SARIGÜL`ÜN ESENLER ZIYARETI VE ZABITA ENGELI

SARIGÜL`ÜN ESENLER ZIYARETI VE ZABITA ENGELI

Geçtigimiz günlerde CHP Istanbul Il Baskanligini ziyaret ederek seçim çalismalarini baslatan Mustafa Sarigül, bu ziyaret sonrasi yaptigi açiklamada degindigi üzere ilk ziyaretini 20 Kasim Çarsamba günü aksami Esenler`e gerçeklestirdi.

SARIGÜL’ÜN ESENLER ZIYARETI VE ZABITA ENGELI

Geçtigimiz günlerde CHP Istanbul Il Baskanligini ziyaret ederek seçim çalismalarini baslatan Mustafa Sarigül, bu ziyaret sonrasi yaptigi açiklamada degindigi üzere ilk ziyaretini 20 Kasim Çarsamba günü aksami Esenler’e gerçeklestirdi.

CHP ilçe Baskanligi ziyareti sonrasi, Dörtyol Meydaninda toplanan halka hitap ederek çesitli mesajlar verdi. Biz burada o mesajlari ve ziyaretin genel degerlendirmesini degil ama Esenler Belediyesinin, yerel basinda da yogun sekilde haber konusu olan bir uygulamasini ele alacagiz.

Öncelikle sunu belirtmeliyim ki bu ziyaret; AKP Esenler Ilçe Teskilatini ve Esenler Belediyesini fazlasiyla rahatsiz etmis görünüyor. Yol boyu kurulan abartili sayida stand ve masalarda üye çalismasi yapmalari da bunun açik bir göstergesidir. Ancak yazimiza konu edecegimiz sey bu olagan ya da olagandisi parti çalismalari degildir. Her siyasi partinin üye çalismasi yapmaya hakki vardir. Bu çalismalardaki zaman ve yer seçimlerini de kendisi belirler. Burada nezaketli olup olmadiklari da halkin ve kamuoyunun takdiriyle alakali bir husustur.

Ama eger haberlerde bahsedildigi üzere bu stantlarda Belediye Çalisanlarinin, üstelikte mesai saatleri içerisinde görev aldiklari iddialari dogru ise; burada bir keyfilik ve yasal olmayan bir durum söz konusudur. Açikça suç islenmis demektir.

Gelelim bundan da daha vahim olan asil keyfilige. Yerel basina yansidigina göre o aksam yasanan gelismeler ayni zamanda bir çatismanin da son anda önlendigini göstermektedir. Haberlerden aynen aktaralim. “Sarigül’e ikinci tuhaf uygulamanin adresi, halka hitab edecegi Dörtyol Cumhuriyet Meydanin girisiydi. Sarigül’ün içinde bulundugu otobüs meydana girerken giriste bulunan ve meydan trafigini yönetmekle sorumlu zabitalar caddenin girisindeki bariyerleri açmak istemedi. Bariyerlerin anahtarinin ve kilidinin bozuk oldugunu söyleyen zabita görevlileri Sarigül ve beraberindeki heyeti dakikalarca beklettiler. CHP’lilerin tepkisi üzerine geri adim atan zabitalar bariyerleri indirmek zorunda kaldilar.”

Her seyden önce Kaymakamlik ve Resmi Makamlardan gerekli izni alinan ve bildirimleri yapilan bir ziyaret için Esenler Belediyesinin alana girise çikardigi bu engelleme en basit anlatimiyla siyasi nezaketsizlik ve tahriktir.

Üstelik ziyareti yapan da bu kentin bir baska ilçesinin halk tarafindan çok sevilen bir Belediye Baskanidir. Kamuoyunda ve tüm ülkede çok iyi taninan bir siyasi liderdir ayni zamanda. Ziyaretin günler öncesi tüm ulusal ve yerel basinda, Televizyonlarda yer almasina ragmen sanki hiç haberleri yokmus gibi davranmalari, bariyerlerin anahtarlarinin olmadigi, kilidinin bozuk oldugu gerekçesi ise tam bir aymazlik ve çirkinliktir.

Eger bu gerekçe dogru ise, büyük bir ihmal ve yasal suçtur. Çünkü o bariyerlerin oldugu nokta Esenler Dörtyol Meydanina ana girisi kontrol eden bir noktadadir. Hemen orada bulunan büyük bir Hastanenin “ACIL GIRISI ve Ambülâns Hizmetleri” o bariyerlerin oldugu noktadan yapilmaktadir. Yani eger bozuksa acil hasta giris ve çikislari yapilamayacak demektir. Ayni zamanda günün her saatinde binlerce insanin bulundugu meydana ihtiyaç halinde ne bir ambulans ne de bir emniyet aracinin giremeyecegi gerçegini hiçe saymaktir. Onlarca isyeri ve çarsinin oldugu bir alanda çikabilecek bir yangina müdahale için “Itfaiye Araçlarinin” giremeyecegi demektir bu.

Hayir, Esenler Belediyesi Hayir. Bu yalana kimse inanmaz. Bu yalana kimse inanmaz. Çünkü bariyerlerin bozuk, anahtarlarinin olmamasi durumunun yaratacagi bir olumsuzlugun ve ihmalin altinda kalip ezileceginizi, bunun hesabini hiç kimseye veremeyeceginizi çok iyi bildiginizden eminim. Eger dogruysa, en kisa sürede onarimini yaptirmayan sorumlulari hakkinda eminim sorusturma açmissinizdir.

Siyasi bir çatismanin esiginden dönülen o aksam yasananlara en sert tepki Esenler CHP Ilçe Baskani Halil Özden’den geldi. Zamaninda kendilerine Dörtyol Cumhuriyet Meydani`nin kapilarinin kapatildigini hatirlatan Özden; “O zaman bize kapilari açmayanlar, isiklari yakmayanlar bundan sonra mecbur kalacaklar, kapilari açacaklar ve yakacaklar. Yaklasan yerel seçimlerde Esenleri germek isteyenler amaçlarina ulasamayacaklar.”

Mustafa Sarigül ise yaptigi konusmada bu duruma su tepkiyi göstermistir. “Biz, kurulan hiçbir tuzaga düsmeyecegiz ve çok sakin olacagiz. Sunu unutmayin; güçlü fikir rahattir, zayif fikir agresiftir. Ben bakiyorum ki bazilari heyecanli, bazilari tedirgin. Demek ki gitme vakitleri gelmistir. Çalisa, çalisa kazanacagiz. Bu gün Esenler’de gördügüm manzara budur. Bu yapilanlar bu iktidarin gitme vakitlerinin geldigini gösteriyor.”

Yillarca kamu çalisanlarinin hak ve çikarlarini savunan, onurlu durus sergilemeleri için mücadele eden birisi olarak orada görev yapan Zabita ve Belediye Çalisanlarina da buradan seslenmek istiyorum.

Zabitalar, iktidar fedailigine soyunmamalidirlar. Zabitalari güç ve gövde gösterilerinin aleti olarak kullanan Belediye yetkilileri bize göre yanlis yapmaktadirlar. Zabita kardeslerimiz de keyfi ve politik hesaplara alet olmamak için son derece dikkatli olmalidirlar. Çünkü çarsida pazarda, esnaf denetiminde, çesitli belediye etkinliklerinde halkin karsisina hep zabitalar çikarilir. Ne zaman ki herhangi bir belediyede yolsuzluk, ya da rüsvetle ilgili bir söylenti çiksa sanki bunlarin sorumlusu zabitalarmis gibi bir algi olusturulur kamuoyunda.

Zabitalari kendi fedaileri gibi gören Belediye Baskanlari ve Müdürleri, onlari halkin önüne sürerek kendileri hep kenara çekilmektedirler. Burada suçlu olan zabita kardeslerimiz degil, onlari siyasi çekismelerine alet edenlerdir.

Dostlukla.

24 Kasim 2013.