Bugün, 2 Ekim 2024 Çarşamba

Saadet`ten ?Yeni Bir Dünya`ya Çagri?

Saadet`ten ?Yeni Bir Dünya`ya Çagri?

Saadet Partisi Esenler Ilçe Baskanligi düzenledigi basin toplantisinda 2 Aralik Pazar Günü Saat 12:00`de müslümanlara yapilan zulümlerin durmasi amaciyla Saadet Partisi Il Baskanligi tarafindan Kadiköy`de düzenlenecek olan Yeni Dünya`ya Çagri Mitingine tü

Haber Merkezi/Gazete Esenler

Saadet’ten “YENI BIR DÜNYA’YA ÇAGRI”

Saadet Partisi Esenler Ilçe Baskanligi düzenledigi basin toplantisinda 2 Aralik Pazar Günü Saat 12:00`de müslümanlara yapilan zulümlerin durmasi amaciyla Saadet Partisi Il Baskanligi tarafindan Kadiköy`de düzenlenecek olan Yeni Dünya`ya Çagri Mitingine tüm Esenler`lileri davet etti.

Yapilan Basin Açiklamasi Söyle: 

Basin açiklamasi

Banglades`te Seyh Hasina Hükümeti`nin Cemaat-i Islami`nin 91 yasindaki lideri Gulam Azam`i tutuklayip çok sayida liderini idamla yargiladigi ve idamlarda infaza dogru gidildigi ögrenilmistir.

Cemaati Islami üyesi 400`den fazla yöneticiyi yillardir hapiste tutan Banglades Hükümeti, geçtigimiz günlerde yapilan protesto gösterisini de kanli bir sekilde bastirarak binlerce insani tutuklamis, 10 üniversiteli genç de polisin kursunlariyla hayatini kaybetmisti.

Islam Isbirligi Teskilati  IIT, eski adiyla IKÖ, adeta mevta gibi. Çünkü bunca sicak hadiseler yasanirken hiç sesi solugu çikmiyor. Adeta can çekisiyor. Oysa Islam Aleminin tam da bir araya gelme zamani. Hatta bu zaman çoktan geçti.

Seyh Hasina hükümetinin Cemaati Islami`yi ortadan kaldirmaya yönelik plani olarak Banglades kamuoyuna duyurulan projeye göre Banglades Uluslararasi Suç Mahkemesi önümüzdeki Aralik ayi içerisinde gizli ve özel bir oturum yaparak Cemaati Islami`nin önde gelen 4 liderini idama mahkûm edecek. Bu kararin alinmasinin ardindan Banglades`in bagimsizligini kazandigi 26 Mart 2013 tarihinde ise bu idam kararlari infaz edilecek.
 
 Cemaat-i Islami Partisinin gelismeleri protesto için ülke genelinde baslattigi önceki haftaki yürüyüste polisin kursun yagdirdigi kalabalik içerisinde ön siralarda yer alan Banglades Islami Çatro Sibir Ögrenci Hareketi`ne mensup 10 üniversiteli ögrenci hayatini kaybetti. 500 kisi ise çesitli yerlerinden yaralandi, 1000 civarinda kisi ise tutuklanarak hapse atilmisti. Hükümet ve polisin ortak operasyonuyla pek çok sehirde bulunan Cemaati Islami Partisi ile Islami Çatro Sibir Ögrenci Hareketi`nin il baskanlik binalari da basilarak kullanilmayacak hale getirilmisti.

Banglades`teki idare dis baskilardan arinip kendine çeki düzen vermelidir", Banglades Müslümanlarin yasadigi en büyük kalabalik Islam nüfusuna sahip bir kardes ülkedir.

Islam cografyasi tarihte esi benzeri görülmemis isgal, zulüm ve katliamlarla karsi karsiyadir. Gazze, Suriye,  Irak, Afganistan, Sudan, Arakan derken simdi de Banglades’te Cemaat-i Islami Partisinin lider kadrosu idamla yargilandilar. Allah muhafaza gerekli müdahaleler, tepkiler yapilamazsa 26 mart 2013 tarihinde idam karari infaz edilecektir.

Milli Görüs, zulme hiçbir zaman sessiz kalmamis ve daima mazlumlarin yaninda, onlarin destekçisi olmustur. Bu zulümleri basta ülkemiz olmak üzere tüm dünyaya duyurmak için bir miting düzenlemek zaruret olmustur.

Bu sebeple:  02 Aralik2012 Pazar günü Saat: 12.00’de Istanbul Kadiköy’de ZULÜMLER DURSUN DIYE “YENI BIR DÜNYA’YA ÇAGRI” adi altinda bir Miting gerçeklestirilecektir.

DEGERLI BASINIMIZA DUYURULUR.

Cenab-i Allah Yar ve Yardimcimiz olsun.

 

 



  • Çarşamba 20.4 ° / 15.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 22.5 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 19.5 ° Güneşli