Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Savciliga göre cinayete kurban gitti

Savciliga göre cinayete kurban gitti

Savcilik, hazirladigi iddianamede özel harekatçi Behçet Oktay`in intihar etmedigini, yanindaki Halil Kesici tarafindan öldürüldügünü ileri sürdü. Iddianame kabul edilirse Kesici müebbet hapisle yargilanacak.

Savcilik, hazirladigi iddianamede özel harekatçi Behçet?Oktay’in intihar etmedigini, yanindaki Halil Kesici tarafindan öldürüldügünü ileri sürdü. Iddianame kabul edilirse Kesici müebbet hapisle yargilanacak.

ANKARA, Tarih 25 Subat 2009. 155 Polis Imdat’i arayan bir sahis, bir kisinin basindan vuruldugunu ihbar etti. Dikmen Keklikpinari Caddesi’ndeki olay yerine gidildiginde basindan vurulan kisinin Emniyet Genel Müdürlügü Özel Harekat Dairesi Baskani Behçet Oktay oldugu anlasildi. Agir yarali olan Oktay, Gazi Üniversitesi Hastanesi’ne kaldirildi. Ancak yogun çabalara ragmen hayatini kaybetti.

Oktay’in hayatini kaybetmesinden sonra Ankara Bassavciligi’nin arastirmasi basladi. 20 Nisan 2009 tarihinde ise Oktay’in intihar ettigi tespitiyle takipsizlik karari verildi. Ancak bu karara Oktay’in ailesi itiraz etti. Adli tip ve otopsi raporlarindaki tutarsizliklara dikkat çekildi. Özellikle solak olan Oktay’in sag elini kullanarak intihar ettiginin raporlarda yer almasi en dikkat çeken unsur oldu. Ailenin bu itirazi Sincan 1. Agir Ceza Mahkemesi tarafindan degerlendirildi ve dosya tekrar açildi.

Avukat itiraz etti

Dosyanin tekrar açilmasindan sonra bir baska önemli gelisme ise 2011 yilinin Eylül ayinda yasandi. Oktay ailesinin avukati Senol Özel, Oktay’in yaralandigi haberini 155’e bildiren Halil Kesici’nin durumunun süpheli oldugunu iddia etti. Hazirladigi dilekçede özellikle Kesici’nin telefon konusmalarina dikkat çekti ve su ifadeleri kullandi: “Halil Kesici ’nin telefon kayitlarindaki görüsme süreleri ile dosya ekindeki 155 kayitlarinda yer alan görüsme süreleri birbirini tutmamaktadir. Ayrica 155 kayitlarinda tarih, saat ve arayan numara yer almadigi için 25 Subat 2009 tarihinde ve hangi saatlerde yapildigi ile arayan numaranin Halil Kesici ’nin kullandigi telefona ait olup olmadigi muglak kalmaktadir. Bu kayitlarda bir düzeltme ya da ekleme yapilmis izlenimi dogmaktadir. 155 ses kayitlarindaki arama süreleri ile Halil Kesici ’nin telefon kayitlarinda yer alan görüsme süreleri arasindaki farkliligin giderilmesi zarurettir.”

Iste bu gelismelerden sonra Oktay olayiyla ilgili son gelisme ise dün yasandi. Ankara Cumhuriyet Bassavciligi, Emniyet Genel Müdürlügü Özel Harekat Dairesi Baskani Behçet Oktay’in ölümü sirasinda yaninda bulunan ve ailenin dikkat çektigi Halil Kesici hakkinda ‘’adam öldürmek’’ suçlamasiyla iddianame düzenleyerek, mahkemeye gönderdi. Iddianame UYAP üzerinden Ankara 8. Agir Ceza Mahkemesi’ne tevzi edildi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi durumunda Tesici, ‘’adam öldürmek’’ suçlamasindan ‘’müebbet’’, ‘’6136 sayili kanuna muhalefet’’ suçlamasindan da 1 yildan 3 yila kadar hapis cezasi talebiyle yargilanacak. Halil Kesici hakkinda, ‘’olay aninda Oktay’in yaninda kendisinden baska kimse bulunmamasi, elinde atis artigi tespit edilmesi ve silah yaralanmasinin bitisik atis sonucu gerçeklesmesi’’ sebepleriyle dava açildigi yer aldi.

Vatan



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli