Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Samil Tayyar`a sert yanit: Twitter çikti, mertlik bozuldu

Samil Tayyar`a sert yanit: Twitter çikti, mertlik bozuldu

CHP`li Haluk Koç, hükümetin PKK ile mücadelesini ve Suriye politikasini sert sözlerle elestirdi. Koç, AKP`li Samil Tayyar için de, "Twitter çikti, mertlik bozuldu" dedi.

CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Haluk Koç,Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün `ün PKK `lilar tarafindan kaçirilmasiyla ilgili olarak açiklamalarda bulundu. "Birkaç Mehmet sehit oldu diye Meclis olaganüstü toplantiya çagrilamaz" sözleriyle tepki toplayan Hüseyin Çelik`in ifadelerin elestiren Koç, "Kendi iç dünyalarini yansitiyor. Basbakan ‘Bu beklenen bir olaydi’ diyor. Aygün kaçirilmadan önce PKKtarafindan tam 154 yurttasimiz kaçirilmistir. Son bir yilda 145 yurttasimiz kaçirildi. Su anda 26 vatandasimiz vardir PKK ’nn elinde. Teröristler Dogu’da ve Güneydogu ’da saatlerce yollari keserek vatandaslari ve güvenlik güçlerini kaçirabiliyor. Istedigi zaman da getirip ayni yerde serbest birakiliyor" dedi. 

MIT`i de elestiren Koç, "Demek ki bu ülkede girilemeyen yerler var. Basbakan her sey kontrolümüzde diyor. Temel çeliski burada. Kurtarma operasyonlari yapiliyor ama kurtarilan kimse yok. Bunlarin hiçbirini MIT duymuyor. Ya da duyuyor da bir seyler yapmasini engelleyen seyler var. Son 3 aydir kamuoyu Terör örgütü silah birakacak denilerek oyalaniyor. Son 3 ayda 70 civarinda sehit verilmis, 60 civarinda vatandasimiz kaçirilmistir. Silah birakacak örgüt eylemlerini neden arttirsin? Oslo görüsmeleri kayitlari ve Suriye ve Semdinli’de yasananlar birlestirildiginde terörle mücadele ve Kürt siyaseti konusunda siyasi irade AKP ’nin elinde degildir. Dogru olan tek mutabakat zemini Meclis’tir. Clinton’in son ziyareti ve devletin baskenti degil Istanbul ’da, Cumhurbaskani ve Basbakan Clintoni kabul ediyor gibi degil de sanki Clinton Gül ve Basbakan’i kabule diyormus diplomatik havasinda olmasi ortaya çok ciddi sorular koyuyor" diye konustu. 

`KABA ÜSLUBUNUZU BIRAKIN`
"Bizi bilgilendirin neler oluyor diyoruz, sanki bosluga konusuyoruz" diyen Haluk Koç, "Basbakan yemekli toplantilarda kin, nefret, öfke dolu konusmalarla toplumu her yönden germeye çalisiyor. Bu aci bir görüntüdür. Meclis’in toplanmasi terör örgütünün isine yarar gibi ucuz demagojik fikirler sunuyor. Siz bir kral ya da padisah degilsiniz. Aklinizin hirslarinizin ve kinlerinizin önüne koymak zorundasiniz. Meclis’ten kaçmamalisiniz. Biz kilonuzu, çapinizi umursamiyoruz. Gelin Türkiye ’yi Türkiye ’den hep birlikte yönetelim. Ulusal bütünlügümüzü tehdit edenlere karsi beraber tavir koyma olgunluguna erismeliyiz. Vatandaslar bizden kavga degil, sagduyu ve çözüm istiyor. El yordamiyla herkesi kendimize düsman hale getirmememizi istiyorlar. Basbakan olarak sorumluluklarinizi hatirlayin istiyorlar. Terör örgütünün üzerlerinde kurdugu baskindan onlar da bunalmis durumdalar. Öfke siyaseti yerine yapici olun diyorlar. Kisacasi ‘bu atesi söndürün, bizi mutlu edin’ diyorlar. Kiliçdaroglu ile ilgili yersiz, nezaketsiz, kaba üslubunuzu biraz erteleyin. Bunlara sizin anlayacaginiz dilden cevap verebilecegimizi bilin. O üslupta konusmayi en az sizin kadar beceririz. 14 Agustos’ta toplanin ve uygarca tartisin diyorlar. Bu çagriyi amacindan saptirip demagojiye bogarsaniz, ulusal çikarlarimizi gözeten politikalari sahiplenmezseniz bu millet de tarih de sizi olumsuz olarak yargilayacaktir" açiklamasini yapti.

SAMIL TAYYAR`A YANIT VERDI
Haluk Koç, Samil Tayyar`in Hüseyin Aygün `ün kaçirilmasinin ardindan Twitter `da yaptigi açiklamalara da tepki göstererek söyle konustu:

" Twitter çikti, mertlik bozuldu. Twitter ’dan iki satir yazacagina çikar iki satir söyler. Sayin Tayyar Ergenekonavukatligindan baska simdi de komplo teorilerine soyundu. Kendi ayibiyla bas basa birakiyoruz."



  • Pazartesi 18.8 ° / 12.6 ° Güneşli
  • Salı 18.1 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.4 ° / 11.4 ° false