açan bombali saldirilari Meclise tasidi.

Istanbul Milletvekili Levent Tüzel, Reyhanli’da 52 kisinin yasamina, onlarcasinin yaralanmasina yol açan bombali saldirilari Meclise tasidi. Tüzel, Basbakan Erdogan’in yanitlamasi istemiyle verdigi soru önergesinde, üçü bomba yüklü bes aracin, plakalarina kadar MIT tarafindan belirlendigi halde neden bu araçlarin bulunamadigini, bombalarin imal edildigi yeri polisin neden ögrenemedigini, ögrendiyse neden engellemedigini ve neden patlamadan bes dakika önce ilçenin elektriginin kesildigini sordu.

Tüzel önergesinde, “Halkimizi aciya bogan bu saldiriyla, Türkiye halklarinin birligine, kardesligine kastedilmis, Türkiye’nin Suriye rejimine karsi sürmekte olan iç çatismalara aktif olarak dahil edilmesi amaçlanmistir” dedi. Halklarin Demokratik Kongresi heyeti olarak, patlamanin ardindan Reyhanli’da yaptiklari görüsmelere ve incelemeye atif yapan Tüzel, gördüklerinin Beyrut gibi, Bagdat gibi, savasin yasandigi Ortadogu ülkesi manzarasi oldugunu vurguladi.

HÜKÜMET NEDEN ÖNLEM ALMADI?

Hükümetin istihbarat ve sinir güvenligi bakimindan sorumlulugunun olup olmadigini da soran Tüzel, sinirlarda elini kolunu sallayanin giris çikis yapmasina karsi hükümetin neden önlem almadigini, sinirda kontrolsüzlügün ihmal ve suç olup olmadigina da yanit istedi.

Tüzel Erdogan’dan bombali saldirida Suriye rejimine karsi silahli muhalefet eden çetelerin ve onlara lojistik destek verenlerin payina, yayin yasagi ile halkin gerçekleri ögrenme hakkinin ihlal edilip edilmedigine, saldiriyi yapan kisilerden, örgütten ziyade, esas olarak arkasinda kimlerin, hangi güçlerin olduguna, halkin can güvenliginden endise duymamasi için Hükümetin ne tür önlemler aldigina ve saldiri nedeniyle halkin zararlarinin tazmin edilip edilmeyecegine de yanit istedi.

‘HALK ENDISELI’

“Bütün bu acilarin, ölümlerin, yikimlarin yasanmasina neden olan, Hükümetin izledigi provokatif dis politikadir” diyen Tüzel, Hükümetin “komsularla sifir sorun politikasi” dedigi bir dönemde, sorunsuz komsusunun kalmadigina da dikkat çekti. Tüzel, halkin endiselerinoldugunu belirtti. Onlarca insanin yasaminin yitirdigi, büyük bir aci ve yikima neden olan saldiriya dikkat çeken Tüzel, “vaka-i adiye türünden bir olay midir? Neden ulusal yas ilan edilmedi” diye sordu.  (Ankara/EVRENSEL)



  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 17.8 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı