Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Rumeli iftarina katilim yogundu

Rumeli iftarina katilim yogundu

Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu`nun geleneksel olarak düzenledigi iftar programina protokol üyeleri ve Rumeliler yogun ilgi gösterdiler. Genel Baskan Bölükbasi`da iftara katilan siyasi partilere tatli bir sitemde bulundu.

Rumeli iftarina katilim yogundu

Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu’nun geleneksel olarak düzenledigi iftar programina protokol üyeleri ve Rumeliler yogun ilgi gösterdiler. Genel Baskan Bölükbasi’da iftara katilan siyasi partilere tatli bir sitemde bulundu.  



Fatih Belediyesi’nin Sosyal Tesislerinde her yil geleneksel olarak düzenlenen iftar programina RUBAFED Genel Baskani Ayhan Bölükbasi’nin yani sira Baskan Vekili Fettah Dindar, Valiler, Kaymakamlar, AKP, CHP ve MHP Milletvekilleri, Belediye Baskanlari, Baskan Yardimcilari, Belediye Meclis Üyeleri, akademisyenler ile birlikte çok sayida Rumeli Balkan camiasindan seçkin davetliler katildi.

Dualar esliginde açilan iftar programinin açilis konusmasini RUBAFED Genel Baskani Ayhan Bölükbasi yapti. Programa katilan tüm konulara tesekkür eden Genel Baskan Bölükbasi sözlerine su sekilde devam etti;



“Bizler Balkanlarin çimentosu oldugumuz gibi tüm kitalara baris getiren ecdadin torunlariyiz. Anadolu’ya göç etmek zorunda kaldigimizda Anadolu’da da rahat birakilmadik. Anadolu’muz da 10 taraftan kusatildi. Bu noktada da bizi yok etmek için malum güçler her türlü eylemi yaptilar. Ben bu olaylarin tarihçesini anlatmayacagim çünkü çok duyguluyuz. Her tarafi sarilmis bu ülkeyi hemserimiz Mustafa Kemal Atatürk hem küllerinden var etti, hem de emanet etti. Evladi fatihan torunlari olarak bizler bu ülkeyi en iyi ve en sadik bir sekilde korumak ve kollamakla mükellefiz. Bu Federasyonun çatisi altindaki tüm dernekler ve bu federasyona gönül vermis gönül insanlar Türkiye’nin çimentosudur. Dün oldugu gibi yarinda olmaya devam edeceklerdir.

Bir sitemimiz var

Burada birbirinden degerli siyasilerimiz var. Camiam adina bir seyi söylemeden geçemeyecegim. Tüm hemserilerimin yaninda Rumeli camiasinin sitemini paylasmak ve burada bulunan siyasi partilerimizin de bizim sitemlerimizi ilgili kurumlarda dile getirmelerini hasreden istirham etmekteyiz. Istanbul her seyin merkezi oldugu gibi siyasetinde merkezidir. Istanbul’da yapmis oldugumuz ve yaptirmis oldugumuz arastirmalarda en az 3,5 milyon Rumeli’den, Balkanlar’dan gelen insanlarin yasadigini biliyoruz. Ama siyaseten temsil noktasinda bir Belediye Baskanimiz bile yok diyebiliriz. Sadece Istanbul degil, Istanbul’un disinda birçok vilayette çok yogun hemseri kitlemiz olmasina ragmen temsil noktasinda yeterince yokuz. Siyasetin merkezi olan Istanbul’da ise bizi en çok üzen noktayi paylasmak istiyorum; parlamentoda bulunan 3 güzide siyasi partimizin Il Baskanlari basta olmak üzere Il Yönetimlerinde dahi bir tek Rumeli Balkan kökenli insanlarimizin olmamasi, hatta ilçe baskani hemserimizin olmamasi camiamizi ciddi anlamda üzmektedir. Bu durum siyaset kurumunun Rumeli, Balkan insanlarimiza verdigi degeri göstermiyor mu?”



Genel Baskani Ayhan Bölükbasi’nin ardindan sirasiyla AKP, CHP, MHP ve programa katilan Valilerin selamlama konusmalariyla birlikte program sona erdi.   






  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli