Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Sarigül`e Esenlerde ?Bulgar Zulmü`

Sarigül`e Esenlerde ?Bulgar Zulmü`

Dün Esenler`de seçim starti veren Mustafa Sarigül, ilçede AKP teskilati ve AKP`li Esenler Belediyesi`nin tuhaf tavir ve uygulamalariyla karsilasti. Sarigül`ün çevresindekiler kendilerine yönelik bu tavri gurbetçilerin Bulgaristan sinirinda karsilastiklari

Sarigül’e Esenlerde ‘Bulgar Zulmü’

Dün Esenler`de seçim starti veren Mustafa Sarigül, ilçede AKP teskilati ve AKP`li Esenler Belediyesi`nin tuhaf tavir ve uygulamalariyla karsilasti. Sarigül`ün çevresindekiler kendilerine yönelik bu tavri gurbetçilerin Bulgaristan sinirinda karsilastiklari sikintilara benzeterek “bu yapilanlar Bulgar zulmünü andiriyor” dediler.

Sarigül’e yönelik ilk tavir AKP Esenler Ilçe Teskilatindan geldi. AKP ilçe yöneticileri daha önce hiç yapmadiklari bir yola basvurarak Sarigül gelmeden önce, meydana giden yol olan Atisalani caddesi üzerinde yaklasik 10 metrede bir stant kurdular. Sarigül ve ekibinin moralini bozma girisimi olarak nitelendirilen bu uygulamaya akil erdiremediklerini söyleyen vatandaslar “ sanki çok gerekliymis gibi, tamda Sarigül’ün gelecigi günde ve güzergâhi üzerinde onlarca stant açmak iyi niyetli bir davranisi degil ve çok manidar bu tavri hiç etik bulmuyoruz. Ilçemize konuk olarak gelen bir kisiye bu sekilde davranilmamaliydi. Amaç Sarigül ve beraberindekilerin moralini yerle bir etmek” diyerek tepkilerini dile getirdiler. Bu arada AKP stantlarinda Esenler Belediyesinde çalisan görevlilerin bulunmasi tepkiyle karsilandi.

Sarigül’e ikinci tuaf uygulamanin adresi, halka hitab edecegi Dörtyol Cumhuriyet Meydanin girisiydi. Sarigül’ün içinde bulundugu otobüs meydana girerken giriste bulunan ve meydan trafigini yönetmekle sorumlu zabitalar caddenin girisindeki bariyerleri açmak istemedi. Bariyerlerin anahtarin ve kilit bozuk oldugunu söyleyen zabita görevlileri Sarigül ve beraberindeki heyeti dakikalarca beklettiler. CHP’lilerin tepkisi üzerine geri adim atan zabitalar bariyerleri indirmek zorunda kaldilar.

Yasananlara en sert tepki Esenler CHP Ilçe Baskani Halil Özden’den geldi. Zamaninda kendilerine Dörtyol Cumhuriyet Meydani`nin kapilarinin kapatildigini hatirlatan Özden; "O zaman bize kapilari açmayanlar, isiklari yakmayanlar bundan sonra mecbur kalacaklar, kapilari açacaklar ve yakacaklar Yaklasan yerel seçimlerde Esenleri germek isteyenler amaçlarina ulasamayacaklar. Hiç bosuna ugrasmayin, bu dönem Istanbullu ve Esenleri alacagiz” diye konustu.

 



  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23 ° / 14.8 ° Güneşli