Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

Şenol Özyurt "Hukuksuzluk işlenmemesi ve adil bir genel kurul çağrısında bulundu"

Şenol Özyurt

17 Haziran 2023 Cumartesi günü yapılacak olan Mali Genel kurul seçimleri öncesi Şenol Özyurt Ortakları ve Tekstilkent Yönetimini uyararak olası bir Hukuksuzluk işlememesi ve adil bir genel kurul yaşanması çağrısında bulundu.

Değerli Ortağımız; Bilinmelidir ki herhangi bir kimsenin, Kooperatif genel kurulu ve seçimleri hakkında telkinde bulunması, üye ve ortaklarımızı makamlarına çağırarak yönlendirmeler yapması, imada dahi bulunması demokratik hakların kısıtlanması, seçme ve seçilme özgürlüğünü zedeleyen bir durumdur ve kabul edilebilir değildir.

Haber /Şenol Özyurt

Bildiğiniz üzere; Tekstilkent kooperatifi bünyesinde 4006 Bağımsız bölüm maliki ile 3137 ortağı bulundurmaktadır. Kooperatif üye ve ortaklarının demokratik katılımıyla, her yıl bazen iki yılda bir gerçekleştirilen Mali genel kurul sürecinde geleceğe yönelik hedeflerini belirlemekte, kararlar almakta ve kurullar oluşturmaktadır. Tüm kooperatif üye ve ortakları genel kurullarda her türlü seçimlerde aday olma ve asaleten oy kullanma hakkına sahiptir.

Tekstilkent Genel Kurul süreçlerini bizzat asaleten çoğulcu katılımla bir Anayasa ve hukuka uygun olarak demokrasi şöleni şeklinde gerçekleştirilmesi temel arzu ve temennimizdir..

Bununla beraber; ne yazık ki büyük çoğunluğu tekstilci olmayan, olsa bile kooperatif üyeliği ve ortaklığı dahi bulunmayan bazı kamu kurum yöneticilerinin ve bazı temsilcilerinin, bulundukları konum ve makamı kullanarak Tekstilkent Kooperatifimizin Genel Kuruluna müdahil oldukları görülmektedir. 

Bu kişilerin, üyelerimize ve üyelerimizi istihdam eden işyeri sahiplerine seçimlerde kimi Grup ve bazı Emlakcılar’ın bağlantılı belli gruplara oy verilmesi yönünde vekaletname toplamak gerek yönetim gerekse üye ve ortaklar üzerinde baskı kurmaya çalıştığı veya bu yönde telkinde bulundukları açık bir şekilde her genel kurul öncesi ortaklar tarafından gözlenmektedir. 

Herkes tarafından bilinmelidir ki herhangi bir kimsenin, Tekstilkent kooperatif Genel kurul seçimleri hakkında telkinde bulunması, üyelerimizi makamlarına çağırarak yönlendirmeler yapması, imada dahi bulunması seçme ve seçilme özgürlüğünü zedeleyen bir durumdur ve kabul edilebilir değildir. 

Bu yapılan girişimlerden dolayı, az da olsa, genel kurula katılmaktan çekindiğini beyan eden Üye ve ortaklarımız bulunmaktadır. Bunun yanında kendi iradesine müdahale edildiğini kabul eden birçok üyemiz ise tepki göstererek, özellikle katılacağını ve sürece itirazlarını bu şekilde dile getireceklerini duyurmaktadırlar.

Tekstilkent Kooperatifi herhangi bir kesimin veya kişilerin çıkar elde etme alanı olmasına asla izin verilmemelidir, verilmeyecektir! Tekstilkent , genel kurulları yasal ve etik olmayan biçimde müdahale etmeye çalışan kurum ve kişilerin takipçisi olmaya devam edilecektir. Bu Hukuksuzlukları tespit edilmesi halinde bu kurum ve Kişiler Hakkında ortaklar tarafından yasal işlemlerin derhal başlatılması için cumhuriyet başsavcılıklarına gerekli yazılı yasal müracaatlar yapılarak göreve çağrılacaktır.

Bu anlayışla bütün üye ve Ortaklarımızı, 17 Haziran 2023 Cumartesi Mali Genel kurul seçimlerine katılarak, Hiç kimsenin tesiri ve etkisi altında kalmayarak, vekaletinizi çok güvendiğiniz kişiler dahil vermeyerek özgür bir şekilde iradelerini ortaya koymaya ve Kooperatifimizin demokratik sürecine katkıda bulunmaya çağırıyoruz.



  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli