Bugün, 4 Temmuz 2024 Perşembe

Sanatçilar `Karanliga Inat` yürüdü

Sanatçilar `Karanliga Inat` yürüdü

Eylemlerine 2 Haziran`da Aspendos`ta devam edeceklerini duyuran sanatçilar, 5 Haziran`da da is birakma eylemine gideceklerini vurguladi. Aysegül Özbek

Hükümetin yeni yasa tasarisina karsi çikan tiyatro, opera ve bale meslek örgütleri Taksim’de “Karanliga Inat Sanat” diyerek yürüdü.

Cumhuriyet Halk Partisi Istanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in yani sira aralarinda Metin Uca, Orhan Aydin, Nedim Saban, Levent Üzümcü, gazetemiz yazari Ayse Emel Mesci, Ataol Behramoglu ve Bedri Baykam, Isik Yenersu, Yücel Erten, Serdar Orçin, Erdem Akakçe, Ragip Yavuz, Levent Kazak, Genco Erkal, Zafer Algöz, Tülay Günal, Ali Düsenkalkar’in da bulundugu çok sayida sanatçi ve sanatseverin katildigi eylemde Diyarbakir, Gaziantep, Ankara, Denizli, Izmir, Adana, Kahramanmaras, Ordu, Sivas, Konya gibi Devlet Tiyatrolarindan temsilciler de vardi.

Taksim Meydani’nda toplanan grup ilk olarak Galatasaray Meydani’na yürümek istedi. Ancak, polisin izin vermemesi ve yürünecek olursa müdahale edeceklerini belirtmeleri üzerine grup, Atatürk Kültür Merkezi’ne yürümeye ve açiklamalarini orada yapmaya karar verdi. Kültür Sanat-Sen Genel Baskani Yavuz Demirkaya basin açiklamasinda “Hükümet kamuya ait alanlardan silindir gibi geçiyor. Hastanelerin hastasi, okullarin ögrencisiyken müsteri olduk. Sira sanat kurumlarina geldi. Sanatkarlara ne unvan verilecek bilemiyoruz ama sanatseverlere ne denecegini çok iyi biliyoruz: Müsteri. Ömründe üç tane opera, tiyatro, bale eseri izlememis, klasik müzik dinletisi denlememis, birileri nasil bu üç kurumu yönetir” dedi.

Basin açiklamasinin ardindan sanatçilar, saat 13.45’te Reyhanli saldirisinda ölen yurttaslar için 1 dakikalik saygi durusunda bulundu.

Fotograf: Fatih Erdogdu

Cumhuriyet



  • Perşembe 29.6 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Cuma 28.7 ° / 22.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı