Saglikçi katilin pesinde

Saglikçi katilin pesinde

Gaziantep`te Dr. Ersin Arslan`in bir hasta yakini tarafindan öldürülmesi on binlerce saglik emekçisini sokaga döktü. Tüm ülkede is birakan saglik emekçileri Saglik Bakani Recep Akdag`i istifaya çagirdi.

Gaziantep’te Dr. Ersin Arslan’in bir hasta yakini tarafindan öldürülmesi on binlerce saglik emekçisini sokaga döktü. Tüm ülkede is birakan saglik emekçileri Saglik Bakani Recep Akdag’i istifaya çagirdi.

Istanbul’da TTB, SES, Türk Saglik-Sen, Dev Saglik-Is üyesi saglikçilar Il Saglik Müdürlügüne yürüdü. Kent genelinde yüzde yüze yakin is birakan saglik emekçileri hastanelerde yaptiklari açiklamalarin ardindan Çapa ve Cerrahpasa Tip Fakültelerinde bulusarak “Saglik Bakani istifa” slogani ile Istanbul Il Saglik Müdürlügüne dogru yürüyüse geçti. Avrupa Yakasi saglik emekçileri, Beyazit’ta Anadolu yakasindan gelen emekçilerle bulustu. Yürüyüse KESK Genel Baskani Lami Özgen, DISK Genel Baskani Erol Ekici, EMEP Genel Baskani Selma Gürkan ve ÖDP Genel Baskani Alper Tas da katildi.

“Git git git artik Bakan Akdag git artik”, “Saglik Bakani istifa etsin”, “Saglikta ticaret ölüm getirdi” sloganlari atan saglikçilarin öfkesi, Çapa Tip Fakültesinde çalisan Prof. Dr. Alper Toker’in eylemin yapildigi saatlerde bir hasta yakini tarafindan siddete maruz kaldigi haberinin gelmesiyle ikiye katlandi.

‘CEHALET DEGIL CINAYETTIR’

Istanbul Il Saglik Müdürlügü önünde basina açiklama yapan TTB Merkez Konsey Üyesi Dr. Osman Öztürk, “Bu cehalet degil cinayettir. Asil cahiller bu ülkeyi yönetenlerdir. Bu ülkenin cahili ne diyor, ‘Doktorun eli hastanin cebinde’, ‘Doktor efendi dönemi bitti.’ Bu cümleleri sarf edip doktorlari hedef haline getiren cahiller, bu cinayetlerin sebebidir” diye konustu. Basbakanin “Begenmeyen çekip gitsin” sözlerine de yanit veren Öztürk, “Bizi hor görenler çekip gidecekler, bu saglik politikalari çekip gidecek” dedi.  

Dünya Tabipleri Birligi Baskani Dr. José Luiz Gomes do Amaral da Türkiye’deki doktorlarin yalniz olmadigini belirtti.

‘CINAYETIN ORTAGI HÜKÜMET’

Istanbul Tabip Odasi (ITO) Baskani Prof. Dr. Taner Gören ise “37 yillik meslek hayatim boyunca halka iyi hizmet etmekten baska bir amacim olmadi. Son yillarda saglik alaninda uygulanan politikalari ve yasananlari görünce acaba doktorlugu biraksam mi diye düsünüyorum” diye konustu. Bütün saglik çalisanlarinin halka iyi hizmet etmeyi amaçladigini belirten Gören, AKP Hükümeti temsilcilerinin söylemlerinin bu tersine isaret ettigini, hasta ve hasta yakinlari ile saglikçilarin karsi karsiya getirildigini kaydetti.

DISK Genel Baskani Erol Ekici, Gaziantep’te yasanan olayin saglikta kârdan baska bir sey düsünmeyenlerin yarattigi bir sonuç oldugunu dile getirdi. Ekici, kârdan baska bir sey düsünmeyenlerin cinayetin ortagi olduklarini söyledi. 

“Tayyip efendi dönemi saglikçilar gözünde bitmistir” diyen KESK Genel Baskani Lami Özgen, ölümlerin ve saglikçilara uygulanan siddetin hesabini soracaklarini ifade etti. (Istanbul/EVRENSEL)


HER HASTANEDE EYLEM VARDI

ISTANBUL’da birçok hastanede eylem vardi. Okmeydani Egitim ve Arastirma Hastanesi bashekimlik binasi önünde toplanan saglik çalisanlari, hayatini kaybeden arkadaslari Ersin Arslan için bir dakikalik saygi durusunda bulundu. Alkisli protesto eylemi yapan saglik çalisanlarina hasta yakinlarinin da destek verdi. Saglik emekçileri, Bakirköy Ruh ve Sinir Hastaliklari Hastanesi ile Bakirköy Dr. Sadi Konuk Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde de is birakti. Her iki hastanede yüzde yüz is birakan emekçileri, “Saglikta dönüsüm ölüm getirdi” ve “Sistem çürüyor saglikçilar ölüyor” sloganlari atarak eylem yapti. Burada konusan Doç. Dr. Baki Arpaci, “Bugün görevi, yurttaslarin bedensel, ruhsal ve sosyal sagligini korumak olanlar, verilen saglik hizmetinin niteligini iyilestirmek yerine ‘müsteri’ memnuyetine bakiyorlar” dedi. Hastalara nitelikli hizmet veremediklerini belirten Arpaci, durumun daha da kötüye gidecegini ifade etti.