Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Seçime saatler kala IBB’de dikkat çeken devir!

Seçime saatler kala IBB’de dikkat çeken devir!

Istanbul Büyüksehir Belediyesi, 35 milyon liraya ihale ettigi Bakirköy’deki Ataköy Uluslararasi Gençlik Merkezi insaatini seçime günler kala Gençlik ve Spor Bakanligi’na devretmek üzere protokol hazirladi.

Apar topar hazirlanan protokolün tüm yazismalari 18 Haziran günü bir gün içinde yapildi. CHP IBB Grup Sözcüsü Tarik Balyali, “23 Haziran’da seçimi kaybedecegini anlayan AKP, IBB’nin içini bosaltiyor. Seçime günler kala hazirlanan bu protokol gayri ahlaki” dedi.

SÖZCÜ GAZETESI /Özlem GÜVEMLI

Istanbul Büyüksehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanligi arasinda 18 Haziran günü “Birlesmis Milletler Gençlik Merkezi” yapim isi devir protokolü hazirlandigi ortaya çikti. Protokole göre ihalesi tamamlanan gençlik merkezi, bakanlik tarafindan mevcut durumu ile devralinacak. Insaatlarinin tamamlanmasi ve yüklenici firma ile dogacak olan hakedis ödemeleri bakanlik bütçesinden karsilanacak.

 

 
Gençlik ve Spor Bakanligi Istanbul seçimi iptal edildikten sonra vekaleten yönetilen IBB'ye 29 Mayis'ta basvurarak maliye hazinesine ait olan IBB'ye tahsis edilen Bakirköy'deki BM Gençlik Merkezi'nin mevcut haliyse bedelsiz olarak kendine tahsis edilmesini istedi. IBB Yapi Isleri Müdürlügü 18 Haziran tarihli yazisi ile insaatin devrinde bir sakinca bulunmadigi yönünde görüs bildirdi. IBB Emlak Müdürlügü de yaklasik 23 dönümlük hazine arazisi üzerindeki IBB tarafindan insaatina devam edilen gençlik merkezinin Gençlik ve Spor Bakanligi'na devri için ayni gün yani 18 Haziran'da islem baslatti. Emlak Müdürlügü yazisinda, insaat kapsaminda IBB'nin bugüne kadar harcadigi yatirim bedelinin nakit olarak ödenmesi sartiyla devrin uygun görüldügü Gençlik ve Spor Bakanligina bildirildi. Bakanlik da ayni gün yazdigi yazi ile IBB'nin taleplerini yerine getirmeyi kabul ederek insaati devam eden tesisin tahsis ve devir islemlerinin acilen gerçeklestirilmesini talep etti. Bu talep dogrultusunda Emlak Müdürlügü, tesisin insaat yapim sözlesmesinin Gençlik ve Spor Bakanligina devri ile ilgili islemlere baslatilmasi için Yapi Isleri Müdürlügüne yazi yazdi. Bunun üzerine iki kurum arasinda jet hiziyla devir protokolü hazirlanarak imzalandi. Protokol, IBB Baskanligi adina Genel Sekreter Yardimcisi Çagatay Kalkanci ile Gençlik ve Spor Bakanligi adina Yatirim ve Isletmeler Genel Müdürü Ahmet Dilsiz arasinda imzalandi. IBB 2016 yilinda 23 dönümlük arazi üzerinde gençlik merkezi için insaati yaptirmak üzere 35 milyon liralik ihale düzenlemisti.
 
EROKSPOR STADI DA DEVREDILIYOR
Daha önce de Esenler'de IBB'ye ait tasinmazlar AKP IBB Grup Baskanvekili Tevfik Göksu'nun baskani oldugu Esenler Belediyesine devredilmesi için çalisma baslatilmisti. Devir islemleri baslatilan tasinmazlar arasinda Esenler Kamp Egitim Merkezi adiyla ihale edilen ve bir zamanlar Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in da forma giydigi Erokspor için yapilacak stat alani da var. IBB tarafindan yaptirilan Güngören Belediye hizmet binasi insaatinin devir islemlerinin baslatildigi da öne sürülüyor.

“AKP KAYBEDECEGINI ANLADI”

Seçime günler kala yapilan bu protokole tepki gösteren Tarik Balyali, “23 Haziran'da seçimi kaybedecegini anlayan AKP, IBB'nin içini bosaltmak için etik disi islere imza atiyor. Seçime günler kala kayyumla yönetilen IBB'nin gençlik merkezini devretmesinin tek açiklamasi Istanbul'u kaybedeceklerini anlamalari. Yaptiklari gayri ahlaki ve etik degil. Demek ki AKP'nin seçim iptal etme nedenlerinden biri de IBB'ye ait bazi mal varliklarinin ilçe belediyelerine ve baskanliklara devri için zaman kazanmakmis. Bu islerin son günlerde hizlanmasinin tek nedeni de AKP'nin kendisinin de 23 Haziran seçimlerini kaybedecegine ikna olmasi. Bütün bu süreç tamamen etik disi bir sekilde sürdürülüyor” dedi.



  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli