Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

SAADET: DEPREM SONRASI ISTANBUL’DA HAREKET DAHI EDILEMEZ

SAADET: DEPREM SONRASI ISTANBUL’DA HAREKET DAHI EDILEMEZ

Olasi Istanbul depremi hakkinda açiklamalarda bulunan Saadet Partisi Istanbul Il Baskani Abdullah Sevim, “Birakin verimli arama kurtarma faaliyetlerini, sehrimizde hareket dahi edilemeyeceginden endise ediyorum” diye konustu.

Saadet Partisi Istanbul Il Baskani Dr. Abdullah Sevim, Silivri açiklarinda dün meydana gelen deprem sonrasi açiklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabindan bir mesaj yayinlayan Sevim, “Deprem sonucunda ortaya çikacak tablonun vahametini düsünmek dahi korkutucu” dedi.

Baskan Sevim, açiklamalarinda su ifadelere yer verdi:
“Dün Silivri açiklarinda meydana gelen deprem ile sallandik. Öncelikle herkese geçmis olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Rabbimden Istanbul’umuzu ve ülkemizi her türlü dogal afetten korumasini temenni ediyorum.
 
Dün meydana gelen hadise ile deprem gerçegiyle bir kez daha yüzlestik. Ancak, gelin görün ki, etkin ve çözüm üreten adimlar bir türlü atilmiyor/atilamiyor.
 
Deprem kusagi üzerinde yer alan, konut stogu oldukça yogun ve eski olan sehrimizde yasanacak bir deprem sonucunda ortaya çikacak tablonun vahametini düsünmek dahi korkutucu. 
 
Deprem toplanma alanlarinin dahi yüzde 75’inin imara açildigi Istanbul’da, birakin verimli arama kurtarma faaliyetlerini, sehrimizde hareket dahi edilemeyeceginden endise ediyorum.
 
Bu noktada, Saadet Partisi Istanbul Il Baskani olarak su tedbirlerin alinmasi gerektigini ifade etmek istiyorum.
 
1)      Hiç vakit kaybetmeden, sehrimizin konut stogunun depreme dayaniklilik haritasi yeniden çikartilmali.
 
2)      Bu harita baz alinarak, kentsel dönüsüm verimli ve vatandas lehine olacak sekilde hizlica tamamlanmali.
 
3)      Imara açilan depreme toplanma alanlari eski haline getirilmeli. Ayrica nüfus projeksiyonlari çerçevesinde en az önümüzdeki 50 yili kapsayacak sekilde yeni toplanma alanlari planlanmali.
 
4)      Istanbul’un her türlü altyapisinin (enerji, ulastirma, su, haberlesme vb.) depreme yüzde 100 dayanakliligi saglanmali.
 
5)      Her kesimin katilimiyla, ortak akilla, depreme karsi yol haritasinin belirlenmesini saglayacak bir çalistay düzenlenmeli. Çalistay sonrasi ise, alinan kararlar dogrultusunda Istanbullulari devamli bilgilendirecek bir platform olusturulmali.
 
6)      Siyasi partilerin ve uzmanlarin katilimiyla bir denetleme mekanizmasi olusturulmali.
 
7)      Israf kalemlerinden yapilacak tasarrufla sadece dogal afetlerde kullanilacak bir fon, derhal, olusturulmali.
 
8)      Istanbullulara da atmalari gereken adimlar, yapmalari gereken hazirliklar hususunda gereken bilgilendirme süratle yapilmali.
 
Son olarak sunu da belirtmek istiyorum ki; gerekli adimlar atilincaya kadar bu hususu en gür sada ile gündeme getirmeye devam edecegiz!”


  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı