Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Rusya-Ukrayna savasinda TÜRKIYE neler kaybetti:

Rusya-Ukrayna savasinda TÜRKIYE neler kaybetti:

1-Rusyadan alinan S-400 füzesinin akibeti ne olacak. Sifreleri Rusya’da olan ve Rus uzmanlarin yönettigi bu füzeleri kullanabilecek miyiz? Kime karsi savunmada kullanacagiz. Kullanamazsak verdigimiz para çöpe mi gitti!

2-Rusya Türkiye’de Mersinde Akkuyu nükleer santralini yapiyor.2023 te devreye girecekti. Rusya bu santralin yapimini durdurursa sonuçlari nasil olur. Buradaki gelir kaybimiz ne olur. Santrale harcadigimiz paralar çöpe mi gidecek.!!Sinop nükleer santrali ve yapilmasi planlanan Kirklareli Igneada santralleri de devreye giremezse elektrik açigimizi nasil asacagiz.!!

3-Rusyadan aldigimiz dogal gaza Rusya üç misli zam yapti. Yüksek fiyattan dogal gazi nasil alacagiz. Alamazsak veya Rusya dogal gazi keserse Türkiye ne yapacak. Türkiye aldigi dogal gazin %38 ini Rusya’dan karsiliyoruz. Dogalgazla çalisan elektrik santralleri, fabrikalar konutlarin akibeti nasil olacak. Türkiye’nin bir plani var mi. Bilmiyoruz. Ayni seyler Iran’dan aldigimiz dogal gaz içinde geçerli.!!

4-Rusyadan ve Ukrayna’dan gelen turistler bu sene gelemezse turizm gelir kayiplarimizi nasil telafi edecegiz. Turizm gelirlerimizin %30 u bu iki ülkeden geliyor. Korkunç kayip.

5-Rusyada ve Ukrayna’da Türk Müteahhitlerin yaptigi yürüttügü çok önemli insaat alt yapi projeleri var. Bu projeler durdurulursa çok büyük kayiplarimiz olur.

6-Rusyaya meyve sebze ihracatimiz durdurulursa yine çok kayiplarimiz olur. Sadece meyve sebze degil Tekstil sektörümüzde ciddi zarar görür. Birçok sektör etkilenir.

7-Rusya ve Ukrayna’dan 10 milyon ton civarinda bugday aliyoruz. Baska tahil ürünleri de aliyoruz. Bunlari alamazsak Türkiye’deki sonuçlari ne olur.

8-Rusyanin ithalat ve ihracati Dolar, Euro ve Japon yeni üzerinden durduruldu. Rusya ile nasil ihracat ve ithalat yapacagiz. Takas yolu buna yetmez.

Rusya-Ukrayna savasinda çok büyük kayiplarimiz olacak. Ekonomimiz zaten iyi degil. Kayiplarimiz issizlik açlik yoksulluk olarak bize dönecek. Aci ama gerçek bu.

Umudumuz yine Baris. Yasasin baris.



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı