Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Sahte hoca Burhan Dalgali Terör propagandasi yapmak suçundan da tahliye edildi

Sahte hoca Burhan Dalgali Terör propagandasi yapmak suçundan da tahliye edildi

Cinsel istismar ve terör propagandasi suçlarindan yargilanan sahte hoca Burhan Dalgali, tahliye edildi

Haber/ Hasan Korkmaz

Dini duygulari istismar ederek kadinlara cinsel tacizde bulunan ve terör örgütü propagandasi yapmak suçlarindan hapis cezasiyla yargilanan sahte hoca Burhan Dalgali tahliye edildi. Mahkeme, taniklarin dinlenmesine hükmederek durusmayi erteledi.

Esenler'de kendisini hoca olarak tanittigi kadinlari evliliklerini kurtarma vaadiyle dolandirdigi iddiasiyla, 'dini inanç ve duygularinin istismari suretiyle dolandiricilik' suçundan 7 yila kadar hapsi istenen sanik Burhan Dalgali hakkinda sosyal medyada yer alan baska fotograflar nedeniyle  terör örgütü propagandasi yapmak' suçundan dava açilmisti.Bakirköy 23. Agir Ceza Mahkemesi'nde 7 yila kadar hapis istemiyle açilan davadan tahliye edilen ancak 'terör örgütü propagandasi yapmak' suçundan tutuklulugu devam eden sanik Dalgali'nin yargilanmasina baslandi. Sanik durusmaya Burhan Dalgali ile avukati katildi.

"PKK ILE ALAKAM YOKTUR"

Sanik Burhan Dalgali savunmasinda, "PKK ile hiçbir alakam yoktur. O iftar yemegine sadece iftar yemegi oldugu için gittim. Propaganda amaçli bir dua yapmadim. PKK örgütüne karsi bir insanim. HDP üyeligim kesinlikle yoktur. Bes vakit namaz kilan bir vatandasim yalan söyleyemem. Ne bayrak, ne Abdullah Öcalan'in resmini görmedim ama bundan sonra bana ders olsun ki asla HDP'nin adinin geçtigi, resminin bulundugu yerde bulunmayacagim. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum" dedi.



  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı