Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Romanlar Hükümet Duysun Bizi

Romanlar Hükümet Duysun Bizi

Bakirköy`de, Atatürk Yasam ve Spor Köyü Tesisleri`nde düzenlenen ?3.Büyük Roman Bulusmasi?na Katilan yüzlerce Roman vatandas CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu`nu bagrina basarak Hükümetin de artik sesimizi duymasini istiyoruz dediler.

Hasan Gürsoy/Gazete Esenler

 

Romanlar Hükümet Duysun Bizi

Romanlar Hükümetin de artik sesimizi duymasini istiyoruz

 Romanlar Kiliçdaroglunu Bagrina Basti
 
Bakirköy’de, Atatürk Yasam ve Spor Köyü Tesisleri’nde düzenlenen “3.Büyük Roman Bulusmasi”na

Katilan yüzlerce Roman vatandas CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu’nu bagrina basarak Hükümetin de artik sesimizi duymasini istiyoruz dediler.
 


Roman vatandaslarin Bakirköy’de düzenledikleri programa;  CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Genel Baskan Yardimcisi Adnan Keskin,
Genel Baskan Yardimcilari Nihat Matkap ve Sezgin Tanrikulu, Genel Sekreter Bihlun Tamayligil, Meclis Grup Baskanvekili Akif Hamzaçebi, Hursit Günes CHP Il Baskani Oguz Salici ve çok sayida belediye baskani Rumeli Balkan Federasyonu Baskani Ayhan Bölükbasi ve Romen vatandaslar katildi.

 


Romanlari sandalyelere oturtmak mümkün olmadi

Bakirköy’de Atatürk Yasam ve Spor Köyü Tesisleri`nde düzenlenen etkinlikte Roman vatandaslar gönüllerince eglendi. Müzik esliginde uzun süren oyunlarin ritmine kapilan bazi CHP’liler Roman vatandaslarla göbek atip oynadilar Romanlari sandalyelere oturtmak mümkün olmadi. Sik sik “Sandalyelere oturun, oturdugunuz yerde oynayin” seklinde anonslar yapildi. Ancak vatandaslar her müzik çaldiginda hemen oynamaya basladigi için sandalyelerin büyük bir kismi bos kaldi.

 

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, beraberindekilerle alana girmesi ile alkis tufani koptu. Kurulan sahneden Roman Çalistayi’nin sonuç bildirgesi okundu, Marmara Roman Dernekleri Federasyonu Baskani Serdar Bayraktar Basbakana ve TOKI’ YE seslendi.

 

Hükümetin de artik sesimizi duymasini istiyoruz

Marmara Roman Dernekleri Federasyonu Baskani Serdar Bayraktar “Sayin Kiliçdaroglu`na Romanlara verdigi desteklerden dolayi tesekkür ediyoruz. Hükümetin de artik sesimizi duymasini istiyoruz. Biz ikinci sinif vatandas degiliz. Buradan ayrica bir tesekkürü de Bakirköy Belediye Baskani Ates Ünal Erzen`e etmek istiyorum. Kendi ilçesinde hiç Roman yasamamasina ragmen bize hep kucak açiyor. Bugün burada olmamizi da kendisi sagladi.

 

Bize ne söz verdiniz, neyi yerine getirdiniz

Bayraktar iktidara da seslenerek” Roman açilimi ile kendilerine verilen sözlerin tutulmadigini surada yazan pankarti görüyomusunuz? Orada Romance AMENGE SOVAKERDAN, TUMEN SOKERDAN (BIZE NE SÖZ VERDINIZ, NEYI YERINE GETIRDINIZ)  Hiç siyasi parti Romanlar’i, “arka bahçesi” olarak görmesin. Romanlarin oylarini, ’1 kilo pirinç, 1 kilo bulgurla alirim’ yok bu tür yaklasimlar artik sonuç vermeyecektir. Artik seçen degil seçilen olmak istiyoruz. Ilk önce yerel yönetimlerde görev istiyoruz” dedi.

 

Barinmak için degil yasamak için yer istiyoruz
Bayraktar ”Sosyal dönüsüm yapmadan Kentsel dönüsüm yapiyorlar. Biz egitimde firsat esitligi istiyoruz. Barinma haktir, bizler asimilasyon istemiyoruz, kültürümüzü yaymak ve gelistirmek için kamu destegi istiyoruz. Her alanda esit yurttas olmak için bundan sonra seçen degil seçilenler olmak istiyoruz. Ayni zamanda barinmak için degil yasamak için yer istiyoruz. Yeter artik yeter açilim yaptiniz bizleri kandirdiniz verdiginiz sözleri yerine getirmediniz. Bu üçüncü kurultayimizda bizlerle birlik de olanlara tesekkür eterim ”dedi.


Kentin içinde sizleri yerinizden söküp kentin varoslarina atiyorlar.
CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Roman vatandaslarin sorunlarini bildiklerini ve çözebileceklerini söyledi. Kiliçdaroglu, “Egitim sorununuz var ve çocuklariniz saglikli egitim almiyor. Bunun için mücadele edecegiz. Egitimde ayrimciliga kesinlikle son verecegiz. Konut sorununuz var onu da biliyorum. Kentin içinde sizleri yerinizden söküp kentin varoslarina atiyorlar. TOKI konutlarinda oturmaya zorunlu kiliyorlar sizi. Yapacagimiz su, bahçeli konutlar olacak ve Roman kardeslerimiz kendi kültürlerini bahçeli konutlarda oturarak sürdürecekler. Saglik ve is sorunlariniz var. Baskaniniz güzel bir sey söyledi. ‘Bir kilo makarna, pirinç istemiyoruz, biz is istiyoruz is’ diyorsunuz. Isiniz, asiniz olmali. Huzur içinde beraberce özgürce bu güzel ülkede yasamaliyiz.” diye konustu.


Konusmalardan sonra CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’na
CHP Genel Baskan Yardimcisi Nihat Matkap`a, Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Mevlüt Aslanoglu`na, Bakirköy Belediye Baskani Ates Ünal Erzen`e, Çatalca Belediye Baskani Cem Kara`ya, Büyükçekmece Belediye Baskani Hasan Akgün`e, Silivri Belediye Baskani Özcan Isiklar`a ve Sariyer Belediye Baskani Sükrü Genç`e Federasyon tarafindan yaptiklari katkilardan ötürü tesekkür plaketi verildi.

Konusmalarin ve plaket töreninin ardindan sahneye Ümmiye, Sinan Zorbey, Hüzün, Kobra Murat, Salih Erkürekçi, Salih(Popstar), Roman Halk Danslari Topluluklari ve Roman Ritm Grubu çikti romanlara birbirinden güzel sarkilar söyleyerek unutulmaz anlar yasattilar.

 

 



  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli