Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

Rumeliler Seçimlerde Kararliligimizi Gösterecegiz

Rumeliler Seçimlerde Kararliligimizi Gösterecegiz

Esenler Rumeliler Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi geleneksel iftarin da konusan Rumeli Balkan Federasyonu Baskani Ayhan Bölükbasi? Önümüzdeki yerel seçimlerde Temennimiz ve istegimiz odur ki siyasilerin geregini yapacagini düsünüyor ve bekliyoruz.

Serkan Basut/Özay Sali/Gazete Esenler

Rumeliler Seçimlerde Kararliligimizi Gösterecegiz

Esenler Rumeliler Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi geleneksel iftarin da konusan Rumeli Balkan Federasyonu Baskani Ayhan Bölükbasi” Önümüzdeki yerel seçimlerde Temennimiz ve istegimiz odur ki siyasilerin geregini yapacagini düsünüyor ve bekliyoruz. Aksi takdirde yerel seçimlerde kararliligimizi gösterecegiz.”

 

Esenler Rumeliler Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi her yil oldugu gibi geleneksel iftarini Esenler Kültür Merkezi’nin bahçesinde gerçeklestirdi…

Iftara; Esenler’de Yasayan Rumelili Vatandaslarin Yani Sira Rumeli Kökenli, Sanatçi, Sporcu, Siyasetçi, Bürokrat, Teknokratlar, Rumeli Dernek, Federasyon ve Vakif Yetkilileri Ile Rumelili Olan Olmayan;  CHP Genel Baskan Yardimcisi Ve Istanbul Milletvekili Bihlun Tamayligil, AKP Istanbul Milletvekili Tülay Vatansever Dalyan, Esenler Ilçe Kaymakami Nazim Madenoglu, Esenler Belediye Baskani M.T. Göksu, Rumeli Balkan Federasyonu Kurucu Baskani Ve MHP Merkez Idare Kurulu Üyesi Özcan Pehlivan, Rumeli Balkan Federasyonu Genel Baskani Ayhan Bölükbasi, ESDEF Baskani Süleyman Kahveci, Kizilay Baskani Lütfi Kahveci, Makedonya Baskonsolosu Zerrin Abazoglu  ve Arnavutluk Baskonsolosu Erman Muka, Esenler Belediye Meclis Baskan Vekilleri, Belediye Meclis Üyeleri, Il Genel Meclisi Üyeleri, Kurum Müdürleri, Muhtarlar, Yöre Dernek Baskanlari, Esenler Ilçesi Yöresel Dernek Yetkilileri, Civar Ilçelerin Rumeli Dernekleri Ve Iftari Yakindan Takip Eden TEK Rumeli Televizyonu, Gazete Bugün ve Esenler Yerel Basin Mensuplari Katildilar.

Esenler Rumeliler Derneginin iftarinda AKP’li Milletvekili Tülay Vatansever Dalyan ve Esenler Belediye Baskani M.T. Göksu’nun siyasi konusmalarina, CHP Genel Baskan Yardimcisi Bihlun Tamayligil ve MHP Merkez Idare Kurulu üyesi Özcan Pehlivanoglu siyasi cevap niteliginde konusmalar yaptilar.

 “Görev Yaptigimiz Süreçte Bu Bayragi En Iyi Sekilde Tasima Zorunlulugumuz Vardir”

Açilis konusmasini Esenler Rumelililer Dernegi Baskani Fettah Dindar yaprakDernek faaliyetleri hakkinda bilgi verdi. Iftarin açilis konusmasini Esenler Rumeliler Dernek Baskani Fettah Dindar yapti. Dindar konusmasina dernek olarak yaptiklari sosyal yardimlardan bahsederek basladi ve devam etti;

1

“Esenler Rumeliler Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi olarak on bir yil önce kurulan dernegimizin bayragini tasima sirasi simdi bizim. Görev yaptigimiz süreçte bu bayragi en iyi sekilde tasima zorunlulugumuz vardir. Iste bu anlayisla bu gün buraya katilim saglayan hemserilerime, emek harcayan yönetim kurulu üyesi arkadaslarima, emegi geçen herkese ve siz dostlarimiza huzurunuzda tesekkürler ediyorum.

Esenler Rumeliler Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi olarak 50 ögrenciye burs veriyoruz. Her ay 50 aileye bir yil süresince erzak yardimi yapiyoruz. Ramazan’da 200 aileye erzak yardimi verdik, 500 çocuga bayramda üst bas giysi verecegiz.

Bu gün yine bereket ayinda birlikte olmanin mutlulugunu, bir iftari da hep birlikte yapmanin huzuru içerisindeyiz. Bu gününüzün en degerli anini bizlere ayirarak icabet ettiginiz ve desteginiz için sizlere dernegim ve yönetim kurulum adina tesekkür ederim. ”

2

Yerel Seçimlerde, Genel Seçimlerde Kararliligimizi Gösterecegiz…

Protokolde Ilk konusmayi Rumeli Balkan Federasyonu Baskani Ayhan Bölükbasi yapti; Bölükbasi “Bizim derneklerimiz ve Rumeli insani hiç bir siyasi partinin arka ve yan bahçesi olmamistir. Hangi siyasi parti camiamiza gereken degeri verirse listelerini ona göre düzenlerse o partiyle hemal oluruz. Bu camianin içinde bulunmus hizmet etmis çilesini çekmis insanlarin bir araya gelmesini saglayan basta dernek Baskanimiz Fettah Dindar ve yönetimine çok tesekkür ediyorum.

