Tarih: 01.01.2018 00:00

Samsun Gazi Devlet Hastanesi`nde taseron isçilerin zaferi

Facebook Twitter Linked-in

Samsun Gazi Devlet Hastanesi’nde isten atilan ve 392 gündür hastane önünde direniste olan Dev Saglik-Is üyesi isçilerin mahkemesi zaferle sonuçlandi. Sendikal faaliyette bulunduklari için isten atildiklari belgelenen ve taserona degil asil isveren olan Gazi Devlet Hastanesi’ne iadelerinin gerektigi yönünde haklarinda karar verilen isçiler 392 gündür direndikleri hastanenin bahçesinde basin açiklamasi yaptilar.

KESK ve Türk-is’e bagli sendika temsilcileri ile TKP, ÖDP, Halkevleri, Sosyalist Parti ve EMEP’in de aralarinda oldugu siyasi parti üyelerinin destek verdikleri basin açiklamasina BAT Sigara Fabrikasi’nda isten çikarilan ve halen mahkemeleri devam eden taseron isçiler de katildi.

“13 ay boyunca hakliligimizi haykirdik”
Dev Saglik-Is Samsun Temsilcisi Yüksel Arslan yapilan basin açiklamasinda Samsun Valisi`ni ise iade kararini uygulatmaya davet ederek söyle konustu:

“26 Ocak 2011 tarihinden beri sürdürdügümüz direniste onlarca kez özel güvenlik ve polis saldirisina maruz kaldik, 13 ay boyunca hakliligimizi haykirdik. Adimiza sahte imza atanlar, kamu hastanesinde kaçak isçi çalistiran, izin yerine saglik raporlariyla izin kullandirip devleti dolandiran ve 2 aylik hak edilmis maaslari 7 aydir ödemeyen bu hastanenin yönetiminin hukuksuzluklarini görmezden gelen Samsun Valisi`ne, Saglik Il Müdürü`ne ve Saglik Bakanligi`na sesleniyoruz.

Mahkeme kararina göre bu hastanenin yönetimi, sendikal hak ve özgürlükleri engellemistir. Gazi Devlet Hastanesi’nin kendi isçisi statüsünde çalistirilmamiz gerekirken hukuka aykiri bir sekilde taseron firmalar üzerinden çalisiyor gösterildik. Bu usulsüz çalistirilma mahkeme karari ile belgelenmis oldu. Hastane içerisinde isçilere dönük sendikal baski, istifaya zorlama, istifa ettirme ve isten atma seklindeki tüm hak gasplari belgelenmis oldu.”

“Isimizi geri istiyoruz”
Ise iade karari hastane yönetimince uygulanana dek direnislerini sürdüreceklerini belirten Arslan “Hukuk yolunu bize ögütleyen, Samsun Valisinin simdi bu hukuk kararini uygulatmasini ve görevini kötüye kullanan idari amirler hakkinda sorusturma yapilmasini bekliyoruz. Haksiz ve hukuksuz bir biçimde atildigimiz isyerine geri dönmemiz hemen saglanmalidir” dedi.

Gazi Devlet ile BAT Sigara taseron isçileri bulusmasi
Basin açiklamasinin ardindan isten atilan ve fabrika hakkinda dava açan BAT Sigara Fabrikasi taseron isçileriyle Gazi Devlet Hastanesi’nin taseron isçileri görüs alisverisinde bulundu. Birbirlerine dayanisma mesajlarini ileten hastane ve fabrika taseron isçileri bulusmasi sonrasinda ise iade davalarini kazanan Gazi Devlet Hastanesi isçileri mahkeme kararinin uygulanmasi talepli dilekçelerini hastane yönetimine teslim etti.

(soL - Samsun)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —