Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Sabah hastane aksam ticarethane

Sabah hastane aksam ticarethane

Tip Bayrami geride kaldi. Saglikçilarin hafta boyunca dile getirdikleri taleplerin hiç birini gündemine almayan Saglik Bakani Mehmet Müezzinoglu`nun, Tip Bayrami konusmasinda

Tip Bayrami geride kaldi. Saglikçilarin hafta boyunca dile getirdikleri taleplerin hiç birini gündemine almayan Saglik Bakani Mehmet Müezzinoglu’nun, Tip Bayrami konusmasinda degindigi tek konu Tam Gün Yasasi oldu. “Tam Gün’den geri adim atmayacagiz” diyen Müezzinoglu, üniversite hastanelerinin aksam saat 17.00’den sonra “özel muayenehanelere” dönüstürülecegi haberlerini de yalanlamadi. Müezzinoglu, konuyla ilgili son açiklamayi ise Basbakan Erdogan’a birakti. Basbakan’in sali günü yapilacak grup toplantisinda, Tam Gün’le ilgili ayrintilari açiklayacagini söyledi.

Saglik Bakani Mehmet Müezzinoglu ilk olarak önceki aksam Istanbul’da Sancaktepe’de insaa edilecek sehir hastaneleri projesi ile ilgili incelemeler yaparken konustu.  Tam Gün Yasasi ile ilgili basina yansiyan bilgiler için “Her boyutuyla yakin olanlar var” dedi, haberleri yalanlamadi.

Aksam da 14 Mart Tip Bayrami nedeniyle Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende konustu. Tam Gün’de geri adim atmalarinin mümkün olmadigi savunan Müezzinoglu, “Üniversitelerimiz güçlü olmali. Hocalarimiz onun içerisinde ayri bir güç degil, hocalarimizda üniversitesiyle birlikte güç olmali. Kurumunda mesaisinin tamamini harcasin, kurumunda mesai disinda yapabilecegi bütün çalismalari yapsin, gecesini, gündüzünü, pazarini, bayramini kurumunda ve kurumuyla birlikte yapsin. Kurumunun izniyle de hangi kurumsal yapida destek verecekse, hangi kurumsal yapida ilerde sorumluluklar üstlenecekse, bunu da yine kurumuyla ve kurumunun izniyle, bilgisi dahilinde yapsin” dedi.  

Müezzinoglu, yaptigi çok sayida konusmada saglik emekçilerinin günlerdir dile getirdigi ve bakandan yanit istiyoruz dedigi taleplerine ise deginmedi.

YENI FORMÜL NE?

Tam Gün Yasasi’nda yapilmasi planlanan ve Saglik Bakanligi’nin Bakanlar Kurulu’na sundugu degistiklikler üniversite hastanelerinde çalisma ko sullarini degistiriyor. Bu hastanelerde görevli hocalar saat 17.00’ye kadar kamu görevlerini yerine getirecek, 17.00’den sonra ise yine üniversitede özel hasta bakabilecekler. Hocalar, özel hastanelerde de ameliyat yapmaya devam edebilecek ancak kazandigindan üniversiteye pay verecek. Özel muayenehane isletmeye devam eden hocalardan ise üniversite gerekli gördügünde hizmet alabilecek. (HABER MERKEZI)



  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu