Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Sanal Vergilendirme Dönemi

Sanal Vergilendirme Dönemi

Maliye Bakanligi sanal alisverislerde vergi denetimi yaparak yeni bir dönem baslatti?

Haber Merkezi/Gazete Esenler

 

Sanal Vergilendirme Dönemi
 
Maliye Bakanligi sanal alisverislerde vergi denetimi yaparak yeni bir dönem baslatti…
 
 Kendi esyalarini internetten üzerinden satanlar da artik vergi ödemek zorunlulugunda kalacaklar. Yeni uygulamalarla ev kadinlari da dahil internet üzerinden kim satis yaparsa, yaptigi tespit edilenler vergi ödemekten kaçamayacak.
 
Düzenlemelere göre internette elbisesini satan da, alisveris sitelerinde ikinci el esyalarini satan da, internete evinin fotografini koyup kiralik ilani veren de vergisini ödeyecek.

Yeni uygulamanin detaylari Maliye`nin açtigi internet sitesinden duyuldu. Bu site  internet yoluyla alisveris yapanlarin kendilerini nelerin bekledigini ögrenebilirler.

www.egirisimci.gov.tr adresinde, internet üzerinde alisveris yapanlar için "vergi mükellefi misiniz" konulu bir test bulunuyor. Bu sitede internet üzerinden satis yapan vatandaslarin hangi durumda ticaret yapmis sayilacagi ve böylece vergiye tabi tutulacagi açiklaniyor.


Sitenin  "Ticaret mi Hobi mi, test edin" bölümünde, vatandas internet üzerinden ister satsin, isterse gayrimenkul veya araç satis ilani versin sonunda vergi mükellefi oldugu ve hemen vergi dairesine gitmesi konusunda uyariliyor.

Satisi yapilan ürünlerde ödemenin nasil yapilacagi hakkinda bilgi verildigi takdirde aninda mükellef olunuyor. Sanal alisveris sitelerinde sanal magaza açan ev kadinlari bile bu durumda artik vergi mükellefi...

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı