Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

REZA ZARAB NEDEN FLAS ISIM OLDU

REZA ZARAB NEDEN FLAS ISIM OLDU

17 Aralik 2013, Reza Zarrab`in Türkiye`de ününün yayildigi tarihtir. Yolsuzluk ve rüsvet iddialariyla gözaltina alinan isimlerden biri olurken, tutuklandi, yetmis gün cezaevinde kaldi. Yüzlerce hâkim, savcinin ve sayisiz emniyet mensubunun görev yerlerin

REZA ZARAB NEDEN FLAS ISIM OLDU

17 Aralik 2013, Reza Zarrab’in Türkiye’de ününün yayildigi tarihtir.  Yolsuzluk ve rüsvet iddialariyla gözaltina alinan isimlerden biri olurken, tutuklandi, yetmis gün cezaevinde kaldi. Yüzlerce hâkim, savcinin ve sayisiz emniyet mensubunun görev yerlerinin degistirildigi bir süreçte tahliye edildi; soru isaretleriyle.

Reza Zarrab’a her yönüyle sahip çikan AKP iktidaridir. Türkiye’de her kapi sonuna kadar açilmisti Reza Zarrab için.

Türkiye’de adli olarak davasi kapansa da, korunsa da,  Zarrab hakkindaki suçlamalar bitmek bilmedi; dillendirilmeye devam ediliyor. Iran`da "dünyada fesat çikarmak" suçundan idama mahkûm edilen isadami Babek Zencani ile ortak oldugu iddialari, Zencani`nin Zarrab`a "Reisim" diye hitap etmesi ve ikilinin Iran`a yönelik uluslararasi ambargonun kirilmasinda en önemli iki aktör oldugu yönündeki bulgular Zarrab`i gündemde tutmaya devam etti.

Reza Zarrab Amerika’nin, Türkiye’nin, Iran’in vazgeçilmez insanidir. Amerika’da cezaevindedir. AKP’nin bu ise cani sikiliyor. Çünkü Reza Zarrab  konusursa Iran-Türkiye hattinda nelerin döndügünü ve kimlerin bu iste oldugunu açiklayacak.  Tabiî ki rantin hangi kisilere kaydigini da.

Onun için ortalik karisti. Amerika ve Türkiye arasinda onun için dönen pazarliklar var. Bu pazarligin adi: Ranttir. Amerika oynanan çirkin oyunda payina düseni istiyor. Aslan payini mi istiyor bilemem? Bir ayagi da bunu firsata çeviren Amerika Türkiye’den farkli tavizler isteyecektir, karsiliksiz. Amerika ve Türkiye’nin adalet sistemi de kendi çikarlarina göre isliyor.

Gündemde Reza Zarrab ile ilgili konusmalar devam ediyor. Itirafçi oldugu, cezaevinde olmadigi ileri sürülüyor.

AKP bu sahsiyete var gücüyle sahip çikiyor! Neden Acaba? Yurt disinda cezaevlerinde yatan Türk vatandaslari vardir. Bunlar için kiyamet kopmuyor her nedense!

Iran ile Türkiye arasindaki altin ticaretini yapanlardan birisi, Türkiye ayaginda Reza Zarrab ile Iran ayaginda ise Babek Zencani vardir. Bu iki sahis bu isleri yalniz yapmadi. Bu geçisler, altin sevkiyati katirlarla olmadigina göre Türkiye’ye nerden girdi? Ilk akla gelen Tir ve uçak ile diyebiliriz.

Hani vatan, millet diyorlar ya! Bu altinlar devletin kasasinda midir?  Bence degildir? Baksaniz ya dünya altinlari konusuyor. Amerika hani benim aslan payim diyor. Iran’da kendi altinlarini istiyor. AKP olayin kapanmasini istiyor.

Altin ya da paralar nereye uçtu bileniniz var mi? Ya da bilmedigimiz neler uçtu?

Hüseyin Habip Taskin

21.11.2017



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı