Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Savci pandemi genelgelerini elestirdi: Isimi kaybedecegim ama...

Savci pandemi genelgelerini elestirdi: Isimi kaybedecegim ama...

Viransehir Bassavcisi Eyyüp Akbulut, pandemi kisitlamalarini elestiren bir video yayinladi. Sosyal medyada gündem olan videoda Akbulut kisitlamalarin yasaya uygun alinmadigini söyledi.

Urfa'da Viransehir Cumhuriyet Savcisi Eyyüp Akbulut, YouTube üzerinde yayinladigi videoda pandemi sürecine iliskin birçok uygulamanin hukuk devleti ile bagdastirilamayacagini ve magduriyetlere sebep oldugunu belirtti. Akbulut, AK Parti kongrelerinin ve kalabalik cenaze törenlerinin alinan tedbirleri bosa çikarttigini söyledi. 

Viransehir Savcisi Eyyüp Akbulut ‘Esenlik Bildirisi’ basligiyla yayinladigi videoda “Pandemi genelgeleri hukuki degil” derken ‘’Bunlari söyledigim için muhtemelen isimi kaybedecegim” ifadesini kullandi. Sokaga çikma yasagi, maske takma zorunlulugu ve seyahat yasaklarinin tamaminin hukuka aykiri oldugunu ileri süren Akbulut meslegini kaybetme pahasina videoyu yayinlama geregi duydugunu belirtti. 

'KANUNILIK ILKESI CARIDIR...'

Uygulanan yasaklar ve yargi ile ilgili kabul edilemeyecek sorunlar oldugunu söyleyen Akbulut, kanunda “Vali gereken tedbirleri alir ifadesinin” gerekçe gösterilerek yapilan uygulamalarin hiçbir sey ifade etmedigini kaydetti. Kabahatler kanunun 32. maddesinin istismar edildigini söyleyen Akbulut, emrin yahut yasaklamanin kanunda açikça düzenlenmesi gerektigini fakat burada böyle bir unsur bulunmadigini dile getirdi.

Alinan önlemlerle alakali olarak il idaresi yasasinin zikredildigini ve islemlerin 11C ve 66. maddeler uyarinca yapildigini ifade eden Akbulut, “Ancak bir yasada “Vali gereken önlemler alir” denmesi bu kisitlamalar için hiçbir sey ifade etmez. Yoksa vali bizlere aklimizin almayacagi seyler de emredebilir. Temel hak ve hürriyetlerin sinirlandirilmasinda dar yorum esastir. Kanunilik ilkesi caridir. Bunu bu yasaya istinaden yapamazsiniz” dedi.

Asi karsiti olmadigini ancak asilama yöntemlerinin de yasal olmadigini belirten su ifadeleri kullandi:

IMZALATILAN BELGE EKSIK: Asi ikna timleri kurulup insanlar asilaniyor ve onay belgesi isimi altinda bir belge imzalatiliyor. Benim incelediklerimde biyotip sözlesmesi, hasta haklari yönetmeligi gibi mevzuatin ön gördügü kosullari saglayan ibareler o metinlerde yer almiyor. Bu metinler hukuken çöp. Çünkü pek çok insanin tereddütleri varken ve bu tereddütler yetkililer tarafindan giderilmezken, ortada sorusturma açilmasini gerektirir pek çok iddia varken aydinlatilmis rizanin varligindan bahsedilemez."

INSANLAR CESARET EDEMIYOR: Asinin prospektüsünde yer verilen yan etkiler, ikazlar dahi o metinde yazmiyorken, ortada aydinlatilmis riza var denemez. Ben asi karsiti birisi degilim, meslegim icabi ismime asi tanimlandigi için incelemeye basladim. Ve arastirirken de medyada bilimsel verilerle de desteklenen, tip sahasinda uzman kisilerin beyanlarini, raporlarini gördüm. Bunlar kan dondurucu ifadeler. Cumhuriyet savcisi bunlari ihbar kabul edip sorusturma yapmak mecburiyetinde. Ancak bu dillendirildigi zaman insanlar cesaret edemiyor. Ben isim geregi lüzumlu cesareti gösteriyorum. Çikip cesurca konusmak gerek. Viransehir uyusturucu güzergahi... Burada esrar gibi maddeler kullaniliyor. Personelimiz yetersiz. Isim bitmesine ragmen gece aramalar yapiyorum. Fakat bu personel sokaga çikma yasagina göre denetleniyor. Zaten personelimiz az. Ben personel bulamazken metropollerde polis maske mesafe denetimi yapiyor. Bu kabul edilir degil. Hiç kimse bizi kedi köpek gibi asilayamaz.

Akbulut son olarak, "Bu isin her türlü ceremesini çekmeye hazirim. Su anda özgür olmasi gereken basin kendiliginden bir sansür uyguluyor. Insanlari cesaretlendirin. Hukuk çerçevesinde gerekli mücadele verilsin" ifadesini kullandi. Kaynak Gazete Duvar



  • Pazartesi 18.8 ° / 12.6 ° Güneşli
  • Salı 18.1 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.4 ° / 11.4 ° false