Bugün, 28 Eylül 2024 Cumartesi

Şengül Akkaya Altun “İlçe Yöneticilerimiz taraflı davrandı”

Şengül Akkaya Altun “İlçe Yöneticilerimiz taraflı davrandı”

CHP Esenler 5.Olağan Kadın Kolu kongresiseçim sonucunda yaptığı konuşmasında Şengül Akkaya Altun “İlçe Yöneticilerimiz taraflı davrandı” dedi.

CHP Esenler 5.Olağan Kadın Kolu kongresi 2 Haziran Pazar günü İlçe Merkezinde Gerçekleşti.

CHP Esenler Kadın Kolu kongresinde 2. Kadın aday yarıştı. 

Kongre açıldı. Gündem maddelerine geçildi. Kadın Kolu Başkanı Meryem Karaboğa, İlçe Başkanı Cemal Kaya birer konuşma yaptılar. Daha sonra 

Adaylar Şengül Akkaya ve Nezahat Atasoy konuşmalarını yaptılar. Seçimlere geçildi.

“Divan Başkanı Kongreye Hâkim Olamadı”

Divan Başkanlığını Begüm Yavuz’un yaptığı kongrede bir takım usulsüzlükler yaşandı. Divan Başkanı uyarılmasına rağmen seçimli kongreyi yönetemedi yani kongreye hakim olamadı. İl Kadın Yöneticisi İlçe yöneticileri Meclis üyelerinin direk müdahale ettiği bir kongre gerçekleşti. 

Yaşanan usulsüzlüklere Divan Başkanı seyirci kalması ise manidar oldu. Divan başkanına yapılan tüm uyarıları dikkate almayıp “burası bizim partimiz, burası bizim evimiz, burada yanlış olmaz gibi” söylemlerle gelen uyarıları kapatmaya çalıştı.

“Kameralar ön plandaymış kimsenin haberi olmamış”

Saat 12. başlayan kongrede oy kabinleri Kameraların önüne kurulmuştu. Divan Başkanını Mevcut İlçe Kadın Kolu Başkanı Meryem Karaboğa uyarmasına rağmen dikkate almayıp seçimlere devam etti. Daha sonra ilçe yönetici 15:30 kamera sistemini yerinden kapattı. Tabii ki o saate kadar olanlar oldu.

Bu arada bazı yöneticiler hakkında şu iddialar konuşuldu. "özgür iradesiyle" oy kullanan kadınlara, "Bizim Listemize oy ver, kameradan kime oy verdiğinizi takip ediyoruz. Akıllı ol işsiz kalma vb" baskısı yaptığı iddia edildi. Bunun yanında Erkek Bazı ilçe yöneticilerinin, divana ve Hazirun listesine direkt müdahale ettiği, sayımda kullanılan zarf ile açıklanan oy sayısının tutmadığı gibi iddialar yansıdı.

Şu iddialarda konuşuldu Oy kullanmaya gelen bazı üyelerin, yanlarında kimlik olmamasına rağmen ilçe yöneticinin onayı ve divan başkanının bu durumu kabul etmesiyle kimliksiz seçmene oy kullandırılması. 

Oy kullanım bittikten sonra sayım sonucu, zarf sayısı ile imza sayısının eşit olmasına rağmen zarflar açıldıktan sonra kullanılan oy pusulası, zarf ve imza sayısından fazla. Yani nasıl geldiği meçhul olan fazla oy pusulalarının geçerli sayıldı.

Toplam oy pusulası 583 olarak sayılırken İmza ve zarf sayısı 581. Zarf ve imza sayısı fazla. Fazla oy pusulaları itirazlara rağmen geçerli sayıldı. 3 oyla kazanıldığı ilan edilen seçimde zaten 2 Oy fazla. Bu Usulsüzlüğe Divan Başkanı Begüm Yavuz’un açıkça göz yumarak  Nezahat Atasoy seçimin galibi ilan etti. Nezahat Atasoy 594 oy ve Şengül Akkaya ise 589 oy aldı.

Divan Başkanı Begüm Yavuz kürsüden Şengül Akkaya Altun seçim sonuçlarına itiraz edeceğini ifade etti.

5. Olağan Kadın Kolu kongresinde Nezahat Atasoy kazandığını ilan eden Divan Başkanlığı yapılan usulsüzlükleri Kadın Aday Şengül Akkaya Altun kürsüden açıklama yapma ihtiyacı duydu.Sert bir dil eleştiren Altun süreci takip edeceğini İl başkanlığına seçim sonuçlarını belgelerle itiraz edeceğini açıkladı.

Şengül Akkaya Altun  seçim sonrası açıklaması



  • Cumartesi 27.1 ° / 19.7 ° Güneşli
  • Pazar 26.3 ° / 20.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 15.9 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu