Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Satmak Için 4.Sartim Var

Satmak Için 4.Sartim Var

Esenler K.Karabekir Mahallesinde Müteahhitlik faaliyet gösteren özenli isleri ile dikkatleri üzerine çeken Esenleri iyi bilen Habib Ortaçla son dönemde Esenlerinde gündeminde olan konut satislariyla konustuk.

Hayber Gürsoy/Kentseldonusumhaberleri.Com          

Satmak Için 4.Sartim Var

Esenler K.Karabekir Mahallesinde Müteahhitlik faaliyet gösteren özenli isleri ile dikkatleri üzerine çeken Esenleri iyi bilen Habib Ortaçla son dönemde Esenlerinde gündeminde olan konut satislariyla konustuk.

Daha önce bir üniversite tarafindan yapilan ankette Esenler, yasam kalitesinin en kötü oldugu ilçelerin basinda yer aliyordu.

Esenler kisi basina düsen yesil alan açisindan da fakir, dar sokaklari, yüksek binalariyla nefes alinamayacak bir ortam sunuyor. Sadece fiziki açidan degil kültürel açidan da durum bundan farkli degil. Çogunlukla dar gelirli ailelerin oturdugu, bugüne kadar iktidarlarin ilgisinden yoksun kalmis, yatirimdan nasibini almamis olmasinin getirdigi sonuç, yasam kalitesini de etkiledi.

Esenler`de sira disi bir müteahhit olan Habip Ortaç`in daire satarken öncelikleri var. Paradan çok bunlara önem veriyor. Bunun yasam kalitesini artiracagina inaniyor. Ortaç: ` Daire satarken bastan konusuyorum. Para önemli degil. Gel bir görüselim, tanisalim, diyorum. Daireleri özenle yapiyorum ve bu insanlar buraya yakissin istiyorum. Bu daireler bu insanlara layiktir,diye düsünüyorum..` Dedi.

Habip Ortaç daireleri sattiktan sonra isinin bitmedigini söylüyor.
`Uzun yillardan  beri Esenler`de oturdum, burada esnaflik yapiyorum.  Birçok insaat yaptim. Esenler halkina layik binalar, daireler yapiyorum. Sen de ayakkabini kapinin önünde çikarma, diyorum. Onlarin kendilerini bir kentli gibi hissetmesini, bir kentli gibi düsünmesini hissettirecek, bir kentli gibi yasamasini saglayacak seyler yapiyorum. Daire sattigim kisilerle toplanti yapiyorum. Esimi de alip toplantiya katiliyorum. Bir ev,bir yuva yaptik,diyorum. Ben de sizlerle bir aile gibi oluyorum. Daireyi yapmakla kurtulmuyorum. Yüzeysel bi is olarak bakmiyorum. Kendimden bir parça koyuyorum.  Bir eser meydana getiriyorum.`

`Binaya girerken bir hosluk var. Lüks bir otele girmis gibi oluyorsun. O kadar özenle yapiyorum! Insanlarda bir sahiplenme, bir benimseme duygusu yaratiyor. Burasi bana yakisiyor, bana aittir, diyor. Bu duyguyu hissetmelerini sagliyorum.
Kapiyi açtiginiz zaman yüzünü görmek istemeyeceginiz biri oldugunda kendinizi kötü hissedersiniz. Iyi birini gördügünüz de iyi hisseder, mutlu olursunuz` diyor.

`Her konuda yardimci oluyorum, giderlere katkida bulunuyorum. Her sorunla ilgileniyorum. Binanin adini bir çiçek adi koyabilirsiniz, diye öneride bulundum. Ama onlar benim sirket unvanimi koydular. Bundan çok mutlu oldum.

 Daire Satarken Önkosulum Var.

`Daire satarken ön kosulum su: `Bir, ayakkabini kapinin önünde çikarmayacaksin. Iki, Pencereden sofra bezi silkelemeyeceksiniz. Üç, Disari çamasir asmayacaksiniz. Dört, Çöpü, gününde sokaga çikaracaksiniz. Bu kosulara uymayan pek çikmadi. Bundan dolayi bir sorun yasamadim. Elbette isin içinde kazanç var ama ben insanlari mutlu etmek için binalar yapiyorum. Onlarin da yasadiklari mekânlara uymasi lazim.`

 



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli