Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

SAHTE HOCAYA TAHLIYE

SAHTE HOCAYA TAHLIYE

Esenler'de kendisini hoca olarak tanittigi kadinlari evliliklerini kurtarma vaadiyle dolandirdigi iddiasiyla tutuklu yargilanan sanik Burhan Dalgali'nin tahliyesine karar verildi.

Bakirköy 23. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, tutuklu sanik Burhan Dalgali, müsteki Ebubekir B. ve sanik avukati katildi. Durusmada tanik olarak dinlenilen Seymen A, müstekiyle akraba olduklarini belirterek, "Burhan Dalgali, Esenler'de taninan bir hocadir. Müstekiye 700-800 lira borç verdim. Burhan'a herhangi bir mesaj atmadim" dedi.

Bunun üzerine söz alan sanik Dalgali, tanik ile müstekinin suç ortagi oldugunu ve tanigin yalan beyanda bulundugunu söyledi. Sanik Dalgali, "Mesele 3 bin 200 lira degil. Bu insanlar bana kumpas kurdular, santajda bulundular. 300 bin lira para istediler. Hem ailemin hem milletin gözünde itibarimi zedelediler. Bu adamin yüzünü gördügümde içim yaniyor. Ben 3 bin 200 lira almadim" seklinde konustu. Müsteki Ebubekir B. de sanigin beyanlarina karsilik, "Iftiradir, yalan söylüyor" dedi.

TAHLIYESINE KARAR VERILDI

Cumhuriyet savcisi, sanigin tutuklulugunun devamini istedi. Mahkeme heyeti, sanik Burhan Dalgali'nin tahliyesine karar vererek, bir sonraki durusmada müsteki ve tanigin dinlenmesi için durusmayi erteledi.

'TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPMAK' SUÇUNDAN TUTUKLU

Öte yandan sanik Burhan Dalgali'nin, "terör örgütü propagandasi yapmak" suçundan yargilandigi baska bir davada tutuklu oldugu ögrenildi.

"DINI NIKAH TAZELEMEK" IÇIN ÇAGRILMIS

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, müsteki Ebubekir B'nin esi Semanur B. ile sorunlar yasadigi, bir tartisma üzerine de esine 3 defa "bos ol" dedigi belirtilerek, "dini nikah tazelemek" isteyen müstekinin sanik Burhan Dalgali'yi çagirdigi belirtildi. Müstekilerin evine giden sanigin, "Böyle nikah düsmez. Siz tövbe edin. Sizin nikahiniz düsmedi." dedigi anlatilan iddianamede, sanigin nasihat ve telkinleri karsiliginda müstekilerin her birinden 1600 lira, toplamda 3 bin 200 lira aldigi kaydedildi.

"ESINLE BAS BASA GÖRÜSMEMIZ LAZIM"

Sanik Dalgali'nin Ebubekir B'ye "Ayri odaniz var mi? Esinle bas basa görüsmemiz lazim" dedigi ifade edilen iddianamede, müstekilerin ayri odalarinin olmadigini söylemesi üzerine sanik Dalgali'nin çiftin evinden ayrildigi aktarildi.

Sanik Dalgali'nin çevresindekilerin kendisine itibar edilmesi için birtakim dini kisveleri kullandigi belirtilen iddianamede, sanik hakkinda "dini inanç ve duygularinin istismari suretiyle dolandiricilik" ve "Tekke ve Zaviyelerle Türbeleri Seddine ve Türbedarliklar ile Birtakim Unvanlarin Men ve Ilgasina Dair Kanun'a muhalefet" suçlarindan 2 yildan 7 yil 3 aya kadar hapis cezasi isteniyor.



  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı