Bugün, 22 Ekim 2024 Salı

52 santimetrede nasil intihar etti?

52 santimetrede nasil intihar etti?

Bagcilar`da Aile Içi Siddet Bürosu`nda kemerini masaya baglayip intihar ettigi söylenen Hasan Latif Kaplan`a ait kamera kaydi, soru isareti yaratti.

Bagcilar ’da yasayan 33 yasindaki Hasan Latif Kaplan, 20 Eylül’de “Kus almaya gidiyorum” diyerek, evden çikti. Esi Hüsniye, vaktinde gelmeyen esinin içki içip kendisini dövmesinden korkarak agabeyi Yasin Erdal’in evine gitti. 3 çocuk babasi Kaplan, saat 01.00’de kayinbiraderinin zilini çaldi. Sonra kapinin camini kirip apartmana girdi. Arbede çikti. 
Polis, saat 01.30’da Kaplan’i gözaltina aldi. Fezlekeye göre, “Kendini kaybetmis biçimde apartmanin duvarlarina basini vurdugu görülmesi üzerine” kelepçelendi. Aramada, üzerinde biçak bulundu. Esi ve kayinbiraderinin sikâyetçi olmasi üzerine üç kisi ilkin 100. Yil Polis Merkezi’ne, saat 03.06’da da Bagcilar Asayis Subesi’ne bagli Aile Içi SiddetBürosu’na götürüldü. Kabaca üzeri arandi; ne kemer ne bagciklarina el konulmadan kamerali nezarethane yerine kamerasiz avukat görüsme odasina kondu. Polise göre, resmi gözalti islemi yapilmadigindan kemer ve bagciklara da el konulmamisti. Olayin üzerinden 3 saat geçtigi halde, anlasilmaz sekilde savcilik da haberdar edilmedi. 
Polis Sinan Çan, 04.41’de savciyi aradi. Savci, “Gözaltina alin” dedi. Çan, 05.00’te odaya girdiginde, iddiaya göre, Kaplan’i 64 cm yüksekligindeki masanin, 52 cm yüksekligindeki bölmesine kemerini takip intihar etmis halde buldu. Çan, arkadasi Güven Atis’i çagirdi. Iki polis, boynundaki kemeri çikarip Kaplan’i yere yatirdi. 112 ekipleri çagrildi. 
Saat 05.28’de, Kaplan’in öldügü anlasildi. Ayni gün otopsisinde, bedeninde 30’u askin siyrik ve ekimoz izi saptandi. Kamera kaydinda da bas ve sirtinda darp izleri görüldü. Paçasindaki büyük bir kan lekesi dikkat çekiyor. Ne var ki karakol giris kayitlarinda bu leke görülmüyor. 
Süpheli polis Sinan Çan, ifadesinde, Kaplan’in büroya getirildiginde taskinlik yapmadigini, konuldugu odaya girdiginde bogazina kemer geçirmis halde oldugunu söyledi. Atis de “Taskinlik yapan biri olsaydi, odaya konmaz, savciyla görüsülerek nezarethaneye konurdu. Taskinlik yapmadigi için avukat görüsme odasina konmustur” diye konustu. 

Elleri niye serbestti? 

Kapiyi kiracak kendinden geçmis esininn elleri serbest halde birakilmasini yanlis buldugunu belirten Hüsniye Kaplan, “Intihara ihtimal vermiyorum” derken agabey Fatih “Resmen öldürüldü. Intihar etmis olamaz. Karakola getirilmeden önce polislerce dövülmüs. Arabaya yatirip copla vurmuslar. Karakolda diz çöküp aglamis. Bir insan masada nasil intihar eder? Ölemez ki! Devletin içinde devlet mi var?” diye soruyor.



  • Salı 17.5 ° / 14.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 18.8 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 18.1 ° / 13.8 ° Güneşli