Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Saadet Istanbul-Yerel Medya Bulusmasi

Saadet Istanbul-Yerel Medya Bulusmasi

Saadet Partisi Istanbul Il Baskani Selman Esmerer, Istanbul`daki yerel medya mensuplari ile kahvaltili toplantida bir araya geldi. Altmisa yakin medya mensubunun katildigi toplantida basta yerel medyanin sorunlari olmak üzere Istanbul`un lokal problemleri

Saadet Istanbul-Yerel Medya Bulusmasi

Saadet Partisi Istanbul Il Baskani Selman Esmerer, Istanbul’daki yerel medya mensuplari ile kahvaltili toplantida bir araya geldi. Altmisa yakin medya mensubunun katildigi toplantida basta yerel medyanin sorunlari olmak üzere Istanbul’un lokal problemlerine de deginildi.

HIZMET BELEDIYECILIGI DEGIL RANTA DAYALI BELEDIYECILIK

Toplantida konusan Saadet Partisi Istanbul Il Baskani Selman Esmerer, belediyelerde yasanan yozlasmalara, Istanbul’daki kentsel dönüsüm, 2B gibi sorunlara vurgu yaparak çözümün ancak Milli Görüs belediyeciliginde oldugunu belirtti.

Hizmet belediyeciliginin yerini ranta dayali çalismalarin aldigini söyleyen Esmerer, yapilan hizmetlerdeki amacin daha çok oy almak, belediye baskaninin tanitimini yapmak oldugunun atini çizerek vatandas faktörünün ikinci planda kaldigini belirtti. “Belediyenin kasasindan yapilan israflarin insanimizin cebinden çiktigini belediye baskanlari artik fark etmelidirler”  diyen Esmerer üç liralik hizmeti duyurmak için bes lira harcamanin akil kari olmadigini dile getirdi.

PLANSIZ YAPILASMA

Istanbul’da plansiz yapilasma neticesinde tarihi siluetin bozuldugunu, füze gibi yükselen kulelerin trafigin yogun oldugu bölgeleri daha bir kesmekes içine çektigini belirten Esmerer, trafik sikisikligi ve yogunlugun stresi de beraberinde getirdigini, bunun ise insan sagligini tehdit eden en büyük unsur oldugunu vurguladi.

ÇILGIN PROJE YERINE ANADOLU’YA IS IMKANI

Istanbul’da çilgin projeler gerçeklestirmek yerine gençlere Anadolu’da istihdam imkanlari açmanin gerekliligini dile getiren Esmerer, Istanbul’da beklenen deprem tehlikesi de göz önüne alindiginda sehrin istiap haddini doldurdugunun artik farkina varilmasi gerektigini söyledi.

Sehrin her yaninda mantar gibi türeyen AVM’lerin küçük esnafi yok ettigini bunun ise ciddi istihdam sorununu da beraberinde getirdigini söyleyen Esmerer, AVM magazalarinda çalisan personelin de çalisma sartlarinin sorgulanmasi, uzun çalisma saatleri ve gün boyu yüksek müzik sesi gibi sorunlar sebebiyle AVM istihdaminda da düzenlemeler yapilmasi gerektigini söyledi.

ISTANBUL’A ‘PEMBE METROBÜS’

Istanbul’daki trafik sorununda kismen rahatlama saglamasina karsin metrobüslerdeki izdihamin da dikkat çekici boyutlarda oldugunu hatirlatan Esmerer, “ Özellikle kadin yolcular için Pembe Metrobüs önerisini gündeme getirdik. Her 3-4 metrobüsten sonra sefere çikacak bir pembe metrobüs, hamile, yasli ve çocuklu bayanlar ve tüm Istanbullu kadinlar için rahat bir yolculuk saglayacak. Metropolde yasamanin ve toplu ulasimi kullanmanin getirdigi zorluklar en azindan bayanlar için hafifletilmelidir. Biz bu gaye ile IBB Meclis Üyelerimizin imzasiyla bu teklifimizi belediye meclisine sunduk. 26 Mart – 1 Nisan arasinda da bu amaçla metrobüs duraklarinda imza kampanyasi baslatacagiz.” dedi.

MILLI GÖRÜS BELEDIYECILIGI YARINLARDA

Saadet Partisi Istanbul Il baskanliginin iki yil sonra yapilacak yerel seçimler için çalismalara basladigini ve birkaç ilçede iddiali olduklarini belirten Esmerer, “Insanimiz yeniden hizmet belediyeciligi ile tanisacak. ‘Kenari Dicle`de bir kurt asirsa koyunu, Gelirde adl-i ilahi sorar Ömer`den onu” sözü mucibince hareket edecek, Milli Görüs belediyecilerini hazirliyoruz’ seklinde konustu.

YEREL MEDYANIN DA HAKLARI VAR

Istanbul’da yerel medya mensubu olmanin sikintilarindan da bahseden Esmerer, yerel medya mensuplarina ulusal basin mensuplari ile ayni haklarin verilmesi gerektigine vurgu yaparak, “Istanbul’da her gün yayinlanan yerel gazeteler var. Bu gazeteler ilçelerinde gündemi bile belirleyebiliyorlarsa onlari görmezden gelemezsiniz. Yerel medya mensuplari basin camiasinin kilcal damarlaridir” seklinde konustu.

 Mahmut Aydin/gazete esenler

 



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false