Burada gerek ilçe baskanlarimiza ve gerekse siyasi parti üst yöneticilerine altini çizerek belirtmek istiyorum ki sivil toplum kuruluslarinin içinde bulunmus bu camianin sikintilari ile hemal olmus çözüm konusunda maddi ve manevi noktada hizmetlerde bulunmus arkadaslarimizin siyasi manada degerlendirilmesi camiamizin genel arzusudur. Temennimiz ve istegimiz bu çerçevede siyasilerin geregini yapacagini düsünüyor ve bekliyoruz. Önümüzdeki yerel seçimlerde ve kabindeki genel seçimlerde kararliligimizi gösterecegiz.”

3

Bu Iftar Bizi Rumeli Ve Balkan Cografyasina Götürdü…

Esenler Ilçe Kaymakami Nazim Madenoglu’da konusmasinda “Bu aksamki iftar bizi biraz uzaklara, Rumeli ve balkan cografyasina götürdü. Bu devlet bu cumhuriyet rastgele kurulmali. Birçok badireler atlatildi ve büyük acilar yasadik ve sikintilara sahit olduk. Bu topraklarda evladi Fatihan torunlarinin zamaninda verdigi sehitleri hatirlamak ve hatirlatmak gerekir.

Bu ramazan Esenlerimiz için saygi ve sevgi çerçevesinde huzur içinde geçiyor. Rumelililer dernegimizin vermis oldugu bu mükemmel iftarda davete icabet eden misafirlerde bu durumun göstergesidir. Dernek baskani ve yönetimine tesekkür ederim. Basarilarinin devamini dilerim.” Ifadelerinde bulundu.

4

Kosova’da Bin Kisilik Bir Iftara Katildim…

AKP milletvekili Gülay Vatansever Dalyan ise geçen günlerde Kosova’da bin kisilik bir iftara katildigini söyleyerek basladigi konusmasinda siyasi bir üslup kullanmasiyla ortami biraz gerdi.

5

Irak Türkmenlerinden, Dogu Türkistan Müslümanlarindan Neden Bahsetmiyorsunuz…

Milletvekilinden sonra söz alan MHP Merkez Idare Kurulu üyesi Özcan Pehlivanoglu konusmasina samimi olmak lazim ve samimi sözler kullanmak lazim diyerek.

“Bu iftar sofralarinda asla siyaset yapilmasin yana degilim. Memleketin hali ortada. Bir balkanli olarak balkanlardan sürülmüs bir aile ferdi olarak ülkenin balkanlasma haline döndürüldügünü görüyoruz. Kimsenin kendisini ve baskalarini aldatmasina gerek yok. Mora isyanini hatirlayiniz baspiskopos Germanos Türklere merak etmeyin size hiç bir sey olmayacak dedi. Ama on yil içinde mora da ki tüm Türkler temizlendi kovuldu. Simdi ülkemizde ayni sekilde olaylar cereyan ediyor ve hükümet hiç bir önlem almiyor.

Filistin, Misir, Suriye’den devamli bahsediyorsunuz. Neden Irak Türkmenlerinden, Dogu Türkistan Müslümanlarindan söz etmiyorsunuz. Türk olduklari için mi onlardan hiç söz etmiyorsunuz. Yurt disinda iftar sofralari kurarak balkanlarda Türk birligini saglayamazsiniz. Biz her yerde olacagiz her yerde de sizin yanlislarinizi dile getirecegiz.”

6

Mustafa Kemal Atatürk’ün kurdugu Cumhuriyette yasamaktan ve Cumhuriyet Halk Partili olmaktan ve o partinin milletvekilI olmaktan gurur duyuyorum,

Son protokol konusmasini ise CHP Genel Baskan Yardimcisi Bihlun Tamayligil yapti. Tamayligil konusmasina “ben bir Rumelili ve Balkanli olmaktan, Balkanli bir ailenin çocugu olmaktan ayni zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün kurdugu Cumhuriyette yasamaktan ve Cumhuriyet Halk Partili olmaktan ve o partinin milletvekilI olmaktan gurur duyuyorum, onur duyuyorum”

“Bu gün bir Atatürk kizi olarak bu bayragi tasimak benim için büyük onur ve gurur verici bir durumdur. Gönlümüzdeki aydinligi, ruhumuzdaki isigi beraberce paylastigimiz mübarek ramazanda bu iftarda aranizda bir kardesiniz, ablaniz olarak bulunmaktan son derece memnununum. Rumelili olmak ve Balkan suyu içmis olmak da ayri bir güzelliktir. Geçmiste yasanmisliklari iç dünyamizda ve ailelerimizde yasadiklarimiz, ailelerimizden bize gelen bize iletilen o yasanmisliklar gerçekler kendimizi bulmamizi sagladi. Acilar içlerinden ders alindikça gelecek umut olur. Yoksa sürekli benzer acilari yasariz, artik bu acilari yasamayalim.

O gün bizi topraklarimizda birbirimize düsüren ve topraklarimiz söküp atan bir oyun oynandi. Ayni oyunlar bu gün de sahneleniyor, balkanlardan gelen bizler için bir anavatan vardi ancak buradan sonra gidecegimiz baska vatanimiz yok. Bunu bilerek davranmali ve akilli olmak zorundayiz. Tüm bu yasamimizi, huzur içinde yapilan ibadetlerimizi, minarede okunan ezanimizi Cumhuriyete ve Mustafa Kemal’e borçluyuz. Özgürlük içinde ve barisi saglayarak bu Cumhuriyet içinde baris, özgürlük ve dayanisma içinde yasamayi gerçeklestirelim ve Cumhuriyetimizi ilelebet yasatalim…



  • Perşembe 22.5 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu