Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Sarigül; ?Bayrampasa Hali yerinde kalacak?

Sarigül; ?Bayrampasa Hali yerinde kalacak?

Sisli Belediye Baskani ve Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Mustafa Sarigül, seçim çalismalari kapsaminda Bayrampasa Sebze ve Meyve Hali`ni ziyaret etti. Burada Esnaflarla bir araya gelen Sarigül seçildigi takdirde halin yerinde kalacagi müjdesini

Özay Sali/Gazete Esenler

Sarigül; “Bayrampasa Hali yerinde kalacak”

Sisli Belediye Baskani ve Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Mustafa Sarigül, seçim çalismalari kapsaminda Bayrampasa Sebze ve Meyve Hali’ni ziyaret etti. Burada Esnaflarla bir araya gelen Sarigül seçildigi takdirde halin yerinde kalacagi müjdesini verdi.  

Baskan Sarigül, beraberinde kalabalik bir heyetle birlikte sabah erken saatlerde Bayrampasa Sebze ve Meyve Hali’ne geldi. CHP milletvekilleri Süleyman Çelebi, Sezgin Tanrikulu ve Mevlüt Aslanoglu ile CHP ilçe baskanlari, TDH Esenler Ilçe Baskani Cengiz Boztepe de ziyarette Sarigül’e eslik etti. Mustafa Sarigül’ü hale gelisinde hal yetkilileri ve esnaflar karsiladi.

Baskan Sarigül hal ziyaretinin ilk dakikalarinda dükkanlari dolasti. Esnaflarla tek tek tokalasan ve hatirlarini soran Sarigül, halde satilan sebze ve meyveleri inceleyerek bilgi aldi. Burada basin mensuplarina bir açiklama yapan Mustafa Sarigül, halleri çok önemsedigini ve sorunlarini bildigini belirterek; “Hal esnafimiz sabah erken saatlerde, herkes uyurken isinin basinda oluyor. Oldukça fedakar bir meslek dali. Biz onlarin yasadigi sorunlari biliyoruz. Basa geldigimiz geldigimiz zaman çözümleri için çalisacagiz. Biz, halin tasinmasina karsiyiz. Buraya yillarini veren esnaflar var. Sorunlarin yerinde çözümünden yanayiz” diye konustu.

Mustafa Sarigül ve beraberindekiler, esnaf ziyaretlerinin ardindan Tüm Sebze ve Meyve Komisyonculari ve Tüccarlari Federasyonu’nun  (TÜMESKOM) Hal’deki merkezine geçti. TÜMESKOM Baskani Burhan Er’in konugu olan Sarigül ve beraberindekiler, burada federasyon yöneticileri ile bir süre bas basa görüstü. Görüsmede halde yasanan sorunlarla ilgili Mustafa Sarigül’e bilgi veren Baskan Er, belediye baskani oldugu takdirde bunlarin çözümü için çalisacagina dair kendisinden söz aldi.

Sisli Belediye Baskani ve Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Mustafa Sarigül ve beraberindekiler ziyaretin ardindan halden ayrildi.

Esnaflar tasinmak istemiyor

Türkiye Sinai Kalkinma Bankasi (TSKB) Gayrimenkul Degerlendirmenin yaptigi arastirmaya göre; Bayrampasa`da bir çok yeni proje sirada.

Bunlardan biri de ilçedeki Sebze ve Meyve Hali`nin sehir disina tasinmasi, plana göre basta Bayrampasa Sebze ve Meyve Hali olmak üzere Istanbul genelindeki haller sehir disina çikarilacak. Bayrampasa halinin de Silivri’ye tasinmasi gündemde.

Ortaya çikacak 300 dönümlük bu alanin Bayrampasa`da gerçeklestirilecek kentsel dönüsüm çalismalarinda konut alani olarak kullanilmasi planlaniyor.

Ancak halde faaliyet gösteren esnaflar islerini düsecegini iddia ederek tasinma projesine siddetle karsi çikiyor.

 



  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı