Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Saadet Partili İbrahim Bitiş Kahvaltıda Yerel Basın’a Projelerini anlattı

Saadet Partili İbrahim Bitiş Kahvaltıda Yerel Basın’a Projelerini anlattı

Saadet Partisi Esenler Belediye Başkan Adayı İbrahim Bitiş ve İlçe teşkilatı Basın mensuplarıyla kahvaltı programında buluştu. Programda Bitiş, belediye başkanı olduğu takdirde nasıl bir hizmet yapacağını anlattı.

Saadet Partisi Esenler İlçe Başkanı Ergün Yalçınkaya, Belediye Başkan Adayı İbrahim Bitiş, İl başkan yardımcısı Tuğrul Yalçınkaya, Meclis üyesi adayı Erol Urhan ve ilçe teşkilatının katıldığı kahvaltılı basın toplantısında Esenler’in genel sorunlarından bahseden Başkan adayı İbrahim Bitiş belediye başkanı olduğu takdirde yapmak istediği çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

SP Esenler Belediye Başkan Adayı Bitiş, eğer  seçimi kazanırsak Esenler’i yeniden planlayacağız. Esenler’i iyi bilen ve tanıyan birisiyim. Herkesin fikrine, görüşüne saygılıyım, bilgisi olanlardan faydalanarak bu şehre hizmet yapacağım. Benim ve arkadaşlarımın ötekisi yok. 

BİZİM DERDİMİZ ESENLER!

Bakınız bizimle aynı görüşte olmayan ama Esenler’in imar mevzuatını çok iyi bilen bir Mühendisle saatlerce konuştum ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulundum. O kişinin bilgi ve becerilerinden görüşlerinden faydalandım. Bizim derdimiz Esenler, bizim meselemiz Esenler’in gelişmesi olduğu için herkesle görüşüp düşüncesi fikri ne olursa olsun oturup konuşacağız. 

Ben bilirim, ben yaptım oldu demeyeceğiz, ortak paydada buluşarak bu şehre ve halka hizmet yapacağız. İlk yapacağımız iş Esenler Meclisi yada Esenler Konseyi adıyla bir meclis kuracağız, siz buna gölge kabine diyebilirsiniz. CHP, MHP, AK Parti ve İYİ Partisi’den yani tüm siyasilerden oluşan bir konseyle birlikte masanın etrafına oturacağız, “Esenler yararına ne yapabiliriz, eksiklerimiz nelerdir” konuşup birlikte karar vereceğiz, birlikte yöneteceğiz.  Esenler halkı bizim danışmanımız olacak, biz onlara danışacağız  yanı  bize hizmetçilik yapan değil, Esenler’e hizmet yapanlarla bu komisyonumuzu çalıştıracağız. Bu komisyonla Eserlerin bütün sıkıntıların problemlerini birlikte çözeceğiz. 

ESENLER’İN EN BÜYÜK SORUNU OTOPARK VE TRAFİK

Esenler’in sorunlarını biliyoruz, bu sorunları yaratanları ve çözme becerisi olmayanları da biliyoruz. Esenler’in en büyük caddesi Atışalanı’ndan Dörtyol’a, oradan Davut Paşa’ya uzanan caddemiz var. Atışalanı’ndan  Dörtyol’a 10 dakikada gelmeniz gerekirken yarım saatte gelemiyorsunuz ama mevcut belediye başkanımız buraya tramvay hattı kuracakmış, tramvay projesi yaptırmış. Esenler’in öncelikli sorunun otopark ve trafik sorunu gibi önemli sorunları olduğunu göremediği için Esenler yaşanılmaz bir ilçe haline geldi.  

Yapamayacağımız hiçbir şeyi yapacağız demeden yapabileceklerimizi şöyle sıralayabilirim. Esenler’in yaşanabilir bir şehir olması için önceliğimiz tüm yapacaklarımızı projelendirmek ve planlamasını yapmak olacak.

8 milyon 700 bin metrekare alanı olan Askeri alanı Esenler’e verildi, Esenler’in alanından daha büyük bu alan elimizde varken neden Esenler rahat bir nefes almasın? Esenler böyle bir alana sahip ama Esenler’in halen donatı alanı sıkıntısı var.

EROK SPOR’U ESENLER’DEN GÖNDERECEĞİZ

Spor alanları ile ilgili çalışmalarımızı yapacağız. Onların ellerinden alınan sahalarını geri vereceğiz ve Erok Sporu bu ilçeden göndereceğiz. Biz Esenler’deki 14 amatör spor kulübümüze destek olacağız ve başka branşlarda spor yapan sporcu kardeşlerimize gerekli yardımları yapacağız. 

Okullarımızın okul bahçeleri şu an gidin Mutlaka gelip görmüşsünüzdür beton zeminle kaptı, tüm okulların bahçelerine tartar zemin denilen kauçuk zeminle kaplatıp gençlerimize eğitime katkı sağlamaya çalışacağız.

Daha bir çok projemiz var mesela çok basit bir proje “Mahalle konağı” oraya gelen herkesin ihtiyaçlarını belediye olarak biz karşılayacağız. Çay veya kahve gibi içeceklerin masraflarını bizler vereceğiz, hizmetini ise belediye personeli yapacak.



  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı