Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Seçim güvenligi nedeniyle siyasi partiler centilmenlik anlasmasi

Seçim güvenligi nedeniyle siyasi partiler centilmenlik anlasmasi

siyasi partilerin Esenler temsilcileri seçim güvenligi nedeniyle Esenler Kaymakami Hulusi Sahin ile birlikte toplantilar düzenleyerek ilçede seçimin huzurlu vatandasi ve esnafi rahatsiz etmeden bir takim kararlar alarak centilmenlik anlasmasi yaptilar

Esenlerde seçim güvenligi nedeniyle siyasi partiler centilmenlik anlasmasi yaptilar.

Daha önce siyasi partilerin Esenler temsilcileri seçim güvenligi nedeniyle Esenler Kaymakami Hulusi Sahin ile birlikte toplantilar düzenleyerek ilçede seçimin huzurlu vatandasi ve esnafi rahatsiz etmeden bir takim kararlar alarak centilmenlik anlasmasi yaptilar. Alinan karalari Esenler Kaymakami Hulusi Sahin siyasi parti temsilcileri ile birlikte yerel basin kuruluslari temsilcileri açiklamalarda bulundular.
 
Kaymakam Hulusi Sahin “Türkiye’de bir ilki baslattik, bu yapilan anlasma siyasi partilerimizin eseridir. Esenlerde 500 bin insanimiz yasiyor, 60 binde Suriyeli var. Siyasi parti ilçe baskanlarimizin yaptiklari öneriler çok anlamli ve herkesin yararina olacaktir. Ilçe baskanlari bizlere önerilerle geldiler ve 24 Haziran cumhurbaskanligi ve milletvekilligi seçimlerinin güvenli ve vatandaslarimizin rahatsiz edilmeden yapilmasi için öneride bulundular, kendilerine tesekkür ediyorum.   

 

Parti temsilcileriyle yaptigimiz toplantida, parti binalari ve seçim bürolarinin çevresi ile Ilçe Seçim Kurullari`nca gösterilecek yerler disinda parti bayragi, afis, pankart gibi materyallerin asilmamasi, ayrica ibadethaneler, hastaneler ile okul, yurt ve pansiyonlarin etrafinda hoparlörlerle anons, duyuru ve propaganda yapilmamasi, afis ve pankart asilmamasi konusunda mutabakata varilarak centilmenlik karari alindi.
 
Yine bu karar dogrultusunda siyasi partilerimiz, meydanda stant yerleri konusunda anlasmaya vardilar. Dönerli olarak ses düzenlerini açarak, sirasiyla propaganda yapacaklar, yani sesler birbirine karismamasi için yarim saat ara ile anons yapacaklar, müziklerini açacaklar. Bu anlasmaya herkesin uyacaginin sözünü vermesi bizleri memnun etmistir” dedi.  



  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 17.8 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı