Tarih: 08.04.2012 09:37

Sabanci, `Kürt raporu` nedeniyle öldürüldü

Facebook Twitter Linked-in

ISTANBUL - Istanbul 13. Agir Ceza Mahkemesi `ndeki durusmada “gizli tanik Ismet”in sesi bozulmadan görüntüsü degistirilerek ifadesinin alinmasina geçildi. 

Ancak gizli tanik, daha önce durusmada tanik olarak ifade verdigini belirterek, kimligini açikladi. Gizli tanik, 5 Temmuz 2012 günü durusmada ifade veren Semih Genç oldugu söyledi. 

DHKP/C itirafçisi olan Genç, 30-40 yildir örgütün içinde yer aldigini ve Dursun Karatas ile çalistigini anlatti. 

Sabanci suikastina iliskin bilgi verecegini ifade eden Genç, “DHKP/C, Sabanci suikastini, Buca Cezaevi`nde 3 kisinin öldürülmesi üzerine gerçeklestirdigini açiklamisti. Ben Romanya`da Fehriye Erdal ile ayni evde kaldim. Fehriye Erdal, Buca olaylarindan 3 ay önce Sabanci Center`da ise girip istihbarat çalismalarina baslamisti. Bu, suikast için daha önceden hazirlik yapildigini gösteriyor” dedi. 

Özdemir Sabanci`nin öldürülmesinin en temel nedeninin, “Sabanci`nin Kürt raporunu açiklamasi” oldugunu iddia eden Genç, Bekaa`daki kampta da 80-90 kisilik Dev-Sol militanlarini egiten subaylar oldugunu öne sürdü. 

Genç`in ifadesinin tamamlanmasinin ardindan Mahkeme Heyeti Baskani Hasan Hüseyin Özese, Abdullah Öcalan `in bir dönem avukatligini yapan Dogan Erbas, Irfan Dündar ve Zeki Okçuoglu`nun savcilik ifadesi olup olmadiginin TMK`nin 10. maddesiyle görevli Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi`na sorulmasina karar verdi. 

Durusma, 6 Agustos Pazartesi gününe ertelendi. (aa)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —