Bugün, 22 Mayıs 2024 Çarşamba

Sayistay, AKP'li Esenler Belediyesi'ndeki Usulsüz Atamayi Ortaya Çikardi

Sayistay, AKP'li Esenler Belediyesi'ndeki Usulsüz Atamayi Ortaya Çikardi

AKP’li Esenler belediyesi 2 seçim döneminde 19 özel kalem müdürü atadi.

IBB Meclisi AKP Grup Baskanvekili olan Tevfik Göksu’nun baskanlik yaptigi Esenler Belediyesi’ndeki özel kalem müdürü atamalari ile ilgili Sayistay dikkat çeken bir tespitte bulundu. Sayistay, Esenler Belediyesi’nin 2009 yilindan bu yana toplamda 2 seçim dönemi geçirdigi, 2 dönemde de ayni belediye baskaninin seçildigi buna ragmen özel kalem müdürlügü kadrosuna 19 farkli kisinin atandigini belirledi.

Sayistay'in 2019 yili Esenler Belediyesi denetim raporunda, belediyenin Özel Kalem Müdürü olarak açiktan atanan kisilerden bazilarinin diger memuriyet kadrolarina sinavsiz atandigi ve bu sekilde özel kalem müdürlügü kadrosunun memuriyete sinavsiz girisin bir yolu olarak kullanildigi vurgulandi.

Içisleri Bakanligi'nin 2009'da yayinlanan genelgesi ile yapilan düzenlemelere atif yapilarak “Özel kalem müdürlügü kadrolarina yapilacak açiktan atamalarin bakanlik izni ile yapilacagi, bu atama yetkisinin sinirsiz olmadigi, memuriyete sinavsiz girisin bir yönetimi gibi kullanimina hukuken imkân bulunmadigi, bu sebeple, özel kalem müdürlügü kadrolarina atanacaklarin seçiminde, belediye baskanlarinin bir seçim dönemi boyunca çalisabilecekleri ehliyet ve liyakat sahibi kisileri tercih etmelerinin esas oldugunun alti önemle çizilmistir” denildi.

2018'de tarihinde yayimlanan Cumhurbaskanligi Genelgesi'nde; açiktan atama islemleri için Cumhurbaskanligindan izin alinmasi sarti getirildigi hatirlatildi.

2 SEÇIM DÖNEMI, 1 BASKAN, 19 ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ

Raporda, belediyenin söz konusu Içisleri Bakanligi genelgesinin yayimlandigi 2009 yilindan bu yana toplamda 2 seçim dönemi geçirdigi, iki dönemde de ayni belediye baskaninin seçildigi buna ragmen özel kalem müdürlügü kadrosuna 19 farkli kisinin atandigi belirlendi. Bu atamalarin açiktan atama yapilarak gerçeklestigine dikkat çekilerek “Açiktan yapilan atamalarin memuriyete sinavsiz girisin bir yolu olarak kullanildigi, özel kalem müdürü olarak açiktan atanan kisilerden, 28.07.2016- 9.01.2017 arasinda görev yapan personelin mimar kadrosuna, 15.12.2010– 4.08.2011 arasinda görev yapan personelin biyolog kadrosuna atandigi, 9 personelin ise bu görevi yaptiktan sonra naklen baska bir kamu kurumuna tayin oldugu ve 8 adet personelin özel kalem müdürlügü kadrosuna atanmasinda bakanlik izninin alinmadigi tespit edilmistir” denildi.

KIMYAGER, BILGI ISLEM MÜDÜRÜ OLDU

Raporda, sözlesmeli olarak istihdam edilen personelin müdür olarak görevlendirildigi de tespit edildi. Bu sekilde bir uygulamanin; kariyer ve liyakat ilkelerini zedeledigi, kurumsallasmayi engelledigi, kurum içinde mali kontrolü zayiflatip riskleri çogalttigi vurgulandi. Rapora göre sözlesmeli kimyager belediyede vekaleten  Bilgi Islem Müdürü, sözlesmeli mühendis Fen Isleri Müdürü, sözlesmeli avukat da Hukuk Isleri müdürü olarak görevlendirildi. Belediye verdigi yanitta; vekaleten Hukuk Isleri Müdürü olarak görevlendirilen personelin görevlendirmesinin sona erdirildigini bildirdi.



  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23 ° / 14.8 ° Güneşli
  • Cuma 22.1 ° / 15.7 ° false