Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

SAVAS IYI BIR SEY DEGILDIR

SAVAS IYI BIR SEY DEGILDIR

Insanoglunun bitmeyen savaslari; barbarliklari, katliamlari, dünya dedigimiz gezegende de hayat buluyor. Dünya dönerken bir avuç sermayedar ?tekeller` savaslardan nemalaniyorlar. Nasil mi? Ölümcül silahlarini, bombalarini ülkelere satarak ve bu ülkelerde

SAVAS IYI BIR SEY DEGILDIR

Insanoglunun bitmeyen savaslari; barbarliklari, katliamlari, dünya dedigimiz gezegende de hayat buluyor. Dünya dönerken bir avuç sermayedar ‘tekeller’ savaslardan nemalaniyorlar. Nasil mi? Ölümcül silahlarini, bombalarini ülkelere satarak ve bu ülkelerde iç karisikliklar yaratarak, ülkeleri birbirine düsürerek paralarina para katarak saltanatlarini devam ettirirler.

Savas iyi degildir. Insanlarin kanlari üzerinden sömürü iktidarini korumak kadar adi bir sey yoktur.

Savas yikimdir, göçtür, mülteci konumuna düsmektir. Baska ülkelere zorunlu göçtür.

Savas her anlamiyla acimasizliktir. Savaslarin hakli yani yoktur. Oynanan oyunda ille bir düsman yaratilir. Bu nasil olur? Bir ülkede bir halk günah keçisi ilan edilebilir. Ya da baska din ve mezheptendir ve hedef alinir.

Birlikte iç içe geçmis halklar, birbirlerinden alis veris yaparlar. Dügünlerine, cenazelerine katilirlar. Komsuluklari vardir. Yalniz! Ortalikta kanla beslenen bir avuç barbar vardir. Iktidarini, kendi ideolojisini nasil idare ettirecek? Bu birligi bozmak için serefsizligini yapmasi lazim.

Televizyonuyla, gazeteleriyle, internetleriyle ve diger egitim araçlariyla irkçi söylemleriyle beyinlere yerlestirerek insanlar arasinda ‘Aha bu bizim düsmanimizmis!’ demelerini saglayarak ve çogaltarak, katliamlar serisinin dügmesine basilmis oluyor.

‘Ana, kadin kutsaldir’ derler. Söylenen söz bir hayaldir. Kadinin yasadigi bir cehennemdir.

Savaslarda kadin en agir darbeyi yiyenlerdendir. Pazarda bir köledir. Irzina geçilen bir mal anlayisi vardir. Çocuklarda savasin barbar yapisindan payini alir.

Savasa en çok destek verenlerden din adamlarina gelelim: Insanlikla bir alakalari yoktur. ‘Savasa hayir’ diyeceklerine yangina körükle giderler. Ey din adamlari bu dünya agirligiyla bir cehennemdir. Sermaye için bir cennettir.

Savasa karsi çikmak vatan hainligi degildir. Bir onurdur. Halklarin birlikte yasamasini, ekmegini, isini paylasmasi gayet dogaldir.

Silahlarin olmadigi bir dünya ve sinirlarin hiç olmadigini düsünelim. Bir de paranin.  Her sey insanlik için diyelim. Egitim, saglik, sosyal haklarin tümü bedava diyelim.  Evimiz ve isimiz olsun. Yarinimiz hepimiz için garanti olsun. Yasam korkusu duymadan birlikte iç içe yasayalim.

Savasa hayir diyenleri sermayedarlar ve iktidar koltugunda oturanlar sevmezler. Çünkü silahlari ve bombalarini satmalari için bu kisiler önlerinde birer engeldirler. Neden mi? Insanlari bilgilendirme görevleri oldugu için. Insan olduklari için.

Savasa hayir! Birlikte yasamaya evet!



  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli