Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

`Seyhe götürdüm muska yazdirdim`

`Seyhe götürdüm muska yazdirdim`

Yaptigi savunmaya bakin! Vatan

AGRI`nin Hamur Ilçesinde tuvalete kapatilan ve aile içi siddet gördügü için ölen 2 çocuk annesi 24 yasindaki Melek Karaaslan`in davasi Agir Ceza Mahkemesinde basladi. Talihsiz Melek`in esi, babasi, kayinpederi ve kayinvalidesi hakkinda `suç ihmalli davranisla ölüme sebebiyet vermekten` müebbet hapis cezasi istendi. Tutuksuz saniklar savunmalarinda suçsuz olduklarini ileri sürdüler.

Türkçe bilmedigi için mübasir Zeynel Ulutas`in Kürtçe tercümanligini yaptigi Kasim Levent, suçsuz oldugunu bildirdi. Melek`in esi, kayinvalidesi ve kayinpederinden sikayetçi oldugunu vurgulayan Levent, sunlari söyledi:

"KIZIMI SEYHE GÖTÜRDÜM, MUSKA YAZDIRDIM"

"Kizimi öldürdüler, magdur olan benim. Siddet uyguladilar, almak istedim vermediler. Kizimi Çaglayan Köyü muhtari Basar Levent ve polisle birlikte gidip evlerinden aldim. Hastaligindan dolayi bir seyhe götürdüm, muska yazdirdim. Kizimin bu durumda oldugunu bilmiyordum. Çünkü bizi evlerine almiyorlardi. Oglum Reis, Istanbul`dan gelince ögrendim. Tuvalete kapatmislar, üzerini bezle örtmüsler. Elini baglamislar. Insanlik disi siddet uygulamislar. Vücudunun her tarafi delik desikti, agzinda maske vardi. Ilk dogumunu eve almadiklari için kar üzerinde gerçeklestirmis."

"MELEK 8 YILDA BANA 2 YIL KADINLIK YAPTI"

Söylenenleri iftira olarak nitelendiren ve Melek`le 8 yil birlikte yasadiklarini anlatan çoban Ferdi Karaaslan, "Melek, ilk çocugunu Devlet Hastanesinde dogurdu, kar üzerinde degil. Çocuk bir hafta kuvözde kaldi, ama yasamadi. Evlendim evleneli ailesi bize gelmedi. Ikinci ve üçüncü çocuklarimdan sonra esim rahatsizlandi. Doktora götürdüm, belinden rahatsizdi ve yürüyemez durumdaydi. Ilaç verdi. Her ihtiyacini annem karsiliyordu. Melek bana sadece 2 yil kadinlik yapabildi. Ölen çocuktan dolayi psikolojisi bozulmustu. Söylenildigi gibi esim tuvallette degil, benimle ayni yatakta yatiyordu. Yaralarin o kadar büyüdügünü bilmiyordum. Insaatlarda çalisiyor ve onu tedavi ettirebilmek için para biriktiriyordum. Kayinpederime `Gel kizini hastaneye götürelim` dedim. Ama o `senin esin beni ilgilendirmez` dedi. Benim hiçbir suçum yok" diye konustu.

"POLISLER ONU TUVALETTE GÖRDÜ"

Kayinvalide Naciye Karaaslan da Türkçe bilmedigi için Kürtçe ifadesini verdi ve mübasir Zeynel Ulutas tercüme etti. Iddialari kabul etmeyen Naciye Karaaslan, "Gelinim son çocugunu dogurduktan sonra duvarlara tutunarak yürüyordu. Sonra adim atamaz oldu. Ben ona ve çocuklarina, aileme bakiyordum. Tuvalete götürürken, felçli oldugu için üzerime düsüyordu, akli dengesi yerine degildi. derdini anlatamiyordu. Bir bardak çayi bile elinde tutamiyordu. Ellerimle yemegini yediriyordum. `Istahim yok` diyerek istemiyordu. Gelinimi tuvalete götürdüm, banyo yaptirip Erzurum`a hastaneye yollayacaktim. Iste o sirada polisler geldi ve onu tuvalette gördüler" dedi.

Kayinpeder Kutbettin Karaaslan ise çobanlik yaptigini ve yasaminin büyük bir bölümünü yaylada geçirdigini bildirdi. Hasta oldugu için ayri bir eve çikmalarina izin vermedigini anlatan Karaaslan, "Iddialar asilsiz, onu tuvalette degil yatakta yatirdik. O gelin degil kizim" diye konustu.

MUHTAR: "MELEK GÖZÜMÜN IÇINE BAKIP, `BENI BURADAN KURTAR` DEDI"

Ölen Melek Karaaslan`in agabeyi Reis Levent, Hamur ilçesinde gördügü manzara karsisinda çok üzüldügünü belirterek, "Melek, tuvalet gibi bir yerde tahtanin üzerinde yatiyordu. Üzerinde bez vardi. Enisteme Melek`in neden bu sekilde tutuldugunu sordum. Kendisi bana 15-20 gün sonra doktora götürecegini söyledi. Evime dödügümde çocuklarimla birlikte agladik. Babami aradim. Birseyler yapmamiz gerektigini söyledim. Birilerini devreye sokarak gidip kardesimi oradan çikardik. Benim Agri`daki evime getirdik. Temizligini yaptiktan sonra hastaneye götürdük" dedi.

Melek Karaaslan`in annesi Hanim Levent`i de dinleyen mahkeme heyeti, Çaglayan Köyü muhtari Biser Levent`i tanik olarak dinledi. Muhtar Levent, sunlari anlatti: "Kaymakamliga giderek sikayette bulundum. Eve baskin yaptirdik. Melek, zavalli bir haldeydi. Gözümün içine bakip `beni buradan kurtar` dedi. Babasinin evine getirdik ve hasteneye götürerek tedavi ettirdik. Olay sonra büyüdü. Melek Türkiye`nin kizi oldu. Melek`in babasi kizinin durumuna çaresiz kaliyordu."

Mahkeme heyeti daha sonra Melek`in kurtarilmasi için baskina katilan polis ve tedavisini yapan doktorlarin da aralarinda bulundugu 10 tanigin ifadesine basvurdu. Cumhuriyet Savcisi, Kasim Levent`in akli dengesinin yerinde olup olmadiginin arastirilmasini istedi. Melek`in durusmasi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligindan gelen avukat ise Karaaslan ailesinin tutuklanmasini tabep etti. Karaaslan ailesinin avukatlarindan Hasan Savas ise "Kamuoyunun gazini almak için müvekilerim kurban edilemez. Bu nedenle tutuklanmaya yönelik hukuki talebin reddine karar verilmesini talep ediyoruz. Ayrica saniklar üzerindeki adli kontrolün kaldirilmasini istiyoruz" dedi.

Mahkeme Baskani Hamdi Vural, Melek`in babasi Kasim Levent ile kocasi Ferdi Karaaslan hakkinda 20-25 yil, kayinvalide ile kayinpeder hakkinda ise 15-20 yil arasinda hapis cezasi istemi ile yargilandiklarina dikkat çekti. Yaklasik 9 saat süren durusma sonunda mahkeme, tüm saniklar hakkindaki adli kontrol uygulamasinin devamina, Kasim Levent`in köy koruculugunu nasil yaptiginin arastirilmasina karar verdi. Durusma 24 Ocak 2013`e ertelendi.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli