Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

SAHIN, YÖNETMEYE VE SORUNLARI ÇÖZMEYE HAZIRIM

SAHIN, YÖNETMEYE VE SORUNLARI ÇÖZMEYE HAZIRIM

Vatan Partisi'nin Esenler Belediye Baskan adayi Oktay Sahin, çarsi-pazar ve sokakta geziyorum, esnaf ve vatandasin dertlerini dinliyorum. Esenler’in ve halkin sorunlarini biliyorum. Yönetmeye ve sorunlari çözmeye hazirim” dedi.

Vatan Partisi'nin Esenler Belediye Baskan adayi Oktay Sahin, çarsi-pazar ve sokakta geziyorum, esnaf ve vatandasin dertlerini dinliyorum. Esenler’in ve halkin sorunlarini biliyorum. Yönetmeye ve sorunlari çözmeye hazirim” dedi.
 
Sahin, 31 Mart yerel seçimleri için Belediye Baskan adayiyim. Esenler’de Atatürkçülerin Adayiyim, yüregi Atatürk’te atan yurttaslarimin adayiyim. Türkiye için söyleyecek çok sözüm var ve Esenler için ayagi yere basan projelerim var. Bakiniz ben yillarca siyaset yaptigim Esenler iyi yönetilmiyor, iyi yönetilmeyen ilçemiz talan ediliyor, bos arsalari birilerine peskes çekiliyor. Esenlerin okul arazileri haciz ediliyor, borçlanan belediye borcunu ödemek için okul arazisi sattigini duydum ve bu durumu Esenler halki, Esenlerin çocuklari hak etmiyor. Bizler seçimi kazandigimizda görecekler; seffaf belediyecilik, iyi yönetim, hesap veren baskan, ayristirmayan ve halkin hizmetinde olan anlayisla belediye nasil yönetilir.
 
Esenler o kadar kötü yönetildi ki sormayin gitsin, neresinden tutarsaniz yiginla sorun karsiniza çikiyor. Esenler’de Kentsel dönüsüm biran önce baslamali, Esenler’de binalar yasli ve çürük en küçük bir deprem felaket olur. Esenleri yönetiyorsan dogal felaketlere, afetlere hazir olmalisin. Biz güçlü kadrolarimizla ve projelerimizle tüm sorunlari çözmek için haziriz. Biz göreve geldigimizde tüm binalarin risk raporlarini hazirlayacagiz ve envanterini hazirlayacagiz. Askeri alani kentsel dönüsümde kullanacagiz, 1999 depreminin üzerinden yillar geçti ama Esenleri yöneten AKP’li belediye baskanlari deprem konusunda bir çalisma yapmadigi ortada. Göksu’nun bir dedigi digerini tutmuyor ve askeri alanin ne olacagini kendisi bile bilmedigi için hergün askeri alanla ilgili kafa karistiriyor.
 
ESENLERI TÜCCAR MANTIGI ILE YÖNETIYORLAR
Yesilin hakim olacagi, insanlarimizin huzur içinde yasayacagi bir ilçeyi ve bir düzeni biz kurariz, biz projeliyiz. Esenlerde çocuk olmakta zor, oyun alani, parki ve gezip dolasilacak bir yerimiz yok. Esenlerde 110 bin çocugumuz okula gidiyor, 12 bine yakin Suriyeli çocuk ve yaklasik 60 bin Suriyelinin yasadigi ilçemizin nüfusu çok kalabalik. Esenler’de her yil 16 bin çocuk doguyor, bunlarin gelecegini düsünerek egitim sorununu çözmek için mevcudu korumak kaydiyla 5 yeni okul yapilmasi sart. Birde okul öncesi egitim sorunu var, çalisan annelerin çocuklari için kresler yapilmali. Biz tüm bu sorunlari halletmek için haziriz, projelerimiz hazir.  Saglik ve spor sorununu ortada, sorunlari çözemeyenler, çare olamayanlar bir daha aday olmamali. Biraksinlar Esenleri, düssünler halkin yakasindan. Spor sahasini tüccar mantigi ile baska bir ilçenin takimina vermisler, kültür merkezleri olmus nargile bahçesi, her seyi ticarilestirmisler, bunlar tüccar mantigi ile ilçemizi yönetiyorlar, halkimizi ise müsteri görüyorlar.
Belediye baskani hergün bir proje anlatiyor, projeleri insan odakli degil yandas olanlarin menfaatlerine hizmet ediyor.  Esenlerin günesinden ve rüzgarindan yararlanacagimiz ve halka bedava verecegimiz enerjinin projesi hazir” dedi ve projelerini siraladi.
 
1-Esenlerde tüm binalarin envanteri çikarilacak, riskli yapilari tespit edecegiz.                      
2-Donati alanlardaki binalar metriste ki askeri alana transfer yapilacak.                      
3-Otopark, trafik, park sorununu sorun olmaktan çikaracagiz,
4-Halkimizin üçretsiz yararlanacagi semt polikliniklerini açacagiz.
5-Her mahalleye kresler yapacagiz.
6-Gençlerimiz ve çocuklarimiz için askeri alanda üçretsiz spor alanlari yapacagiz.
7-Meslek atölyeleri kuracagiz ve gençlerimizi is sahibi yapacagiz.
8-Cumhuriyet meydanini hafta sonlari gençlerimize ve kadinlarimiza tahsis edecegiz. Kadinlarimizin, gençlerimizin sanatsal, kültürel ve el becerilerini buralarda sergileyecegiz.
Her mahallede halk meclisleri kuracagiz. Mahalle ile ilgili sorunlari ve kararlari halk meclisleri alacak, belediye meclisi uygun bulursa onaylayacak.
9- Belediye gelir ve giderleri aylik olarak yayinlanacak, ihaleler seffaf olacak.
10-Belediye hizmet binalarinda özel güvenlik olmayacak. Halktan korkan degil halka kucak açan bir anlayis getirecegiz.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli