Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Sevim ?AK Parti en büyük destegi kutuplasmadan aldigini?

Sevim ?AK Parti en büyük destegi kutuplasmadan aldigini?

Saadet partisi Istanbul il baskani Abdullah Sevim basin mensuplari bulustugu toplantida ?AK parti iktidara geldigi günden bu güne kadar en büyük destegini kutuplasmadan aldigini? ifade etti.

 Abdullah Sevim “AK Parti en büyük destegi kutuplasmadan aldigini”

Saadet partisi Istanbul il baskani Abdullah Sevim basin mensuplari bulustugu toplantida “AK parti iktidara geldigi günden bu güne kadar en büyük  destegini kutuplasmadan aldigini” ifade etti.

Saadet partisi Istanbul il baskanligi görevine yeni seçilen il baskani Abdullah Sevim Istanbul`da bulunan yerel basinla bir araya geldi.

Giyimkent Golden Way otelde düzenlenen gecede çok sayida basin mensuplari katilirken bu özel gecede Il baskan yardimcisi Saban Aydin, Abdulkadir Çelebi, Bilal Ay,Abdullah Mese hazir bulundular.  Geceye Akbaba Haber Ajansi yayin danismani Dursun kaplan ,Gazete Esenler imtiyaz sahibi Hasan Gürsoy, Birinci Haber gazetesinden Sait Yilmaz, Litros haber`den Ismail Danis, Istanbul Times Tv ve gazetesi yönetim kurulu baskani Hüseyin Çetiner, Taka medya haber sitesi yöneticisi Sadullah Dervisoglu, Bayrampasa gündem gazetesi Mehmet ceylan,  ve ismini sayamadigimiz çok sayida gazete sahibi ve temsilcisi yer aldi. 

Açilis konusmasini Il baskan yardimcisi Bilal Ay “yerel gazetelerinin zor sartlar altinda görev yaptiklarini, yerel medyaya önem veriyoruz” dedi,  

 Il baskani Abdullah Sevim konusmasin basinda hükümetin son çikardigi 696 sayili KH kararname ile Türkiye`de karisikliga sebep verecegini söyledi. Daha sonra ülkenin içinde bulundugu sorunlarini bir bir siraladi.

“AK parti iktidara geldigi günden bu güne kadar en büyük  destegini kutuplasmadan aldigini”

Sevim “AK parti iktidara geldigi günden bu güne kadar en büyük  destegini kutuplasmadan aldigini, saadet partisi olarak her hangi bir kutuplasmanin yaninda olmayacaklarini, dogru projelere dogru, yanlis projelere yanlis diyecegiz.” Sevim " Bizim bu ikazlarimizi kendilerine düsmanmisiz gibi algilatiyorlar. Biz dostuz, dostlar aci söyler. Insanlarimizda sanki bir büyü var, Bu mantikla Ülkemize ve Cumhurbaskanimiza iyilik yapmis olmayiz.  Ittifak yapmayacagiz ve baskanlik seçimini biz kazanacagiz." Sorunlarin konusularak çözülecegine inaniyorum diyen Sevim “Bizi Ak Parti`nin karsisindaki mensuplari gibi göstermeye çalisiyorlar. Bu bir yaristir. Halkimizi kim daha iyi ikna ederse yarismayi o kazanacaktir. Bizim inancimiza göre de Hayirda yarismaktir." dedi.

“Daga çikanlar bu iktidarda dogan çocuklardir”.

Türkiye’nin 40 yildan beri sorunu olan Teröre de deginen Sevim " Öldürende öldürülende bizim evladimizdir. Nasil bir asi veriyorlarsa da bu insanlar kendilerini daga çikmaya mecbur ediyorlar. Daga çikanlar bu iktidarda dogan çocuklardir. Terörle mücadele degil teröristle mücadeledir. Terör olan sebepleri ortadan kaldirmak gerekir.  Batakligi kurut daha sonra terörle mücadele et" dedi.

“Iktidar IMF`nin kendilerine verdikleri reçeteyi aynen uygulamaktadir.”

Ülkenin yine en büyük sorunlarindan olan issizligi konusuna da su sekilde vurgu yapan Sevim “ issizligin bedelinin üretime dayali yatirimlarla önlenir. Iktidar IMF’nin kendilerine verdikleri reçeteyi aynen uygulamaktadir. Cumhuriyet döneminde kurulan tüm farikalar arsalar karsiliginda satildi. Alanlar sehirler batiya dogru büyüyünce fabrikalarin arsalari fabrikadan daha degerli hale geldi. Devlet özellestirme sarti kosmadigindan isçilerin tazminatlarini ödeyerek kapattilar. Diplomali issizler yol yapmakla degil fabrika yapmakla üretimle ilgili yatirimlar yapmakla önlenir. Türkiye’deki tarim arazilerini degerlendirmeden yurt disindan bugday, mercimek ithal etmek zorunda kaliyoruz. Sudanda arazi kiraladik. Cumhurbaskanimizin çilgin projelerin den biridir. Orada üreterek tahil üretmek zorunda kalmayacagiz. Allah askina bu kadar arazilerimiz bos duruyor. Gençlerimiz issiz neden Sudan’a gidelim " diyerek yanlis uygulama oldugunu da ifade etti. Mehdi Eker`in Fransa`dan aldigi madalyayi da elestirdi. 

“Korkunç adaletsizlik var”

Gelir adaletsizligini de dile getiren baskan Sevim  "Korkunç adaletsizlik var. Kimileri parayi nereye harcayacagini düsünen bir kesimin var,  kimilerinin de asgari ücretle geçinmeye çalisan geçim sikinti çeken bir uygulama ile karsi karsiyayiz. Yoksulluk sinirinin 5.500 Tl oldu."dedi.  Cumhurbaskanliginin bütçesinin 2 katina çikmasini da elestirdi. Baskan Sevim "Biz inaniyoruz ki insanlar bir taragin disleri gibi oldugunu biliriz. Refahyol hükümeti döneminde adaletli  dagitilan Cumhuriyet tarihinde denk bütçe yapildigini mevcut hükümetin bütçesinin açik verdigini, fazla para verdiklerinde ülkenin kayip etmeyecegini, harcanacagini talep artacagini üretimin artacagini, istihdamin artacagini, devletin vergiden de kazanacagini söylerken buna inanmak gerektigini dile getirdi. 

“Finlandiya’nin egitim sisteminde en basarili ülke oldugunu”

Egitim sistemine deginirken hem kendisine hem de çevresine zarar veren insan üretildigini dile getirdi. Baskan Sevim "Finlandiya’nin egitim sisteminde en basarili ülke oldugunu bir profesörün ayet ve hadisleri alarak uygulama yapip basarili olmustur. Milli ve manevi duygulari hayata geçirmek istiyorsak  milli ve manevi degerlerimize bagli kalarak yapmaliyiz."dedi. 

Istanbul sorunlarini da deginirken Istanbul`un kaldiramayacagi,  kanal Istanbul`a çilgin projelerle 1 milyon nüfusunun artacagi bir sehir olacagini, Istanbul`un çaresi yatirimlarin Anadolu’ya kaydirilmasi ile olacagini.  Erbakan hocanin Agri`da yaptigi fabrikalarin kapatildigini Kastamonu daki açilan fabrikalarin kapandigini da ifade etti. Ülkenin kalkinmadigini bütçenin açik verdigini, Tek çarenin Saadet partisi oldugunu çarenin de kendilerinde oldugunu bunun içinde çalismalarinin bulundugunu söyledi. Allah`in yardimiyla insallah istanbul`un 40 belediyesini de alacagiz diyerek “bekle bizi Istanbul” diyerek gece gündüz düsünerek projeler ürettiklerini, Milli görüs belediyeciligine insanlarinin kavusacaklarini  söyledi. 

Baskan Abdullah Sevim Gazeteci Hüseyin Çetiner`in Fatih Erbakan`in parti kurma çalismalari hakkindaki sorusu üzerine   " Fatih Erbakan`in yeri Milli görüsün tek partisi Saadet partisidir. Burada olmasi içinde elimizden geleni yaptik ve yapmaya da devam ediyoruz."



  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu