Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Saadet Partisi Esenler 7. Olagan Kongresini Gerçeklestirdi.

Saadet Partisi Esenler 7. Olagan Kongresini Gerçeklestirdi.

7. Olagan Kongrede Hulusi ÖZBEK, Kongre Delegelerinin oylari ile Esenler Ilçe Baskani oldu.

Haber: Senol Özyurt/Hasan Gürsoy

Saadet Esenler, 7. Olagan Kongresini 24 Ekim 2021, Pazar günü, saat:12:00’da Prof. Adem Bastürk Kültür Merkezinde Saadet Partisi Genel Baskani Temel Karamollaoglu’nun katilimi ile gerçeklestirdi.

Kongreye, Saadet Partisi Genel Baskani Temel Karamollaoglu, Saadet Partisi Genel Baskan Yardimcisi ( Mustafa KAYA ) Saadet Partisi Genel Idare Kurulu Üyeleri Saadet Partisi Istanbul Il Baskani ( Ömer Faruk YAZICI ) ve Yönetimi Saadet Partisi Afyon Il Baskani ( Adnan SENEL ) Saadet Partisi Ilçe Baskanlari ve Yöneticileri Siyasi Parti Temsilcileri CHP Esenler Ilçe Baskan Yardimcisi Ramazan Aydin ve yöneticileri Gelecek Parti Ilçe Baskani ( Mustafa KAPLAN ) Yeniden Refah Partisi Ilçe Baskani ( Mahmut OKUDAN ) Hüda-Par Ilçe Baskani ( Abdülkerim ORTAÇ ) Demokrat Parti Ilçe Baskani ( Satilmis KANDEMIR ) BBP Esenler Ilçe Baskani Esenler Yerel Basini ve Medya Temsilcileri: Litros Gerçek Haber Oguzcan Aydin,Litros Haber ( Ismail DANIS ) Son Dakika Esenler ( Suat TÜRKOGLU ) Gazete Esenler ( Hasan GÜRSOY –Senol Özyurt) Esenler 7/24 Haber ( Hüseyin KOÇ ) Esenler Gündem ( Sait YILMAZ ) Esenler Muhtarliklari ve STK Dernek Temsilcileri: ESDER – Esenler Dernekler Federasyonu ( Cuma HELVACI ) ve Dernek Yöneticileri SIMGO – Sinoplular Adil Düzen Dernegi Genel Baskani ( Gökçen GÖKSEL ) Esenler Rumeliler Dernek Baskani ( Ekrem BESKARDES ) ve Yönetimi Esenler Ortopedik Engelliler Dernegi Baskani ( Aziz ARIKAN ) Esenler Fevzi Çakmak Mahalle Muhtari ( Turgay ÖZER ) Esenler Kemer Mahalle Muhtari ( Rüstem Beyaz ) Esenler Namik Kemal Mahalle Muhtari ( Yusuf ASLAN ) ve Esenler Fatih Mahalle Muhtari ( Recep GÜLYÜZ ) katildi.

Divan Baskani Bekir Demirkaya yönetiminde Istiklal Marsi okunduktan sonra açilis konusmalari bölümünde Ilçe Baskan adayi Hulusi Özbek bir selamlama konusmasi yapti. Akabinde 10 yil Esenler Ilçe Baskanligi yaptiktan sonra yerini devreden Tugrul Yalçinkaya kürsüye çikarak Esenler teskilatina tesekkür etti.

Istanbul Il Baskani Ömer Faruk Yazici kürsüden Esenler Ilçe teskilatina yeni dönem için tavsiye ve basarilar diledikten sonra bu sefer siyasi konusmalarini sunmak üzere Genel Baskan Temel Karamollaoglu kürsüye geldi.

Esenler 7. Olagan Kongresinde konusan Karamollaoglu, Esenler ’in bir Türkiye minyatürü olduguna isaret ederek islerinin çok önemli sorumluluklari beraberinde getirdigini ifade etti.

Karamollaoglu: “Vatandasin tek gündemi ekonomidir… Vatandasin aklini iki konu mesgul ediyor: Isim var mi, bu iste aldigim ücret ile insanca yasayabilir miyim? “

 Karamollaoglu, konusmasinin sonuna dogru bir ülkenin itibarinin, gösteris, lüks, israfla dolu politikalar izlemek yâda hazine garantili, dövize endeksli, Sayistay denetiminden yoksun, devasa projeler yapmakla saglanamayacagina degindi. Aksine reel sektörü, tarimi, ileri teknoloji sanayini destekleyerek kisi basina milli geliri arttirmak, halkin güven ve refahinin tesis edilmesiyle bir devletin itibar saglayabilecegini israrla vurguladi. Bir fikra ile Iktidarin halini özetleyen Karamollaoglu konusmasinin sonunda iktidarin yürüyüsünden ne ekonomi yönetimi, ne sahsiyetli dis politika, ne de iç huzura dönük bir çözüm beklemediklerini, simdiye kadar izledikleri politikalardan bunun az çok artik belli oldugunu belirtti. Karamollaoglu, bu sorunlari çözecek, sahsiyetli politikalar izleyecek, müreffeh Türkiye’yi insa edecek olan kadrolarin ancak ve ancak Milli Görüs kadrolari olabilecegini iddia etti. Teskilat kadrolarinin her zamankinden daha fazla tetikte, planli, disiplinli çalismasi gerektigini, ana kademeden, kadin kollarina, gençlik kollarindan Milli Görüsçü kuruluslara kadar tüm teskilat mensuplarinin canla basla çalisacagina inandigini hatirlatan Karamollaoglu salonun coskulu alkislari altinda diger programlarina katilmak üzere salondan ayrildi.

Kongre Divan heyeti bundan sonra sözü Faaliyet raporunu okumasi için Muhammet Demir ve Mali raporu okumasi için Ahmet Nal’a verdi. Raporlarin ibrasi delegeler tarafindan oylandiktan sonra, Hulusi Özbek ve Yönetim Listesi Divan Baskani tarafindan takdim edilerek Delegelerin ibrasina sunuldu. Ardindan Seçim Kurulu tarafindan kurulan sandiklarda Delegelerin oy kullanimina geçildi. Seçim Kurulu Hulusi Özbek ve Yönetim Listesinin delegeler tarafindan aldigi oylar neticesinde Ilçe Baskanlik ve Yönetimini onaylayan mazbatasini teslim etti.

Saadet Partisi Esenler 7. Olagan Kongrede seçilen Hulusi ÖZBEK ve Yönetim Listesi



  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli