Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Sabah zabita, ögleden sonra eylemci

Sabah zabita, ögleden sonra eylemci

Zaman Gazetesi önünde düzenlenen eylemin ?organize isler` oldugu ortaya çikti. AK Partili gruplar ile belediye çalisanlarinin boy gösterdigi eylem, halk hareketi olarak lanse edildi. Ancak Esenler Belediyesi`nde görevli 6 zabitanin eyleme öncülük ettigi b

Zaman`i protestoya gelenler desifre oldu

Sabah zabita, ögleden sonra eylemci

Zaman Gazetesi önünde düzenlenen eylemin ‘organize isler’ oldugu ortaya çikti. AK Partili gruplar ile belediye çalisanlarinin boy gösterdigi eylem, halk hareketi olarak lanse edildi. Ancak Esenler Belediyesi’nde görevli 6 zabitanin eyleme öncülük ettigi belirlendi.

Basbakan Tayyip Erdogan’in ‘akil adamlar’ listesinde yer alan Ayhan Ogan’in bir ay önce organize ettigi Zaman önündeki eylemleri belediye çalisanlari ve zabitalarin yönlendirdigi ortaya çikti. Protestolara bizzat katilan AK Partili Esenler Belediyesi’nde görevli Aydin Kiskaç, Ibrahim Ugurlu, Aslan Özkan, Osman Büyükçolak, Firat Aras ve Yunus Erciyes, eylemin ardindan günün geri kalanini izinli geçirdi. Esenler Belediyesi, protesto talimatinin söz konusu olmadigini açikladi. Ismi geçen 6 kisinin Zabita Destek Personeli olarak taseron firmaya bagli çalistiklari, kanunlara aykiri davranislarinin gereginin yerine getirilecegi ifade edildi.

17 Aralik yolsuzluk ve rüsvet operasyonundaki durusundan dolayi hükümet tarafindan hedef haline getirilen Zaman Gazetesi önünde 3 Ocak 2014’te eylem düzenlendi. Yenibosna’daki Zaman merkezi önünde trafigi kesen göstericiler, gazete yakti. Gösterilere katilanlar Zaman’in yayinlarindan rahatsizlik duyan vatandaslar olarak lanse edilmek istendi. Ancak eylemlerin ‘organize isler’ oldugu ortaya çikti. AK Partili gruplar ile belediye çalisanlari eylemde boy gösterdi. Zabita görevlilerine gazete önünde slogan atmalari ve mümkün oldugu kadar kalabalik bir görüntü sergilemeleri talimati verildigi belirlendi. Mesai saatleri içinde eyleme katilan yaklasik 30 kamu görevlisi, mükafat olarak o günün geri kalanini izinli geçirdi. Zabitalardan bir kismi, eylem fotograflarini sosyal medyadan paylasti.

Eyleme katilan Esenler Belediye-si’nde görevli zabitalardan Firat Aras, Aydin Kiskaç, Osman Büyükçolak ve Yunus Erciyes kol kola yürüyor. Aslan Özkan da elinde pankart tasirken, eylemcilere adeta Ibrahim Ugurlu öncülük ediyor. Protestocularin önünde yürüyen Ibrahim Ugurlu, yakilan atese Zaman gazetesi ve CD’leri atiyor. Esenler’de yerel bir gazetede yer alan iddialara göre, Ugurlu, ilk önce belediyenin Facebook sayfasi sorumlulugunu üstlendi. AK Parti ilçe gençlik kollarinda yönetim kurulu üyeligine girdikten sonra zabita birimine alindi. Eyleme katilan Firat Aras da Zaman’in önünde poz verdi.

Eylemci zabita görevlilerinden Aydin Kiskaç’in da Twitter hesabindan protesto resimlerini bir gün sonra paylastigi görülüyor. Kiskaç, ‘fitneci basina hayir’ pankartini tuttugu fotografin altina, “Gün R. Tayyip Erdogan ve arkadaslarina destek olma zamani” yazmis. Kiskaç, sik sik “Suracikta 3 ay kaldi heyyy millet uyanin artik nereye kadar yatacaksiniz seçim geldi teskilatlar hâlâ uykuda.” gibi mesajlar atiyor.

Bir baska eylemci zabita Yunus Erciyes’in de AK Parti Esenler Fatih Mahallesi 2. Bölge teskilatinda çalistigi ögrenildi. AK Parti seçim koordinasyon merkezinde çalisirken çektirdigi resimleri sosyal medyada paylasan Erciyes, AK Parti’nin yaptigi açilislarin müdavim isimlerinden.

Hükümetin daha önce akil insanlar heyetine aldigi ve Zaman Gazetesi önündeki eylemin öncülerinden Ayhan Ogan, eyleme katilan belediye zabitalariyla ilgili hiçbir bilgisinin olmadigini söyledi. Ogan, “Konu ile ilgili bilgim yok. Biz duyuru yaptik, vatandas da katildi. Biz olayin duyuru kismini organize ettik, zabita gelsin polisler gelmesin ayrimi yapmadik.” diyerek konu ile alakalarinin olmadigini savundu.

Esenler Belediyesi: Bilgimiz yok, kanunsuz davranisin geregini yerine getiririz

Esenler Belediyesi’nden iddialarla ilgili yapilan açiklamada ise belediye çalisanlarina protesto gibi bir talimat verilmesinin söz konusu olmadigi savunuldu. Olayda ismi geçen 6 kisinin belediyenin Zabita Müdürlügü’nde zabita destek personeli olarak taseron firmaya bagli çalistiklari, kanunlara aykiri davranislarinin gereginin yerine getirilecegi dile getirildi. Açiklamada, söyle denildi: “Belediyemizin ve Zabita Müdürü Celal Aksoy’un bu tür bir eylemden haberi yoktur, böyle bir eylemi tasvip etmedigimiz gibi tesvik de etmeyiz. Belediyemizin böyle bir eylem içerisinde olmasi mümkün degildir. Eylemin yapildigi gün olan 3 Ocak 2014 Cuma günü, eyleme katildigini belirttiginiz 6 personelin izinli olduklarini tespit ettik. Bu kisilerin mesai saatleri, izin günleri ve belediyecilik hizmetleri disinda yaptigi is ve islemlerden belediyemizin sorumlu tutulamayacagi asikârdir. Eyleme iliskin elinizdeki belgeleri (görüntü, fotograf vs.) belediyemize ulastirmaniz halinde, yasalara, ahlaka ve toplumsal degerlere aykiri bir durum tespiti halinde kanuni yetkimiz çerçevesinde, haklarinda gerekli islemlerin yapilacagini bilmenizi isteriz.”

Zaman Gazetesi/Metin Ormanci -Akin Öztürk - Istanbul

 



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli