Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Sampiyonlar Ligi`nde ilk

Sampiyonlar Ligi`nde ilk

Cim-Bom, Sampiyonlar Ligi tarihinde grupta oynadigi ilk 2 maçi kaybetmesine ragmen çeyrek finale çikan ilk takim oldu.

Devler Ligi’ne 2’de sifirla baslayan toplam 9 takim 2. tura yükselmeyi basardi. Ancak Galatasaray haricindeki 8 takimin hiçbiri çeyrek finali göremedi. Aslan, Devler Ligi’nde 12 yil sonra çeyrek finale çikti. Cim-Bom son olarak 2000-01 sezonunda Lucescu yönetiminde son 8’e kalmisti.

Ilk kez kaybetti
Schalke bu sezon Sampiyonlar Ligi’nde ilk maglubiyetini son dakika golüyle dün Galatasaray’dan aldi. Ilk yenilgisinde dev arenaya havlu atan Alman ekibi daha önce oynadigi 7 maçta, 3 galibiyet ve 4 beraberlik alirken, yenilgi yüzü görmemisti.

Keller’den itiraf
Schalke Teknik Direktörü Jens Keller, Istanbul’daki avantajli skora ragmen Sampiyonlar Ligi’ne veda ettikleri için üzgün olduklarini söyledi. Maçin hakemi Eriksson’un zaman zaman yanlis kararlara imza attigi savunan Keller, “Aslinda maçi ilk yarida kaybettik. Rakibimiz kadar mücadele etmedik ve büyük bosluklar biraktik. Kendi oyunumuzu oynayamadik, maça yeterince konsantre olamadik. Ancak depresyona girecek de degiliz. Ligdeki maçlarimiz bizi bekliyor” dedi.

Schalke’ye kismetmis!

Ilk yarida nefis bir gole imzasini atan Hamit Altintop sanssizligina da nokta koydu. Selçuk’un pasinda 35 metreden topu filelerle gönderen tecrübeli futbolcu, Galatasaray’daki ilk golünü kaydetti.
Manchester United (2) ve Schalke ile Istanbul’da oynanan maçlarda bir sutu direkte patlayan Hamit’in dün aksam attigi golde topun yine ilk olarak direge çarpmasi da dikkat çekti. Galatasaray’in, G.Birligi ile oynadigi son maçta 2 kez direge takilan Hamit’in ligde toplam 4 sutu direkten dönmüstü.
Attigi golden çok büyük bir mutluluk yasayan Hamit Altintop, 2003-2007 döneminde formasini giydigi eski takimi Schalke’yi üzdü. Milli futbolcu, mavi-beyazli forma altinda 113 maçta 8 gol kaydetmisti.
Hamit maçtan sonra çok anlamli ve güzel bir galibiyet aldiklarini ifade etti.
Çok basarili bir futbol sergileyen sari-kirmizili futbolcu, “Ilk maçta istediklerimizi yapamamistik, saha sartlari da iyi degildi. Ancak 1-1’e kötü bir sonuç olarak bakmadik. Ilk yarida çok iyiydik, ikinci yarida rakip baski kurdu. 1-2 pozisyona da girdiler, bunlar dogaldir. Istedigimizi aldik” dedi.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı