Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

SERVET KABAKLI

SERVET KABAKLI

Türk Edebiyat Vakfi Baskani, gazeteci-yazar Servet KABAKLI hocamizi bir hafta önce ebedi istirahat ahina ugurlamistik. 5 Eylül 2015 günü, Istanbul Sultanahmet de bulunan ?`TÜRKISTAN ASEVI`` salonunda aksam namazini müteakiben; Aile ve akrabalarinin, biz

 SERVET KABAKLI  :(13. Mart 1956.ELAZIG- 28. Agustos 2015.ISTANBUL). TÜRK GAZETECI-YAZAR.

     Türk Edebiyat Vakfi Baskani, gazeteci-yazar Servet KABAKLI hocamizi bir hafta önce ebedi istirahat ahina ugurlamistik. 5 Eylül 2015 günü, Istanbul Sultanahmet de bulunan ‘’TÜRKISTAN ASEVI’’ salonunda aksam namazini müteakiben; Aile ve akrabalarinin, biz  gönül dostlarinin katildigi, yedinci gün Mevlut’unda merhum hocamizi rahmet ve saygiyla yadettik,isiklarda uyusun dilerim. Ilahiyat Profesörü Emin ISIK hocanin sundugu Kur’an tilaveti yani sira kendisine husu ile destek veren diger gönüldaslarda dualar okuyarak mukabelede bulundular. Tüm sehitlerimiz için, merhum Servet KABAKLI ve ailesinden rahmetli olanlar basta Seyhulmuharir Ahmet KABAKLI için, duaya icabet edenlerin geçmisleri için Fatihalar gönderildi. Salondaki; Âmin dilekleri çok gönülden ve ihtisamliydi, Allah kabul etsin insallah.

        Türk dünyasina degerli hizmetlerde bulunmus bir büyügümüzdü Servet KABAKLI: Firat Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyati Bölümünden 1981 yilinda mezun olup, gazetecilik meslegine memleketi Elazig`da mahalli Ulu ova gazetesinde basladi. Ayni yildan itibaren Tercüman gazetesi Elazig muhabirligini de üstlendi. Bu arada mahalli Elazig ve Yeni Harput gazetelerinde makaleler yazdi. Daha sonra Tercüman gazetesi Erzurum bürosunda muhabir olarak çalisirken Anadolu Ajansi Erzurum muhabirligi görevini de sürdürdü.

          1979 yili 29 Mayis`indan itibaren Tercüman gazetesinin Istanbul`daki merkezinde çalisti. 1986`dan itibaren kisa bir süre Yeni Haber gazetesinde görev aldiktan sonra Türkiye gazetesine geçti.Türk Edebiyati Vakfi`nda 1980`li yillarda vakif müdürlügü ve Türk Edebiyati dergisinin yayin yönetmenligi görevlerinin yanisira,Tercüman Gazetesinde Basyazarlik, Yeniçag Gazetesinde yazarlik  hayatina devam etti.

            Bizlere biraktigi yazili eserleri kusaktan kusaga iletilecek, anisi ve degerleri yasatilacaktir, emeklerinin gerçek dünyada karsilik bulmasini temenni ederim.

          Bizlere biraktigi degerler arasinda biricik evladi oglu Ahmet Kabakliyi da sevgiyle kucaklayarak  matemini paylasmaya çalistim, Allah bu genç kardesimize uzun ve saglikli ömür Nasip etsin kendisinin, SEYHÜLMUHARRIR  merhum Ahmet Kabaklinin  adini  tasiyor olmasi da ayri bir onur. Ahmet beye, taziyelerimi sunarken yasaminda basarilar diliyorum.

Hülya ASLAN 6.Agustos 2015



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli