Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Sahte Hocaya 'terör propagandasi yapma' suçundan 10 ay ceza verildi

Sahte Hocaya 'terör propagandasi yapma' suçundan 10 ay ceza verildi

Sahte Hoca Dalgali hakkinda açilan 'terör propagandasi yapma' suçunda açilan davada karar açiklandi.

Esenler'de sosyal medyada cinsel istismar görüntüleriyle tepkilere neden olan ve 'Dini inanç ve duygularinin istismari suretiyle dolandiricilik' suçundan 7 yila kadar hapis istemiyle yargilanan sahte hoca Burhan Dalgali 'Terör örgütü propagandasi yapmak' suçundan yargilandigi davada 10 ay hapis cezasina çarptirildi. Ceza ertelendi.

Istanbul 27. Agir Ceza Mahkemesi'nde görülen durusmaya sanik Burhan Dalgali katilmadi, avukati hazir bulundu. Durusmada tanik dinlendi. Fotografi çekip paylastigi hatirlatilan tanik Tuncer Dalgali, 100 kisilik bir iftar oldugunu belirterek, "Fotografi çektik, paylastik" dedi. Davayi karara baglayan mahkeme heyeti, sanik Dalgali'yi 'Terör örgütü propagandasi yapmak' suçundan 10 ay hapis cezasina çarptirdi. Mahkeme heyeti, hükmün açiklanmasinin geri birakilmasina karar verdi.

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, süpheli Burhan Dalgali'nin 21 Haziran 2015'te bir iftar programinda çekilen fotograflarinin akrabasi olan ve hakkinda "Terör örgütü üyeliginden" dava açilan Tuncer Dalgali tarafindan Facebook hesabinda "HDP Ilçe binasinda iftar" yazisiyla paylasildigi kaydedildi. Programin yapildigi yerde örgütü simgeleyen bayraklarin bulundugu, Abdullah Öcalan basta olmak üzere birçok örgüt mensubunun resimlerinin duvarda asili oldugu, örgütsel bayraklarin bulundugu ve Burhan Dalgali'nin masada elleri açik bir sekilde dua eder halde oturdugu belirtildi. Iddianamede, sanik Burhan Dalgali'nin'Silahli terör örgütü propagandasi' suçundan 4 yildan 10 yila kadar hapsi talep ediliyordu.



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli