Tarih: 01.01.2018 00:00

RTE: AYM Kararina Uymuyorum, Saygi da Duymuyorum

Facebook Twitter Linked-in

RTE: AYM Kararina Uymuyorum, Saygi da Duymuyorum

Recep Tayyip Erdogan, Anayasa Mahkemesi’nin, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için verdigi karari begenmedi.

Recep Tayyip Erdogan, 5 günlük Bati Afrika turu öncesinde Atatürk Havalimani’nda gazetecilerin sorularini yanitladi.
Anayasa Mahkemesi’nin, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül hakkindaki tahliye kararini degerlendiren Erdogan, “Bu olayin ifade özgürlügü ile yakindan uzaktan alakasi yoktur. Bu bir casusluk davasidir. Ve Cumhurbaskanligi sözcümüz bununla ilgili bazi açiklamalari yapmisti. Bir defa biz söyle bakar kör olmak durumunda degiliz. Bazi gerçekleri görmeliyiz.

Bana göre medyanin sinirsiz özgürlügü olamaz.Dünyanin hiçbir yerinde de medyaya sinirsiz özgürlük yoktur. Bu haberlerde bu ülkenin Basbakanina, Cumhurbaskani’na bugünkü göreviyle her türlü saldiri vardir. Basin mensubu kalkacak Cumhurbaskani’na, Basbakan’a istedigi gibi saldiracak, biz buna seyirci kalacagiz. Böyle bir sey söz konusu olamaz.

AYM kararina uymuyorum, saygi da duymuyorum

Anayasa mahkemesi bu sekilde bir karar vermis olabilir. Ben Anayasa Mahkemesi`nin vermis oldugu karara sadece sessiz kalirim, onu kabul etmek durumunda degilim. Verdigi karara uymuyorum, saygi da duymuyorum. Ortada bir gerçek var. Bu bir beraat karari degildir, bu bir tahliye kararidir. Aslinda onlarla ilgili karari veren mahkeme kararinda direnebilirdi.
Eger kararinda direnmis olsaydi Anayasa Mahkemesi’nin karari bosa çikacak, veyahut tahliye edilmis bu kisiler AIHM’e gideceklerdi. AIHM’e gittiklerinde oradan alacaklari netice bellidir. Bu süreç bu sekilde atilan adimlar bana göre dogru adimlar degil” ifadelerini kullandi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —