Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Sahibini bulamadigi altinlari bagisladi

Sahibini bulamadigi altinlari bagisladi

Yolda yürürken buldugu altinlarin 8 aydir sahibini bulamayan Mustafa Özdemir altinlari bagislamaya karar verdi

Çankiri’da, sokakta buldugu altinlarin sahibini 8 aydir arayan Mustafa Özdemir, altinlari sahibi adina hayir için bagisladi. Yolda yürürken buldugu maddi degeri yaklasik 2 bin lira olan altinlarin sahibini aylardir arayan Özdemir, birçok kisiye haber vermesine hatta televizyon programlarina katilmasina ragmen altinlarin sahibini bulamadi.

`AFGANLI MÜLTECILERE BAGISLADI`

8 aydir altinlarin sahibini aradigini söyleyen Özdemir "Ne yazik ki olumlu bir sonuç alamadim. Üzerimde psikolojik bir baski olustu. Ben de altinlari gerçek sahibinin hayrina bagislamaya karar verdim" dedi. Insani Yardim Vakfi (IHH) Çankiri gönüllüsü Münir Aktas ile Afganistan’dan Türkiye’ye siginmaci olarak gelen Maria Bahtiyar ve ailesini ziyaret eden Özdemir, altinlarin büyük bölümünü Afgan mültecilere bagisladi.

`UMARIM FAYDALI OLUR`

IHH araciligiyla altinlari Çankiri’da yasayan Afganistanli ailelerin ihtiyaçlarinin karsilanmasi için bagisladigini söyleyen Özdemir, "Altinlarin sahibini aylardir aramamiza ragmen bulamadik. Artik bana düsen bu altinlari hayir için bagislamak. Umariz, Afganli mültecilere faydasi olur. Altinlardan birini de ayakkabi boyaciligi yaparak okumaya çalisan engelli bir ögrencimize verecegim, umarim bir derdine derman olur" diye konustu.

`HEDIYE EDECEGIZ`

Insani Yardim Vakfi Çankiri Gönüllüsü Münir Aktas ise Çankiri’da 35-40 Afganistanli mülteci aile bulundugunu ifade ederek, "Bu ailelerden bir çogu ihtiyaç sahibi. Ailelere biz daha önce de yardimda bulunuyorduk. Simdi ailelerin ihtiyaçlarini tespit ederek, onlari alip hediye edecegiz" ifadelerini kullandi.

AA



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli