Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Siddete, baskiya, savasa boyun egmeyecegiz

Siddete, baskiya, savasa boyun egmeyecegiz

Istanbul`da binlerce kadin 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü`nü coskuyla kutladi. Yesilin, sarinin, kirmizinin ve morun bulustugu Kadiköy Meydani`nda kadinlar bir kez daha taleplerini haykirdi

  • Istanbul’da binlerce kadin 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü’nü coskuyla kutladi. Yesilin, sarinin, kirmizinin ve morun bulustugu Kadiköy Meydani’nda kadinlar bir kez daha taleplerini haykirdi. Bugün Haydarpasa Numune Hastanesi önünde kortej olusturan binlerce kadin sloganlarla ve renkli dövizlerle Kadiköy Iskele Meydani’na yürüdü. Fabrika isçisi kadinlar, kamu emekçisi kadinlar, ev isçisi kadinlar, üniversiteli kadinlar tek ses olup “Kadina yönelik siddete karsi boyun egmeyecegiz” dedi.

    KADINLARDAN EMINE ERDOGAN’A MESAJ

    Yöresel kiyafet giyen Kürt kadinlari boyunlarina sari, yesil, kirmizi tülbentlerini sararak yine barisin sesini yükseltti. “Bedenimiz, emegimiz, kimligimiz için erkek egemen sisteme karsi yasasin örgütlü mücadelemiz” pankartinin arkasinda yürüyen Kürt kadinlari “Kadiniz, anayiz, savasa karsiyiz” sloganlari atti. “Emine! Bizden dua isteme. Yanindakinden iste!” dövizleri ile Basbakan’in esi Emine Erdogan’a seslendi.

     “Kadinlar savas istemiyor”,  “Görünmeyen emek sesini  yükselt”, “Cinsiyetçi egitim istemiyoruz” sloganlarini atan Emek Partili kadinlar da önlüklü bir çocuk maketi tasiyarak 4+4+4 egitim modeline tepki gösterdi. “Aile degil, kadiniz” pankarti tasiyan Feminist kadinlar, Meclis’ten gelen Ailenin Korunmasi ve Kadina Siddetin Önlenmesi” Yasasi’na tepki gösterdi, “Bagir, bagir herkes duysun, erkek siddeti son bulsun”, sloganlari atti.

    SENDIKACILARIN TUTUKLANMASINA TEPKI

    Mitinge DISK, KESK, TMMOB ve Sendikal Güçbirligi Kadin Koordinasyonundan da kadinlar katildi. Erbanileriyle gelen DISK’li kadinlar “Esdeger ise esit ücret”, “Biji yekitîya jinan” dövizlerini tasidi.

    Tutuklu sendikacilarin fotograflarini tasiyan KESK’li kadinlarla, baretleriyle gelen TMMOB’lu kadinlarin “Baretime dokunma, santiyede ben varim” dövizleri dikkat çekti.

    Basbakan Erdogan’in maketini tasiyarak “Siddetin ikiyüzüne de meydan okuyoruz” diyen Halkevci kadinlar ise “Emegimizin, bedenimizin, kimligimizin özgürlesmesi için örgütleniyoruz” pankarti arkasinda yürüdü. (Istanbul/EVRENSEL)


    HEY TEKSTIL ISÇISI KADINLAR ILK KEZ KATILDI

    Mitinge katilan direnisteki Hey Tekstil isçileri de ilk kez 8 Mart mitingine katildiklarini söyleyerek “Yasasin 8 Mart” slogan atti. Tencere ve tavalarla gelen Hey Tekstil isçileri hükümetin günlerdir süren direnislerini görmezden geldigini söylediler. “Kadinlar burada, Aynur Bektas nerede”, “Kadinlar yürüyor, mücadele büyüyor” sloganlarini attilar. Kürecik’te kurulmasi planlanan Füze Kalkani Projesine hayir diyen Kürecikli kadinlar da mitinge katildi. Halaylarla, horonlarla oldukça renkli geçen yürüyüs Kadiköy Iskele meydanindaki konusmalarla sona erdi. 

    evrensel.net - Bu sayfa 523 kere görüntülendi.Güncelleme tarihi: 2012-03-11 19:17:57


  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli