Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

SARIGÜL CHP`NIN GÜÇLÜ OLMADIGI YERLERDEN BASLADI!

SARIGÜL CHP`NIN GÜÇLÜ OLMADIGI YERLERDEN BASLADI!

Mustafa Sarigül Istanbul konusunda hayli iddiali? Maneviyatçi yapisi ve Iddiasini güçlendirecek halk destegine sahip olmasi onun en önemli özelligi. Nihat Agdemir`in Kaleminden ilginç yaklasim...

SARIGÜL CHP`NIN GÜÇLÜ OLMADIGI YERLERDEN BASLADI!

Mustafa Sarigül Istanbul konusunda hayli iddiali… Maneviyatçi yapisi ve Iddiasini güçlendirecek halk destegine sahip olmasi onun en önemli özelligi. Nihat Agdemir`in Kaleminden ilginç yaklasim...

Istanbul konusunda Sarigül’ün her zamanki özgüveni ve dinamizmi onun en önemli avantaji. CHP ile sürdürülen görüsmelerde önemli bir iddiasi daha vardi: “Istanbul’da CHP’nin elinde bulunan ilçeler yaninda, Ak Parti’nin kendisini güçlü gördügü ilçeleri almayi bana birakin, ben bu isi biliyorum ve Hakk’in ve halkin destegi benden yana”



Önemli bir iddia.

FETIH BASLIYOR
Mustafa Sarigül dün ilk ilçe ziyaretini ve mitingini Esenler’de ve ardindan Bagcilar’da yapti, halkin sorunlarina egildi Bu ilçelerin seçilmesinin en önemli sebebi ise halkin alternatifsiz olmadigini en yüksek perdeden duyurmakti. 

FETIH IÇIN STRATEJI VE KADROLAR HAZIR,
3 YILDIR ÇALISILAN PROJELER IÇIN GERIYE SAYIM BASLATILIYOR

Seçim stratejisi Istanbulun en önemli sorunlarinin acilen giderilmesi üzerine kuruldu ve “halka bizzat dokunmak” esasli insa edildi. En basit haliyle anlatayim; projelerin esasini ücralara inen ve ücralari merkeze yaklastiran anlayis tesis edilecek. 

Sarigül Istanbul’a çok önemli projelerle geliyor. Istanbul için 3 yil önce proje ekibini kuran Mustafa Sarigül bu amaçla Istanbul’un sorunlarinin çözümüne iliskin projeler hazirliyor, ekibi bizzat kendi koordine ediyor. Kendisinin Istanbul adayligi olmazsa bile bu projeleri uygun gördügü bir adaya hediye edecek kadar da genis yürekli bir siyasetçi profili çiziyor.

OGUS: “TDH BUGÜNE KADAR HIÇ MAÇA ÇIKMADI, ILK MAÇINI ISTANBUL’DA YAPACAK”
Ak Parti’nin merkezdekilere hizmet esasli yaklasimi tersine çevrilecek ve sokak sokak hizmet insa edilecek. Bunu yapmasi zor degil, zira Türkiye Degisim Hareteki Türkiye çapinda oldugu gibi Istanbul’da da bölgelerine hakim ilçe baskanliklarindan olusuyor. Ilçe baskanlari ve Istanbul Il yönetimi; Kadin ve gençlik kollari ile yillardir zaten sahada varlar. Koordinasyonun basindaki isim TDH Istanbul Il Baskani Mehmet Ali Ogus bu konuda sifreyi veriyor… “TDH bugüne kadar hiç maça çikmadi, ilk maçini Istanbul’da yapacak” diye durumu özetliyor.

% 100’e DOKUNAN BIR ANLAYIS
Halka dokunan ve en ücradaki sokagin sorunlari ile ilgilenen bir strateji Sarigül’ü hedefe yapistiracak.

TÜRKIYE ALTERNATIFSIZ DEGIL, AK PARTI ALTERNATIF DEGIL
Halkimiza empoze edilen görüsün aksine, Türkiye siyaseti alternatifsiz degil. Alternatifsiz oldugunu iddia eden Ak Parti ise zaten aslinda alternatif degil. Halktan kopuk siyaset ve sovlarla yapilan tiyatrolar halka hizmetmis gibi yutturuluyor. Bunda basinin rolü çok büyük.

ADAYLARI ÇOK SAGLAM VE IDDIALI
Mustafa Sarigül’ün ilçeler için çok önemli adaylari var. Bu konudaki titizligini bilmeyen yok. Il olarak Bagcilar için düsündügü isim Sabri Erbakan… Rahmetli Basbakan Necmeddin Erbakan’in yegeni olmasi önemli bir avantaj. Ancak onun önemi sadece bu soyisimden kaynaklanmiyor. Zira Sabri Erbakan tüm hayatini devlet görevlerinde bulunarak ve önemli hizmetler yaparak geçirmis. En son Ulastirma Bakanligi Müstesarligi görevinde bulundu. Ancak Erdogan hükümetlerinin baslarinda kendisi ile çalisamayacagini ifade ederek görevlerinden ayrilmistir.

Ilçeler için Sabri Erbakan gibi çok iddiali isimler peyderpey açiklanacak, görecegiz.

SARIGÜL: “MUHALEFETTEKI SON MITINGIMIZ”
Mustafa Sarigül CHP Genel Merkezi Önünden yaptigi konusmada önemli konulara deginmisti. Ancak en önemli olan ise muhalefette yaptigi son miting konusundaki iddiasi idi. Bu iddia yeni degildi. TDH ile yürüttügü tüm çalismalarin ana slogani olan bu yapinin temelini “Muhalefet için Ankara’ya gitmem” iddiasi üzerine insa etmisti. Zaman Sarigül’ün ne kadar hakli oldugunu gösterecek gibi görünüyor.

ISTANBUL ALINMADIGI TAKDIRDE SADECE MUHALEFET OLUNUR
Istanbul her liderin hayalini süsler ve bu sehir her lideri kendine asik eder. Bu sebeple iktidar olmak isteyenler muktedir olmanin yolunun bu sehri kazanmaktan geçtigini bilirler. Bu sebeple Istanbul alinmadan sadece muhalefette kalinir ve muhalefet olunur. Muhalefetten kurtulmanin ana yolu ise Istanbul’un kazanilmasindan geçer.

HALKIN TEVECCÜHÜ SIYASETÇININ ROTASINI BELIRLER
Halk teveccüh ettikten sonra siyasetçinin yapacak bir seyi kalmiyor. Bu sebeple halk siyasetçiyi nerede görmek istiyorsa siyasetçi kendini orada bulur. Mustafa Sarigül liderligindeki TDH bundan yaklasik 8 ay önce; “Mustafa Sarigül’ü nerede görmek istersiniz?” içerikli ve 120 bin kisi ile tek soruluk bir anket yapti. Anketin iki sikki vardi; Istanbul Büyüksehir Belediye Baskanligi ve Basbakanlik… Ankette halkimizin yaklasik %60’i IBB baskanligini öngörüyordu. Bu anket aslinda Sarigül’ün rotasini belirlemeye yetti… Nihai noktada karar alindi ve yari final amaçli olmak üzere IBB adayligi üzerinde karar kilindi.

VATANINI VE HALKI EN ÇOK SEVENLER EN FAZLA FEDAKARLIK YAPARLAR
Sarigül gelinen noktada Basbakanliga hazirlanirken karsisina IBB adayligi çikti. Ancak Mustafa Sarigül bu karari yari final olarak addederek kabul etti ve bir anlamda fedakarligin en büyügüne imza atti. Istanbul fethedilmeden Türkiye’de seçim alinmasinin zorlugunun farkina vardi. UFUKTURU



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı