Savas baronlari mesaide

Savas baronlari mesaide

DAHA ÇOK SILAH VE SAVAS IÇIN ABD`NIN PESINDELER

Türkiye gündeminde Uludere`de predatorlarin "tespit" ettigi ve F-16`larin katlettigi 34 cana yönelik hükümet kanadindan yapilan insafsiz yorumlar var. Devlet erkani ise tipki Basbakan Erdogan ve Içisleri Bakani Sahin gibi bunlari pek önemsemiyor gözüküyor.

Cumhurbaskani Abdullah Gül, haftasonu NATO zirvesi çerçevesinde Chicago`da bir araya geldigi ABD Baskani Barack Obama`dan predator alimlarinda destek beklediklerini açiklamisti. New York`ta bulunan Disisleri Bakani Ahmet Davutoglu da ABD`den Predator alimi konusuyla ilgili degerlendirme yapti. TRT`ye konusan Bakan, "ABD`den daha güçlü irade bekliyoruz" dedi.

Uluslararasi Arabuluculuk Konferansi için New York’ta bulunan Disisleri Bakani TRT Haber`in sorularini yanitladi.

Davutoglu, Amerikan insansiz hava araçlarinin alimiyla ilgili degerlendirme yapti.

Bir süredir ABD`de bulunan Cumhurbaskani Gül`ün Obamay ile konuyu açik bir sekilde konustugunu söyleyen Davutoglu, "Obama da prensipte destek verdi. Ancak Amerika’daki sistem geregi Kongre içindeki karar almakta zorluklardan bahsetti. Daha güçlü bir iradenin devreye sokulmasini bekliyoruz" diye konustu.

`KÜRECIK NATO ÜSSÜ`

Malatya Kürecik`te bulunan radar üssü ile ilgili tartismalara deginen Davutoglu, tesisin NATO`ya ait oldugunu kaydetti.

Bu konuda hiçbit tereddütün olmadigini ifade eden Davutoglu, "Herhangi bir ülkeyi tehdit amaciyla kesinlikle kurulmamistir. Bir savunma sistemidir. NATO inisiyatifidir. Birçok ülke de NATO inisiyatifine kendi imkanlarini sunar. Bu baglamda Türkiye’de bir füze yapilanmasi içerisinde kesinlikle degildir" seklinde konustu.

`MAVI MARMARA`DA HESAP SORULMASI DOGAL`

Davutoglu`nun açiklamalarinda iddianamesi hazirlanarak mahkemeye sunulan Israil`in Mavi Marmara baskini olayi da yer aldi. Türkiye`nin bir hukuk devleti oldugunu söyleyen Davutoglu, saldirinin sorumlulari hakkinda tüm inisiyatifin kullanilacagini dile getirdi.

Davutoglu sözlerini söyle sürdürdü:

"Her düzeyde bunun hesabini sorulmasi dogaldir. Nerede vatandaslarimiz bu konuda destek isterse Türkiye ve Disisleri Bakanligi yanlarinda olacaktir. Türkiye’nin talepleri bellidir. Taleplerinde de haklidir. Bu talepler cevap bulmadikça da her türlü diplomatik çalismayi sürdürmeye kararliyiz." (evrensel HABER MERKEZI)