Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

Samsun Alaçamlilar Derneginde Kadinlar Günü

Samsun Alaçamlilar Derneginde Kadinlar Günü

Samsun Alaçam Kadin Kollari Derneginin Düzenlemis Oldugu 8 Mart Dünya Kadinlar Günü EtkinliginI Atisalanin da bir dügün salonunda gerçeklestirdi.

Samsun Alaçamlilar Derneginde Kadinlar Günü

Samsun Alaçam Kadin Kollari Derneginin Düzenlemis Oldugu 8 Mart Dünya Kadinlar Günü EtkinliginI Atisalanin da bir dügün salonunda gerçeklestirdi.

Samsun Alaçam Kadin Kollari Derneginin Düzenlemis Oldugu 8 Mart Dünya Kadinlar Günü Etkinligine Türkiye Büyük Millet Meclisi Milletvekili Baskani Meral Aksener Dis isleri Bakani Ahmet Davutoglu`nun esi Sare Davutoglu CHP Esenler Belediye Baskani Aksal Örüklü ve Esi,MHP Esenler Belediye Baskan Adayi Ahmet Fidan ve çok sayida dernek üyesi kadinlar katildi.

Programda protokol konusmalarinin ilkini gerçeklestiren  CHP Esenler Belediye Ilçe Baskan Adayi Aksal Örüklü Konusmasinda: "Bu gecede emegi geçen kadinlarimizi ayriyeten tebrik ediyorum. Peygamber Efendimizin "Cennet Analarin Ayaklari Altindadir" sözünün muhatabi olan bütün dünya kadinlarinin Kadinlar Gününü kutluyorum, saygilar sevgiler" dedi ve Ak Parti Disisleri Bakani Ahmet Davutoglu`nun esi Sare Davutoglu`nun tesrif etmesiyle, CHP Esenler Belediye Baskan Adayi Aksal Örüklü aniden geceden ayrilarak dikkat çekti.

Davutoglu "birbirlerinden olan farkliliklarini zenginlige dönüstürerek"

Geceye Tesrif Eden Sare Davutoglu Konusmasinda: "Aslinda Kadinlar Gününü Kutlamamiz çok önemli. Bundan daha önemlisi, aileyi ayakta tutacak bir söylev gelistirerek kadin ve erkegi Kadinlar Gününü kutlarken karsi karsiya getirmeden, birbirlerinden olan farkliliklarini zenginlige dönüstürerek, bu dünyayi daha yasanilabilir yer haline getirme konusunda çaba göstermeliyiz."

 "Çok Degerli Samsunlular dünyadaki tüm kadinlarin ve aramizdaki kadinlarin Dünya Kadinlar Gününü kutluyorum. Aslinda Kadinlar Gününü Kutlamamiz çok önemli. Bundan daha önemlisi, aileyi ayakta tutacak bir söylev gelistirerek kadin ve erkegi Kadinlar Gününü kutlarken karsi karsiya getirmeden, birbirlerinden olan farkliliklarini zenginlige dönüstürerek, bu dünyayi daha yasanilabilir yer haline getirme konusunda çaba göstermeliyiz. Kadinlar Gününüzü kutluyorum" dedi.

Konusmaya devam eden Samsunlular Genel Dernek Baskani Kaya Asçi:

"Türkiye`mizin çok kritik noktada olmasindan dolayi, komsu ve uluslararasi ülkelerle olan münasebetlerinden dolayi, Sare Davutoglu hanimin gerçekten çok fedakarlik yaptigini biliyorum. Kadinlar olmasa toplum olmaz, kadinlar olmasa mutluluk olmaz, kadinlar olmasa evimizin sicakligi olmaz" dedi.

Son olarak TBMM Vekili Meral Aksener "Kadinlar Artik Dünyayi da Istiyor."

"Esenler benim geçmiste Milletvekili seçildigim bir ilçemiz. Sonra üçüncü bölgeden ayrildik, ikinci bölgeye geçtik. Dünya kadinlar günü için toplandik. Kisaca sunu söyleyeyim. Hani bütün siyasi partilerde, bütün sivil toplum örgütlerinde erkeklerimiz "Cennet analarin ayaklari altindadir" diyorsunuz ya Amenna ve Saddakna, "kadinlarimiz bizim analarimizdir, bacilarimizdir, kiz kardeslerimizdir, evlatlarimizdir" diyorlar Amenna ve Saddakna. Amamuhterem kardeslerim, kadinlar artik dünyayi da istiyor. Dolayisiyla siyasi partilerin içinde, yönetim mekanizmalarimiz içinde, sivil toplum örgütlerinin içinde hanimefendiler olmak istiyorlar. Ben onlar adina sizlerle paylasmayi isterim. Evet kadinlar olarak Allah`in emanetiyiz ama artik dünyayi da istedigimizi belirtmek isterim. Aranizda oldugum için çok mutluyum. Hepinize saygilar sunuyorum." dedi. 

Haber: Elif Ekiz



  • Perşembe 22.5 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu