Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Sehir ve Düsünce Dergisi Çikti

Sehir ve Düsünce Dergisi Çikti

Esenler Belediyesi, Esenler`in ideal kent kimligine sahip olmasina katki saglamak ve tarihe konu olacak alanlarda çalismalar yaparak sehir için ?ortak akil? olusturmak amaciyla hayata geçirdigi ve bir ilk olma özelligini tasiyan Sehir Düsünce Merkezi, ayn

Sehir ve Düsünce Dergisi Çikti

Esenler Belediyesi, Esenler’in ideal kent kimligine sahip olmasina katki saglamak ve tarihe konu olacak alanlarda çalismalar yaparak sehir için “ortak akil” olusturmak amaciyla hayata geçirdigi ve bir ilk olma özelligini tasiyan Sehir Düsünce Merkezi, ayni adla Sehir ve Düsünce Dergisi’ni Esenlerliler ile bulusturdu.

Sehre dair kalici düsünceler ve çözümler üretmek ve kent meselelerine yaklasirken gelenegin birikimi ile gelecek arasinda saglam bir bag kurmak amaciyla hayata geçirilen Esenler Belediyesi Sehir Düsünce Merkezi’nin dergisi de çikti. Alaninda uzman isimlerin ideal sehir üzerine düsüncelerinin yer aldigi “Sehir ve Düsünce Dergisi” Türkiye’de bir ilk olma özelligini tasiyor.

Dergi, ilk sayisinda “Ideal Sehir Nedir?” sorusuna cevap ariyor. Tükiye’nin önde gelen akademisyenlerinin, “Turgut Cansever ve Yeni Sehirler Projesi”,Silüet ve Izlenimler”, “Sehir ve Müzik” gibi ideal kent üzerine çesitli görüs ve makalelerinin yer aldigi derginin Genel Yayin Yönetmenligi’ni Esenler Belediyesi Sehir Düsünce Merkezi Bilim Kurulu Baskani Prof. Dr. Mazhar Bagli yapiyor.

Mayis ayinda ilk sayisi yayimlanan ve türü itibariyle aktüel-hakemli dergi olma özelligi tasiyan “Sehir ve Düsünce Dergisi”nin ilk sayisi, Türkiye genelinde basta üniversiteler, mimarlik fakülteleri, üniversitelerin sosyoloji bölümleri, sehir yazarlari ve akademisyenler, belediye baskanlari, sivil toplum kuruluslari ve meslek odalari basta olmak üzere sehir ile ilgili tüm kisi, kurum ve kuruluslara posta ile gönderildi. Bu alanda çalisanlar için iyi bir basvuru kaynagi olma özelligi tasiyan dergi, 4 ayda bir okuyucusuyla bulusacak. Çesitli fotograflarla görsel açidan zenginlestirilen, 105 sayfadan olusan ve tamami kuse kâgida baskili “Sehir ve Düsünce Dergisi”nin ilk sayisi Esenler Belediyesi’nden, belediyenin ek hizmet binalarindan, Esenler Belediyesi Sehir Düsünce Merkezi’nden, Esenler Belediyesi Gençlik ve Bilgi Evleri (ESGEV)’nden ve kütüphanelerden ücretsiz olarak temin edilebiliyor.

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı