RUBAFED`den Srebrenitsa soykirimi yürüyüsü

RUBAFED`den Srebrenitsa soykirimi yürüyüsü

Beyoglu`nda Srebrenitsa soykiriminin 20`inci yildönümü düzenlenen yürüyüs ile anildi. Yapilan yürüyüste bazi göstericilerin gözyaslarina hakim olmadiklari gözlendi.

RUBAFED’den Srebrenitsa soykirimi yürüyüsü 
 
Beyoglu’nda Srebrenitsa soykiriminin 20’inci yildönümü düzenlenen yürüyüs ile anildi. Yapilan yürüyüste bazi göstericilerin gözyaslarina hakim olmadiklari gözlendi.

Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Srebrenitsa soykiriminin 20’inci yildönümü anmak için yürüyüs düzenledi. Galatasaray Meydani’nda toplanan grup üyeleri katliamin yasandigi dönemde Srebrenista’da BM Baris gücü olarak görev yapan Hollanda’yi protesto etti.
 
Galatasaray Meydani’na yürüyüse baslayan grup Hollanda IstanbulBaskonsoloslugu önüne gelerek siyah çelenk birakti. Üzerlerinde “Unutmadik, Unutmayacagiz, Unutturmayacagiz” yazili dövizler ve “ 8373 Sehidimizi Anmak Için Taksim’e yürüyoruz” yazili pankart tasiyan grup üyeleri, konsolosluk binasi önünde kisa bir basin açiklamasi yapti.


 
Grup adina açiklama yapan Rumeli Balkan Dernekleri adina Genel Baskan Ayhan Bölükbasi, “20 yil önce Avrupa’nin göbeginde tüm dünyanin gözleri önünde film seyredercesine bir soykirim yasandi. Srebrenica’da Bosna’nin bu güzel kentinin çocuk, yasli, hasta, kadin ve tüm erkekleri toplam 8373 kisi 11 Temmuz 1995 tarihinden baslayarak 5 gün içerisinde sehit edildiler. Bu yil kirli savasin 23, Srebrenitsa Soykiriminin 20. Yilindayiz. Sehitlerimizi aniyor, bir daha Srebrenica olmasin diyoruz. Srebrenica’da 20 yil önce bugün yasanan drami dile getirmek istiyoruz” dedi.

Yapilan basin açiklamasinin ardindan grup üyeleri Konsolosluk binasi önüne siyah çelenk birakti. Göstericiler yapilan eylemin ardindan buradan ayrildi.