Bugün, 5 Ekim 2024 Cumartesi

Semdinli`de bomba yüklü araçla saldiri: 10`u sehit 18 ölü, 27 yarali

Semdinli`de bomba yüklü araçla saldiri: 10`u sehit 18 ölü, 27 yarali

Hakkari`nin Semdinli ilçesinde bomba yüklü araçla saldiri düzenlendi. Semdinli`deki saldirida, 10 asker sehit oldu, 8 yurttas yasamini yitirdi, 11`i asker 27 kisi de yaralandi.

Semdinli`de bomba yüklü araçla saldiri: 10`u sehit 18 ölü, 27 yarali

Hakkari`nin Semdinli ilçesinde bomba yüklü araçla saldiri düzenlendi. Semdinli`deki saldirida, 10 asker sehit oldu, 8 yurttas yasamini yitirdi, 11`i asker 27 kisi de yaralandi.

Hakkari`nin Yüksekova ve Semdinli ilçeleri arasindaki karayolunda askeri birlik önündeki Durak Jandarma Kontrol Noktasi`na bu sabah PKK`lilerin bomba yüklü kamyonetle düzenledigi saldirida 10 asker sehit oldu, 8 sivil vatandas yasamini yitirdi. 5 ton bomba yüklü kamyonetle, kontrol noktasinda bekleyen araçlarin arasina `intihar dalisi` seklinde gerçeklesen saldirida, 11`i asker 27 kisi de yaralandi.

[Haber görseli]

BASBAKAN BINALI YILDIRIM SALDIRININ DETAYLARINI AÇIKLADI: INTIHAR DALISI

SALDIRI ARAÇ KONTROLÜ SIRASINDA GERÇEKLESTI

PKK`nin saldirisi bugün saat 09.45`te, Semdinli`ye 20 kilometre uzakliktaki Durak 2`nci Hudut Bölügü önünde meydana geldi. Bölüge yaklasik 150 metre uzaklikta ve günün 24 saati yol denetimi yapilan jandarma kontrol noktasinda görevli askerler durdurduklari araçlarda kontrol yaparken, Semdinli yönünden gelen kamyonete de görevli jandarma erleri biraz ilerde `dur` ihtarinda bulundu.

[Haber görseli]

KEMAL KILIÇDAROGLU`NDAN `SEMDINLI` AÇIKLAMASI: AKP`YE MESAJ...

PKK`LILER TACIZ ATESI AÇIP DIKKATLERI DAGITTI

Ancak, kamyonetin durmayarak, arama ve kimlik kontrolü devam eden araçlarin bulundugu noktaya hareket edince askerler ates açti. Tam bu sirada çevrede beliren PKK`liler de askerlere taciz atesi açip dikkatleri o yöne çevirirken, canli bomba jandarma kontrol noktasindaki araçlarin arasina `intihar dalisi` yapip 5 ton bomba yüklü kamyoneti infilak ettirdi.

[Haber görseli]

Kulaklari sagir eden patlamayla birlikte kontrol noktasindaki çok sayida askerler ile araçlari içinde bulunan sivil vatandaslar bir anda kendilerini can pazarinda buldu.

Bomba yüklü araç havaya uçarken, çevredeki birçok araç kullanilmaz hale geldi. Patlama yerinde 6 metre derinlik ve 15 metre genisliginde çukur olusurken, kontrol noktasina 150 metre uzakliktaki 2`nci Hudut Taburu`nun nizamiyesi ve binalari da hasar gördü.

[Haber görseli]

SEMDINLI SALDIRISINA YAYIN YASAGI GETIRILDI

10 ASKER SEHIT, 8 SIVIL YASAMINI YITIRDI

Saldirida yaralilara ilk müdahaleyi yakindaki 2`nci Hudut Bölügü`ndeki askerler yaparken, olay yerine Hakkari, Semdinli ve Yüksekova`dan saglik ekipleri ve takviye birlikler sevk edildi. Hakkari, Yüksekova ve Semdinli`deki hastanelerde de saglik personelinin tümü göreve çagrildi.

[Haber görseli]

10 askerin sehit oldugu, 8 sivilin yasamini yitirdigi son dönemdeki en fazla can kaybina neden olan saldirida yaralanan 11 asker ile 16 sivil vatandas da ambulanslar ve helikopterlerle Semdinli, Yüksekova ve Hakkari`deki hastanelere kaldirilarak tedaviye alindi. 

Yaralilardan bazilarinin durumunun agir oldugu belirtilirken, can kaybinin artmasindan endise ediliyor.

[Haber görseli]

VALILIK AÇIKLAMASI

Hakkari Valiligi`nden yapilan açiklamada Durak Jandarma Kontrol Noktasi`na düzenlenen saldirinin ardindan, bölgede genis çapli operasyon baslatildigi belirtildi.

Valilik açiklamasinda söyle denildi:

"9.10.2016 günü saat 09.45 siralarinda Durak 2. Hudut Bölügü önünde Jandarma Birlikleri tarafindan her gün 24 saat esasina göre yapilan yol denetimi ve arama noktasina kontrolsüz olarak yaklastigi tespit edilen kamyonete `dur` ihtari yapilmis. Aracin durmamasi üzerine ates açilmis, ancak etraftan BTÖ mensuplarinca da taciz atesi yapilarak dikkatin oralara da yönelmesi üzerine kamyonet nizamiyeden girme niyetini gerçeklestirememis ve yaklasik 5 ton oldugu degerlendirilen patlayicilari infilak ettirmistir. Ilk belirlemelere göre maalesef 9 askerimiz sehit olmus 8 vatandasimiz hayatini kaybetmistir. 11`i asker 27 yaralimiz askeri helikopterlerden de yararlanilmak sureti ile civardaki daha donanimli hastanelere sevk edilmektedir. Bölgedeki terör örgütü mensuplarinin etkisiz hale getirilmesi için hava destekli komando birliklerinin genis çapli operasyonlari devam etmektedir. Bükün milletimizin basi sag olsun."




  • Cumartesi 27.6 ° / 21.2 ° Güneşli
  • Pazar 26.8 ° / 21.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.6 ° / 19.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı